Salte mandler

Jeg er vild med salte mandler, og endelg har jeg prøvet at lave en portion selv. De er gode:savle:

Jeg bruge 200 gram smuttede mandler og 40 gram køkkensalt (men kunne forestille mig at de bliver endnu bedre med noget godt havsalt)
De smuttede mandler kom jeg i en kasserolle, og dryssede saltet henover.
Jeg hældte kogende vande over, til det lige dækkede.
Jeg lod så det hele koge i ca. 10 minutter, derefter hældte jeg vandet fra.
Mandlerne lod jeg blive i gryden, og rørte i dem, til de var dampet tørre.
Derefter spredte jeg dem i en lile bradepande, og lod dem køle af, inden jeg hældte dem i en bøtte, og gemte dem godt i et køkkenskab (Bare så jeg ikke spiser dem alt for hurtigt)

Håber andre har lyst til selv at lave salte mandler.
Det der var det “værste” var at smutte så mange mandler…

Jeg vil bare lige advare om at der ikke er ret lang holdbarhed på.

ihvertfald ikke her i huset…

Jeg lavede en portion af 200g. mandler, og den holdt i under en time…
:høhø::høhø::høhø::høhø:

[quote=alleos7;296655]Jeg vil bare lige advare om at der ikke er ret lang holdbarhed på.

ihvertfald ikke her i huset…

Jeg lavede en portion af 200g. mandler, og den holdt i under en time…
:høhø::høhø::høhø::høhø:[/quote]

Præcis derfor mine er gemt i et mørkt skab, så skulle holdbarheden gerne være lidt længere:ups:
Især fordi der er 4.500 kJ i sådan en portion.

:savle::savle::savle:

Det lyder godt, men jeg vil nu hellere have brændte mandler - det tager kun et øjeblik at lave… og spise dem.

:savle:

Det lyder godt, men jeg vil nu hellere have brændte mandler - det tager kun et øjeblik at lave… og spise dem.

:savle:[/quote]

Jeg formoder du mener de brændte mandler med et tykt lag sukker på?
Hvor laver du dem?

[quote=louiseogbuster;296942]Jeg formoder du mener de brændte mandler med et tykt lag sukker på?
Hvor laver du dem?[/quote]

:savle::savle::savle:

BLaver dem bare på panden…[/B]

:inlove:

UBrændte mandler[/B][/U]

BIngredienser[/B]

B250g mandler [/B]
B250g Sukker[/B]
B3/4 dl vand[/B]

BKom alle ingredienser i en gryde og skru op for varmen til vandet koger og massen begynder at boble. [/B]

BRør jævnligt i den med en gaffel. [/B]

BSkru derefter lidt ned for varmen indtil vandet er helt fordampet og sukkeret er udkrystalliseret igen. [/B]

BSukkeret skal derefter smelte, men kun delvist, så det lægger sig i klumper om mandlerne. [/B]

BRør hele tiden rundt i dem. [/B]

BHæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og adskil dem med en gaffel.[/B]