Om singletons

Nu gik det jo ikke helt så glat og smertefrit den her gang Dione fik små og som I ved endte jeg med en enkelt killing :slight_smile:
Jeg tænkte noget over om jeg skulle låne en søskende til ham, men der var ikke lige nogle indenfor fornuftig geografisk afstand, som jeg med ro i sjælen kunne tage ind.
Jeg har derfor en potentiel særling i hulen :wink:
Jeg har givet ham et kaninskind at putte med, som han faktisk synes at kunne lide. Han håndteres naturligvis som havde der været et helt kuld at tage sig af, men jeg tjekker ham måske en smule mere, eftersom jeg sørme vil være sikker på alt er i orden med ham :slight_smile:

Jeg har aldrig prøvet kun at have én killing, og eftersom der er flere herinde med den slags erfaring, så “Hit me” :slight_smile: Jeg er modtagelig for alle gode råd og ideer til hvordan jeg kan gøre ham så normal som muligt indenfor de rammer en siam nu generelt bliver :wink:

Min erfaring er at især når de bliver lidt ældre, så lærer de så meget mere fra deres søskende. Det er helt tydeligt fra vores forskellige kuld at de påvirker hinanden forskelligt og lærer utroligt meget af hinanden. Samt at når de begynder at blive lidt ældre at de så faktisk næsten har mere behov for deres søskende end deres mor. :slight_smile: Derfor ville jeg nok aldrig lade en singleton vokse op alene, men få en legekammerat ind, også selvom det måske først var ved 3-5 ugers alderen, selvom jeg nok ville finde en eller to ekstra søskende helt fra starten. :slight_smile:

Vi har også haft nogle singletons. Her i huset har de fået ekstra meget menneskekontakt og kontakt med husets andre katte så hurtigt som muligt, dvs så hurtigt som mormis tillader det, så de kunne lære at omgås andre katte så hurtigt som muligt. Vi har aldrig overvejet plejesøskende.

Lige hvad de andre katte angår, så har de været sammen med Dione og afkom hele tiden, selv da hun var i fødsel. Ingen lukkede døre her i huset, SÅ bliver der først panik :slight_smile: Dione er yderst large med at lade dem komme til den bette :slight_smile:

To gange har vi haft enebørn…Poker Face og Kalle Knaldperle :slight_smile:

De blev godt forkælede fra start af os og så fik de selskab af Rottefjæs :høhø:

Begge to er i dag som alle de andre katte her og vi kan absolut ikke mærke at de ingen søskende havde. :slight_smile:

Jeg har haft 3 singeltons, som alle er blevet møg forkælede af alle i huset.

Heldigvis har jeg samtidig haft ret unge katte samtidig, så de har haft en lege/tumle ven som ikke var fyldt et år.
Alle 3 fik hurtigt adgang til hele huset sammen med de øvrige katte, og har fint lært kattesprog.

Måske vil jeg en anden gang overveje en plejekilling, men ikke fordi jer er nervøs for at killingen ikke lærer at være kat, men mere fordi den går glip af alt det sjove ved at have søskende. Jeg har pt. 5 lømler som hærger huset, og det er en fryd at se dem tumle sammen.

Vi har 2 gange haft en singelton, efter at den ene i kuldet døde begge gange. Jeg har meget fortrudt at vi ikke fik et par ekstra killinger ind. Både for den og missemors skyld. Her sidst var det en hankilling, og den ville bare hele tiden bryde med hende, eller jagte hendes hale osv. Det gad hun ikke. Vi gjorde alt hvad vi kunne, for at lege så meget med ham, som muligt, for på den måde at aflaste Tilde lidt

Tak for erfaringer :thumbup:
Der er ingen tvivl om at det er anderledes kun at have én, og jeg kan tydelig se en anden adfærd hos ham. Sidst, da de var 4, tumlede de rundt allerede nu med hinanden, og det kan jeg se Django også forsøger… Der er bare ingen at bide i.
Jeg tænker egentligt at det bliver bedre, når han kommer ud af hulen, for så er jeg sikker på både Lucky og Sugieh nok skal lege med ham.
Men der er ingen tvivl om at det ville være optimalt med et større kuld :slight_smile: Men jeg må tilstå jeg er meget forbeholden i forhold til hvilken killing(er) jeg evt. skulle tage ind, ligesom det vil kræve sit at låne killing(er) ud til et fremmet sted :slight_smile:
Men som jeg kan læse, så er erfaringerne jeg gør mig lige nu meget lig de omtalte, så indtil videre er han stadig singleton :slight_smile:

Herhjemme var der ikke andre katte end Tilde, og det er i hvert fald rigtig godt, at du har flere katte :slight_smile:

Nyt spørgsmål :slight_smile:
Har jer med singletons oplevet at mormis gakker ud i leg med den lille på en helt anden og mere killingeagtig måde end, hvis der havde været flere?
Dione er 3 uger lige nu sammen med Django :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

[QUOTE=DK Sugieh;1177006]Nyt spørgsmål :slight_smile:
Har jer med singletons oplevet at mormis gakker ud i leg med den lille på en helt anden og mere killingeagtig måde end, hvis der havde været flere?
Dione er 3 uger lige nu sammen med Django :smiley: :smiley: :smiley: :D[/QUOTE]

Jo…Arya var helt tosset med sit enebarn Poker Face…aldrig har jeg set en missemor lege med sine børn som hun gjorde :hjerte:
Tror de tager sig mere af “et kuld” når der kun er en.

Fie legede med Smilla og de andre katte også. Hun blev faktisk bedre socialiseret synes jeg at jeg kan se i dag på dem. Hun er mere fremme i skoene og går direkte ind i ting frygtløs.

Smilla havde en hjertebamse, som en sød opdrætter lånte os. Den sov hun i ske med sammen med Rotte, som er en bamse, som i dag er Toulouses yndlingslegetøj :smiley: