Skofus er indlagt

Min Skofus blev afleveret til indlæggelse hos vagtdyrlægen i aftes :frowning: Jeg sad og talte i telefon da han kom gumpende ind i stuen. Først tænkte jeg at han var igang med at tørre numse i gulvet, men opdagede ret hurtigt at han ikke kunne bruge sine bagben ordentligt. De slæbte bare hen ad gulvet :blegne:
Så han blev smid ind i en transportkasse og afsted til Århus Dyrehospital, som har vagten for vores almindelige dyrlæge. Da vi kom frem gik han selv ud af transportkassen, men med meget usikre og slingrende bagben. På intet tidspunkt har der været tegn på stærke smerter og han var i strålende humør hos dyrlægen, hvor han både spiste godbidder og næseduttede med hende mens hun undersøgte ham.
Pt. er mistanken en blodprop eller diskusprolaps. Han får taget blodprøver, røntgen og evt. en CT scanning af ryggen hvis der ikke er noget oplagt på røntgen.

Er der nogle der har solstrålehistorier eller bud på hvad der kan få en ellers velfungerende 8 årig kat til pludselig at få motoriske udfald på bagbenene? Har er gået fra at kunne hoppe op og ned og klatre i træer uden problemer, så det er ikke noget der er kommet snigende.

Nøj, hvor jeg ikke egner mig særligt godt til at have min Skofus indlagt. :ked: Han skal altså bare helst være frisk og rask og hjemme hos mig :anguished: :broken_heart:

7 Synes om

:kryds: :kryds: :kryds: :kryds: for at Skofus snart er frisk igen

1 Synes om

Puha en forskrækkelse, håber det bliver ved det, og at dyrlægen finder en harmløs årsag. :kryds: :kryds: :kryds: God bedring til ham :hjerte: :kram:

3 Synes om

:kryds::kryds::kryds: forSkofus

2 Synes om

Jeg krydser for, at Skofus bare har fået et grimt slag eller lignende. :kryds: :kryds:

For 16 år siden havde jeg en dejlig, ellers rask, birma (Ejnar), som pludselig en aften kom slæbende ind fra gårdhaven, lam i hele bagpartiet. Han blev akut afleveret på dyrehospitalet, hvor det viste sig at han havde fået en blodprop.
Det lykkedes os at få ham på benene igen med medicin, men det blev desværre aldrig helt godt.

1 Synes om

:kram:

Masser af :kryds: for at de hurtigt finder forklaringen og Skofus hurtigt kan komme hjem, rask og glad hjem!

2 Synes om

:kram:

1 Synes om

:kram:

1 Synes om

:kram: :kryds: for Skofus :hjerte:

1 Synes om

:kryds: for Skofus

1 Synes om

:kryds: for Skofus

1 Synes om

Jeg har lige snakket med dyrlægen (en anden end hende der modtog ham i aftes) hun synes han er i fint humør og der er ikke umiddelbart nogen forværring af hans mobilitet. Og stadig ingen tegn på smerter. Han bliver CT-scannet i løbet af eftermiddagen og så forventer hun at han kan komme hjem sidst på eftermiddagen medmindre de finder et eller andet helt galt på billederne.
Det er ikke sikkert at CT-scanningen giver et endegyldigt svar på hvad der er galt, men der kan ihvertfald udelukkes en del forskellige ting.
Jeg håber godt nok at det ikke er noget der kommer til at give ham problemer og smerter i fremtiden. Hvis bare han er smertefri, så skal vi nok få indrettet hus og have, så han ikke behøver at hoppe og springe, hvis det fortsætte med at give ham udfordringer.

16 Synes om

:kram: til dig og :kryds: for skofus, håber ikke de finder noget og han hurtig springer rundt i træerne igen

2 Synes om

Da Devi var halvandet år gammel blev hun fra det ene øjeblik til det andet næsten totalt lammet i bagkroppen. Hun virkede heller ikke til at have smerter og der var en smule respons når hun blev never mellem tæerne.

Der blev ikke lavet røntgen eller noget, men dyrlægen sagde enten blodprop eller hårdt slag. D
Dahun ikke havde smerter sendte han os hjem med formaning om at der skulle være bedring på 14 dage, ellers skulle vi tale aflivning.

Devi boede stort set i fodenden af min seng de næste uger og blev hjulpet på bakken. På 14. dagen vågnede jeg ved at hun hoppede ned fra min seng og gik ombord i madskålen på gulvet.

Hun blev 16 år gammel og havde aldrig siden problemer med bevægeapparatet. Til gengæld blev hun hjulbenet af den omgang, noget hun overhovedet ikke lod sig mærke af :joy:

Vi krydser fingre for Skofus.

8 Synes om

Tak!!! Lige sådan en historie jeg havde brug for idag :kram:

5 Synes om

Har ingen erfaring med det men pøj pøj med ham, kan helt sikkert forholde mig til at det er sindssygt hårdt når vores pelsbørn har det skidt.

1 Synes om

Der var intet i hverken blodprøve eller scanningsbilleder, der kan entydigt forklare hvad der er sket. Han er frikendt for diskusprolaps, men har en lille smule slidgigt i den bagerste del af ryggen/lænden. Dog ikke i en grad så det kan forklare tab af funktion i bagbenene. Som en bonus info lå hans nyreværdier rigtig pænt. :grinning:

Han må komme hjem om en times tid og skal have en lav dosis smertestillende de næste dage.
Jeg glæder mig godt nok til at få min yndlings møgkat hjem igen :heart:

20 Synes om

Det var godt at høre! Så håber jeg at I får en dejlig og ikke mindst fredelig weekend, helt uden sygdom eller ulykker! :kryds: :hjerte:

2 Synes om

Puha, sikke en forskrækkelse. Godt at høre han har det godt og er på vej hjem!

Det første der falder mig ind er en blodprop i bagkroppen - det der kaldes en saddle thrombus, har indsat et billede. Sådan en blodprop sætter sig ofte lige der hvor aorta (blodåren direkte fra hjertet) fordeler sig ud i de to arterier der forsyner kattens bagben med blod - så bliver de lammet.
image

Det lyder også som om den måske har opløst sig selv, da han kunne gå omend dårligt da I lander hos dyrlægen. Hvis det er sådan en han har haft, så kan det være tegn på underliggende hjertesygdom, så måske en tur hos en hjertespecialist kunne være en god ide. Jeg ved ikke om de kan undersøge underliggende hjertesygdom hos kat via en blodprøve eller om det kræver scanning og hjertespecialister for at stille sådan en diagnose.

Jeg er glad for at høre han er hjemme igen. Fortsat god bedring med ham :hjerte:

7 Synes om

Ahhhh :hjerte:

Min store tykke kat er tilbage på sin plads :lazykitty:

Han går stadig lidt slingrende i bagparten og halen arbejder hårdt for at stabilisere og så går han med noget krum ryg, men kan selv hoppe op i sofaen og har lige stået og krattet i kradsetræet.

28 Synes om