Serene-Um eller Zylkene?

Jeg er i sidste uge flyttet sammen med min kæreste, som i forvejen har to katte på ca. 1 år og to tvillingedrenge på 6 år. Min egen (gamle) huskat på ca. 14 år har været vant til næsten udelukkende at være sammen med mig. Hun reagerer med hvæsen og knurren næsten helt tiden! Hun er det meste af tiden på et værelse, for at give hende ro. Hun virker stresset og aggressiv - skal lige siges at sådan reagerer hun også da vi bare boede hende og jeg, hvis jeg fik besøg. Flere gange om dagen har vi hende nede for at prøve at vænne hende til de andre… Jeg har for nyligt hørt om Serene-Um og havde egentlig tænkt mig at prøve denne løsning men nu læser jeg flere steder om Zylkene - hvad ville I vælge?? Tænker om nogen har erfaringer med Serene-Um?

Jeg ville lade katten vælge selv. Det er en kæmpe omvæltning i hendes liv pludseligt at skulle dele dig med kæresten, to livlige børn og en ung energisk kat. Det vil tage tid og tålmodighed at sammenføre kattene - en netdør, så de kan se og snuse til hinanden uden at skade hinanden, og feliway i stikkontakten er mit bud.
Noget andet - hvornår har hun sidste været hos dyrlægen:? Hvordan har hendes syn og hørelse det:? Kan hun have smerter:?

Jeg er sikker på at syn og hørelse er som det skal være. De gange jeg har været til dyrlæge med hende, har dyrlægen spurgt om det er en vildkat, fordi hun bliver så gal!

Fik ikke skrevet at hun er indekat og altid har været ‘underlig’… Hun er generelt aggressiv… I sin tid da jeg valgte hende, havde jeg egentlig valgt en anden kat men så lille Bjørk stå i hjørnet helt ensom. Børnene på stedet mobbede den og kastede bl.a sten efter hende, så jeg kunne ikke vælge andre end hende <3

Har du erfaring med henholdsvis Serene-Um og Zylkene?

Det er en stor udfordring, I har givet den gamle kat - og for den sags skyld jer selv. Jeg er helt enig med dkkorat i, at I skal lade hende vælge selv og ikke forsøge at tvinge hende til at være sammen med børn og de andre katte. Det er synd og forhøjer bare den konstante stresstilstand, hun befinder sig i.

Det vil helt sikkert være relevant at give Zylkene (jeg kender ikke den anden, du nævner - den kan muligvis være lige så god) og sætte en Feliway i stikkontakten. En Feliway fungerer som en duftspreder, men i stedet for duft spreder den kunstigt fremstillet katteferomon, der kan få katten til at føle sig (lidt mere) tryg. Men I skal ikke forvente mirakler af midlerne. De vil muligvis kunne hjælpe den gamle kat til at føle sig lidt mere tryg, når den er væk og i sikkerhed fra de andre, men det vil ikke få dem til at falde hinanden om halsen.

En ældre - for ikke at sige gammel - kat, der i forvejen er utryg ved andre mennesker, og som nu pludselig er på udebane med både små børn og andre katte, skal bruge masser og atter masser af tid og tålmodighed. Så en netdør - som nævnt ovenfor - er en rigtig god idé. Så kan den gamle kat observere de nye omgivelser uden at behøve at føle sig alt for utryg, fordi børn og andre katte ikke kan komme til den.

OK. Den kat har tillid til dig og ingen andre. Det vil ikke blive anderledes.

Min erfaring med Serene-Um er begrænset og gammel. Det skal gives over en længere periode, inden man muligvis kan observere en effekt.

Jeg mener ikke, hverken Serene-Um eller Zylkene vil gøre nogen forskel i denne sammenhæng. Lad den gamle kat nyde sit otium som enekat i fx soveværelset (sengen lugter af dig, og katten får kontakt om natten) - det vil stresse den meget og længe at forsøge at sammenføre den med ny kat og nye mennesker.

