Så er det forår - husk at passe på med giftige blomster!

Så er tiden kommet hvor vi skal minde om igen - at der er MANGE forårsblomster der er meget giftige for katte. Det gælder ikke mindst liljer ( påske og pinse m.m.) men også mange andre.

Da en del katte - ikke mindst indekatte - har svært ved at holde sig fra de spændende buketter der i denne tid kan komme ind - så bør forsigtighed udvises. Vær opmærksom på at forgiftning kan give mange forskellige symptomer - alt fra opkast og dårlige mave til bevægelseproblemer ( slingren, svimmelhed) og traumer. Symptomerne kan komme snigende og langsomt nok til at katten virker som om den er syg af noget andet. Problemet er desværre, at langt de fleste forgiftinger slår katten ihjel - selv om det kan tage sin tid og også selv om årsagen til forgiftningen er forsvundet.

Så pas på kattene - især i denne tid.

Teresa

Det må være en passende tråd at sætte Ann R’s fine liste over giftige planter ind i:

Giftige planter A-K
Giftige planter L-Å

Et godt fingerpeg er, om planten kommer fra et løg eller en knold af en art - så er de oftest noget katte ikke har godt af :frowning:
Og det er rigtigt, at selv om en ung kat måske tilsyneladende kan bide i liljen uden mén, så kan der være sket en nyrebeskadigelse, der giver problemer når katten bliver ældre. Den unge kats nyrer har en stor overkapacitet, så det mærkes ikke hvis funktionen nedsættes. Men senere i livet, når alle resourcer skal bruges, kan det få betydning. Desværre :frowning: