Østrigske dyreværnsfolk anholdt

Østrigske dyreværnsforkæmpere fængslet

I maj anholdt og varetægtsfængslede østrigske myndigheder 10 ledere af dyreværnsorganisationer. Anklageskrifter mangler stadig, oplyser dyreværnsorganisationen Verein Gegen Tierfabriken. Amnesty International kritiserer de østrigske myndigheder.

Østrigske myndigheder gennemførte den 21. maj 2008 landsdækkende razziaer og anholdt og varetægtsfængslede 10 ledere af østrigske dyreværnsorganisationer. En af dem er Martin Balluch, formand for Verein Gegen Tierfabriken. Den 8. juli blev varetægtsfængslingerne forlænget med 2 måneder, selvom der stadig mangler begrundelser, beviser og ikke mindst anklageskrifter.

Ved razziaerne beslaglagde østrigsk politi computere, mobiltelefoner og oplysninger om medlemmer. Anholdelser og varetægtsfængslinger skete på grundlag af en paragraf, som ellers kun bruges ved bekæmpelse af “kriminelle organisationer”, det vil blandt andet sige mafiaen.

Mange har offentligt rettet en skarp kritik til de østrigske myndigheder på grund af deres fremgangsmåde, blandt andet Amnesty International, det engelske dagblad “The Guardian”, Peter Singer, professor ved Princeton University, USA og professor dr. Klaus Petrus fra universitetet i Bern, Schweiz.

Hele forløbet er en grov krænkelse af borgernes rettigheder, skriver Verein Gegen Tierfabriken og fortsætter: Det virker, som om den østrigske dyreværns- og dyreretsbevægelse bliver kriminaliseret af politiske årsager. Verein Gegen Tierfabriken forlanger, at de varetægtsfængslede løslades hurtigst muligt, hvis myndighederne ikke omgående fremlægger beviser.

Se mere på VGTs hjemmeside: www.vgt.at

Aktive Dyrerettigheder opfordrer:

Hjælp ved at underskrive en protest her: Petition http://www.vgt.at/actionalert/repressio … /index.php

Hjælp ved at skrive til østrigske politikere her: Appel
http://www.vgt.at/actionalert/repressio … /index.php

  1. august 2008. Aktive Dyrerettigheder

Så har jeg efterhånden fået tygget mig igennem vha Google, og læst nogle sider og selvfølgelig har de fået min underskrift. Det er godt nok en streng opførsel af politi og myndigheder (statsterror) -øøøvvvs