Hvordan ved man om det er mest humant at give den fred? Nogle gange kan jeg ikke lade være med at tænke om hun har et godt katteliv :frowning: Om jeg bare undgår det for min egen skyld. Hun har jo aldrig været en harmonisk kat, ødelægger mange ting og kan sagtens finde på at besørge på gulvet…
Jeg har været i gennem mange ting mit liv og hun har altid været min støtte! Jeg elsker hende men vil heller ikke at hun skal være ulykkelig… Åååh :frowning:

[QUOTE=cupoxx;1173992]Hvordan ved man om det er mest humant at give den fred? Nogle gange kan jeg ikke lade være med at tænke om hun har et godt katteliv :frowning: Om jeg bare undgår det for min egen skyld. Hun har jo aldrig været en harmonisk kat, ødelægger mange ting og kan sagtens finde på at besørge på gulvet…
Jeg har været i gennem mange ting mit liv og hun har altid været min støtte! Jeg elsker hende men vil heller ikke at hun skal være ulykkelig… Åååh :([/QUOTE]

Kun DU kan afgøre, om hun lever et værdigt katteliv:hjerte:

Som jeg læser det, beskriver du en meget stresset kat, som til tider også er urenlig:S Hvis det var min kat, ville jeg ikke udsætte den for de kæmpe forandringer i dens liv, som du beskriver. Jeg ville få den undersøgt for smerter - evt hos en dyrekiropraktor eller en tanddyrlæge (hvor i landet bor I:?) - og så overveje at give den fred:pote: Det gør ikke ondt at være død:surrender1:

[QUOTE=cupoxx;1173992]Hvordan ved man om det er mest humant at give den fred? Nogle gange kan jeg ikke lade være med at tænke om hun har et godt katteliv :frowning: Om jeg bare undgår det for min egen skyld. Hun har jo aldrig været en harmonisk kat, ødelægger mange ting og kan sagtens finde på at besørge på gulvet…
Jeg har været i gennem mange ting mit liv og hun har altid været min støtte! Jeg elsker hende men vil heller ikke at hun skal være ulykkelig… Åååh :([/QUOTE]

Ja, hvordan ved man det :frowning:

Personligt ville jeg ikke mene, der var noget forkert i at gøre det i denne situation, for jeg tror lige som dkkorat ikke, at hun nogensinde vil falde til i sit nye hjem. Eller et andet hjem for den sags skyld, så omplacering er heller ikke en realistisk mulighed. Men det er jo en forfærdelig svær og ikke spor misundelsesværdig beslutning at skulle træffe.

Alle vi med gamle katte gør os den slags overvejelser.

Du kan beslutte dig nu, og bagefter har du dårlig samvittighed over, at du var for hurtig på aftrækkeren.

Eller du kan lade noget tid gå. Og hvis situationen bliver værre, så er du ikke længere i tvivl. Men bagefter kan du godt se, at du skulle have truffet beslutningen noget før.

En mellemvej er det, du er inde på: Afprøv et repertoire af løsninger, bl.a. Zylkene, i et fastlagt tidsrum. Derefter evaluer situationen og træf beslutningen. Det er lige så følelsesmæssigt belastende, men fremstår mere rationelt.

Ovenstående argumenter handler grundlæggende om dine følelser og ikke om katten. Den har det skidt nu, og det bliver den nok ved med. Og bagefter er den død.

Problemet hænger sammen med, at vi har kattene som kæledyr. I Kbh.s zoo skyder de søde girafunger, fordi de er i overtal.

vh

Andreas

Serene Um er et tryptofan produkt, mens Zylkene er mælkeprotein. Jeg har erfaret, at ikke alle reagere på Zylkene. I stedet for Serene Um anvender jeg Anxi Calm, som dyrlæger også mener har en mere sikker effekt end Serene Um. Jeg har aldrig prøvet Serene Um, da Anxi Calmen virker.

Mener du, at anxicalm vil have den ønskede virkning i dette tilfælde:?

Absolut - det dæmper stress. tryptofan er et fantastisk bredtvirkende middel. Jeg har efterhånden anvendt det ved en vifte af problemstillinger hos hunde og katte med effekt hver gang - fra dyr, der ikke var socialiseret og derfor angste til dyr med slem aggression. Stoffet findes også i bananer, hvorfra vi genkender følelsen, som det udløser - den der lidt puha jeg er godt mæt/tilfreds følelse. Det tager cirka 3-4 døgn om at virke men ved nogle dyr ser man en effekt straks.

Serene Um er også et tryptofan produkt.

Tryptofan gives også til fx grise i deres foder, da det modvirker at de skader hinanden (under de grimme forhold vi har dem under mange steder i DK :frowning: )

Jeg har givet det til katte i dyb sorg også, som havde mistet en god ven, og jeg har givet det til dyr, der skulle flytte før de flyttede. Herunder hele banden herhjemme, da vi flyttede :slight_smile:

Cupoxx - hvordan går det hjemme hos jer:?