Øjenproblemer

Erfaring gør klogere. Har været til øjendyrlæge Pia Bjerre Petersen ( www.dlok.dk), efter Bailey for 3. gang har fået hornhindesår. Jeg har været til dyrlæge, og han fik øjendråber de to første gange.

Han fik konstateret en dermoid, et deraf forårsaget stort dødt område i hornhinden og chlamydia. Chlamydia har han haft siden killingealderen efter Pia Bjerres udsagn, det er der de bliver smittet. Bakterien lever ofte i skatteopdræt med en del katte.

Jeg kan kun opfordre alle, der har en kat med øjenproblemer, at opsøge en specialist. Bailey har set en del dyrlæger i sit 8 år lange liv, og efter en meget dårlig erfaring med tænderne og nu den med øjnene, vil jeg altid tage til specialist. Bailey kunne have været sparet for meget.

Han blev opereret i går, fik fjernet dermoid og renset hornhinden, der nu skal hele med medicin. Medicinen virker også mod chlamydia, det er jo fantastisk. Han har det bedre her til morgen, men det har været en hård omgang for ham. Heler hornhinden ikke op, betyder det en ny operation :(, men vi håber.

Min ældste datter sagde: Se at få ham aflivet, du bruger igen mange penge på den kat. Det gjorde mig bare så ked af det, og det sker ikke, selvom de sidste tænder, han har, også snart ryger ud.

:kryds: For at øjet heler godt og hurtigt op.

Man afliver da ikke bare en kammerat bare fordi hans sygdom koster penge. :kram:

Enig omkring det med øjenspecialisten. Vi havde også Ozzy til en specialist for nogle år siden, der kunne konstatere, at han havde kræft i øjet. Egen dyrlæge mente, at det var da meget normalt med misfarvede områder i øjet, så det skulle vi ikke bekymre os for :uha: Det er måske også relativt normalt hos ældre katte (hvor det også er kræft, som oftest breder sig langsomt), men Ozzy var kun 4 år på det tidspunkt, og det havde bredt sig hurtigt. Vi endte med at kontakte en øjenspecialist for at høre om hans syn på sagen. Vi var superglade for Henrik Bartolin hos Rudersdal dyreklinik, hvor de også er øjenspecialister. Han var en god og hjælpsom dyrlæge i forløbet med Ozzy, der endte med at få fjernet øjet. Vi har netop sendt Henrik billeder af Ozzy, som han ser ud i dag med en tak og besked om, at det går rigtig godt med missen, hvilket han blev rigtig glad for at høre :slight_smile:

[QUOTE=velfa;1165212]:kryds: For at øjet heler godt og hurtigt op.

Man afliver da ikke bare en kammerat bare fordi hans sygdom koster penge. :kram:[/QUOTE]

Bailey er mere end en kammerat, han kommer lige efter mine børnebørn :inlove:

Pussikat, forfærdeligt med disse uvidende dyrlæger, håber min 16-årige datter bliver en dygtig en af slagsen, hvis hun ikke lige finder på nye studieønsker. Så skal mor have rabat!

Men Ozzy er sikkert en smuk pirat, nu hvor det ikke kunne være anderledes :slight_smile:

Ja han er superfin :love2:

Dejligt at se Charlie og Bailey igen :slight_smile: Selv om omstændighederne kunne være mere lykkelige :frowning:

Jeg håber, at Bailey bliver frisk igen uden flere operationer :kryds:

Ja, som man siger, intet nyt er godt nyt :slight_smile:

Men lige en god nyhed…Bailey har fået det bedre, han stormer sågar ud i haven og ligger på lur for at fange en fugl eller to. Men fugle er nogle værre sludrechatoller og har forlængst fortalt alle andre fugle om Bailey og Charlie, så de lander ikke indenfor kattehegnet, men gerne lige ved siden af i et træ, hvor de griner af kattene :stuck_out_tongue:

I haven holder han forøvrigt begge øjne åbne, der er også noget spændende at kigge på :høhø:

Fandt forresten ud af at øjendyrlæge Pia har allerede fjernet den døde hornhinde, som faktisk var OP nr. 2…uden beregning!!! Hun var ikke kun god ved Bailey, men også ved hans mor . Tak, det er god dyrlægestil :slight_smile:

Har været til kontrol med Bailey 3 gange, øjendråber blev skiftet ud og han er stadigvæk på Ronoxan. Utroligt, hvordan sådan en superkælen kat kan blive til et vilddyr, når han skal have piller.

Helingen af hornhinden er en meget landvarig proces, så endnu engang min bøn til katteejere med dyr med øjenproblemer om at opsøge en øjenspecialist med det samme.