Rød tandkøds rand

Hej Kattegale,

Jeg har brug for jeres ekspertise!

Min Noni har i løbet af den seneste uge udviklet en dårlig ånde og tillige har hun igen fået en rød rand i tandkødet.

Hvad er jeres udmiddelbare vurdering? Har hun fået tanskødsbetændelse?

Jeg er opstartet på igen, at børste tænder 1 gang dagligt - det går fint og der er ingen problemer i det. Men jeg tænker også om jeg burde tage kontakt til dyrlægen igen nu, men på den anden side vil jeg gerne vente og se om tandbørstningen giver resultat. Hvad mener i vil være rigtigst?

På forhånd tak for hjælpen.

Knus Gitte

Her et billedet af status på tandkødet:

Jeg vil sige, du skal have fat i dyrlægen. Det er mere rødt end nogen af mine nogensinde har haft, så jeg tvivler på, at tandbørsten kan gøre det alene :slight_smile:

Det var så værre hos min Amira, i hvert fald ved kindtænderne - hvordan ser de ud?
Og det børstede vi os ud af - og var også forbi Ruhnau undervejs, hvor vi bare fik besked på at fortsætte.
Er der tandsten?
Hjørnetanden der ser jo utroligt fin hvid ud - men lyset på billedet er ikke optimalt.

Tak for responsen :slight_smile:

Ja, det var umiddelbart også min egen vurdering at dyrlægen skulle se på det, men det er altid rart at få en second opinion :slight_smile:

Det underlige er at den anden side i overmunden ikke er helt tilsvarende ramt - altså ser i på billedet det mest “grælle”. Men hvordan kan det være det rammer så forskelligt og så bare i løbet af 1 uge?

Jeg har jo fået en ny misling forrige fredag. Jeg tænker på om stress kan være medvirkende til at sådant at et problem opstår? Hvad mener i?

Knus Gitte

Kindtænderne ser meget flotte ud - det er ligesom kun i formunden at tandkødet er rødt. Og nej der er ingen belægninger på tænderne - heller ikke hjørnetænderne - de er flotte og hvide. Og hun bløder heller ikke det mindste.

Knus Gitte

Hvad børster du med?
Og hvor længe har du børstet?
Jeg ville prøve at se det an nogle dage med tandbørstning med mundskylle-klorhexidin, når det ikke er værre. Evt. to gange om dagen, når nu missen tager det pænt, og det er et rimelig begrænset område, der skal have opmærksomheden. Hvis det ændrer sig det mindste negativt, så kontakt dyrlæge.
Men jeg vil ikke uden videre kontakte dyrlæge for så lidt, når nu tandbørstning ikke er fremmed for dig. Det er noget andet, hvis du intet kunne gøre ved det selv.
Det eneste, jeg kan komme i tanke om, som dyrlægen vil kunne gøre (når nu der ikke er tandsten og du allerede børster), det er at give antibiotika, og det synes jeg virker lidt voldsomt aktuelt. Det er heller ikke et oplagt sted for FORL - men ved vedblivende problemer er det jo sådan noget, der skal udelukkes.

Belysningen er ikke optimal, men for mig at se, er der ingen grund til de store armbevægelser ud over tandbørstning.

Har for øvrigt ladet mig fortælle, at der på katte med hvidt omkring munden ofte kan ses en smal, rødlig kant omkring tandroden (der, hvor der er mest aktivitet), og at det ikke betyder noget.

Det øvrige tandkød ser jo også fint ud!

Hjalte har haft ret rødt tandkød, men vi kan stort set holde det nede ved at bruge Immunecare Colostrum i perioder: http://www.immunecare.co.uk/product2.html

Jeg drysser det over tørfoderet og kattene er vilde med det. Jeg vil mene, at vi har sparet mange ture (og penge) til dyrlægen, fordi vi bruger det forebyggende. Dyrlægen var rigtig godt tilfreds sidst Hjalte fik tjekket tandkød.

Vi har 6 katte og jeg bruger 3-4 kapsler om dagen i perioder på 2-3 uger ad gangen med ca. en måned imellem inden jeg igen giver.

Hey hey.

Frejas var knap så rødt, da jeg gik til dyrlægen med hende. Hun fik antirobe for det.

Hvad tandbørste bruger man? For vil da forsøge med tumlingen og divaen herhjemme :slight_smile:

[quote=Bølle-missen;386082]Hey hey.

Frejas var knap så rødt, da jeg gik til dyrlægen med hende. Hun fik antirobe for det.

Hvad tandbørste bruger man? For vil da forsøge med tumlingen og divaen herhjemme :)[/quote]

Ruhnau anbefaler en blød kirurgisk tandbørste… Selv sælger han den der hedder Curaprox surgical - mine drenge accepterer den bedre end en alm. babytandbørste :slight_smile:

Mine drenge har også rødt tandkød, men fik ikke antibiotika mod det. Skal i stedet børste tænder på dem dagligt. :slight_smile:

Lav en pasta af colestrum og smør tandkødsranden det virker på en del.

Tak for alle jeres input :slight_smile:

Jeg har kun børstet tænder i går og i dag.

Jeg bruger en meget blød baby tandbørste til at børste tænderne med.

Jeg har nu bestilt nogle immunucare kapsler hos dyrlægevagten. Bliver tandkødsstatus værre end det er nu går turen til dyrlægen.

Knus Gitte