Sammenføring - vælge ung kat eller killing?

#1

Vi har en skøn ragdoll på ca halvandet år. Han er utrolig social og mangler selskab, særligt her efter vi har fået en baby (som han er noget jaloux på), men egentlig også inden. Vi har derfor besluttet at han skal have en legekammerat, evt af samme race. Vi er dog meget i tvivl om vi skal vælge en killing eller en kat der er tættere på ham i alder (men stadig yngre). Har nogen erfaring og tanker om det?

1 Like
#2

Hej og velkommen til Kattegale :slightly_smiling_face:

Jeg ville vælge en killing, jeres kat er bare en stor killing stadigvæk så den vil fint kun e sammenføres med en killing :slightly_smiling_face:

4 Likes
#3

Enig med @Katho - og sådan nogle unge hankastrater kan blive de bedste legeonkler for en killing. Jeg ville vælge en hankilling, så de har lyst til at tumle på samme måde. Derfor kan det stadig godt være, at den store kat skal bruge et par dage på at finde ud af, at killingen ikke er farlig.

2 Likes
#4

enig med ovenstående, men jeg vil anbefale at der bliver en hankilling.
Hankatte bliver de bedste legekammerater og en killing til en på 1,5 ville være fint du kan også vælge en lidt tættere på hans alder, men normalt er det nemmest at sammenføre med killing.

Og ja det vil være en super ide at få en kattelegekammerat til ham.

Om der er andre racer der kan gå sammen med ragdoll ved jeg ikke nok om ragdols til. Men skriv til nogle ragdols ejere og hør om de har andre racer sammen med dem. Der er en god ragdolls gruppe på FB, de kan sikkert hjælpe dig med det https://www.facebook.com/groups/558484244726287/

Pøjpøj og del gerne hvad det endte med.

1 Like
#5

Tak for jeres input. Vi må gå efter at finde en killing og tror det bliver ragdoll da de er ret så sikre indekatte. Er spændt på om vores store kat vil være med på killingelege… :see_no_evil:bare han ikke bliver mere jaloux.
Holder jer opdateret.

#6

Han bliver 99% sikkert glad og killingeagtig igen.
Hans jalousi kan sagtens forsvinde, jeg siger ikke det sker men det kan sagtens ske, når der kommer en anden kat i huset som han kan lege med og have fællesskab med.

Pas på når du køber ragdoll, der er virkelig mange derude som kalder dem en ragdoll med de er intet andet end en blanding. Så hvis det er en ragdoll du vil have, så vil jeg klart opfordre til at købe en evt. killing hos en respekteret opdrætter som opdrætter med stamtavle. Tag ud og besøg killingen, se hvor den er vokset op, se dens forældre, som minimum mormis, se hvordan den agerer sammen med søskende og ikke mindst få en fornemmelse for opdrætter om det er nogen du har tillid til.

Jeg kender ikke meget til ragdoll så jeg kan ikke anbefale en opdrætter frem for en anden.

2 Likes
#7

Ragdolls er ret nemme generelt (min bedste ven opdrætter) så om du vælger killing eller ung betyder mindre. Men helt klart en dreng! Deres adfærd er bare så forskellig kønnene imellem.

4 Likes
#8

Så er sammenføringen ellers gået i gang… Vi har fået en fantastisk kælen og legesyg killing. Den er blevet arrangeret i et af lejlighedens værelser, er nysgerrig og ved at finde sig til rette. Vores “gamle” kat til gengæld fik ganske kort tid efter hans ankomst hvad vi tror er et voldsomt angstanfald… Hyperventileren, åben mund, savl og jamrende. Svært ved at stå på benene… Og så lavede han en lort på gulvet. :scream: De sås kun ganske kortvarigt gennem en dørsprække. Så det bliver en sammenføring i roligt tempo. Dog allerede bedre her til aften.
Har andre oplevet lign anfald med jeres katte, evt i andre sammenhænge? Vi har oplevet det med vores kat før, bla ifbm han var udenfor hvilket han ikke er vant til.

#9

Har du Zylkene og Feliway ?

… det kan måske hjælpe. Især Zylkene har jeg gode erfaringer med, til den gamle kat. Det får rigtig mange katte til at slappe af

#10

Har brugt feliway men tak for tippet vil undersøge zylkene

#11

Jeg har ikke selv oplevet anfald hos min kat, men det lyder nærmest helt epileptisk. Kan den mon have epilepsi, som så bliver udløst af angst? Måske skulle I konsultere dyrlægen. Jeg ved ikke, om han kan se så meget på katten, når den ikke har et anfald, men I kunne jo lige høre, om I skal være bekymret over det.

1 Like
#12


Blot til orientering, sammenføring er gået glimrende og ud over at vores gamle kat trives meget bedre, er vores nye kat også ret dejlig😻. Så skønt at se hvordan de leger og putter.
Han skal neurologisk udredes i januar for sine anfald.

18 Likes
#13

Tak for opdateringen. Det var dejligt at høre. De ser ud til at kunne lide hinanden :slight_smile:

Jeg håber, at dyrlægen kan finde ud af noget med anfaldene. Har han haft flere anfald siden?