Spørgsmål - At skille de legedominerende fra?

Jeg har gået faktisk og fået ret dårlig samvittighed efter en samtale med min mor.

Efter jeg har fået killinger har Willow trukket sig meget i baggrunden. Han leger ikke rigtigt - jo han tager nogle sponseture gennem huset ind i mellem men ellers leger han ikke rigtigt.

Willow er den type der skal ligge på lur og lave bagholdsangreb på legetøjet til at starte med før han leger - og det får han ikke lov til herhjemme - så er killingerne på og har overtaget legen og legetøjet og så trækker han sig.

Min mor siger at hun lukker sin killing fra 30 min. om dagen minimum og har alenetid/kvalitetstid/legetid med Warwick fordi Chonsu (hendes killing) også er meget legedominerende (eller hvad pokker man skal kalde det)

Det har jeg gået og luret meget over. Jeg har i den seneste tid tænkt meget på willow som gammelmis, fordi han jo er onkel-morfar, men så slog det mig igår. Han er jo overhoved ikke gammel! Han er ikke engang 3 år gammel!

Så idag lukkede jeg de 2 små fra. Vi nussede og legede med drillepind og med laser, og han fik vitaminpasta som han elsker og guffere, og vi møssede og nussede og han var sin gode gamle willow som jeg sådan har savnet!

Men er det okay? Killingerne var dybt utilfredse med at blive lukket fra og kradsede på døren og kaldte, men jeg ville hygge lidt med min store mis.

Er der nogen af jer andre der gør sådan noget med at lukke nogen fra og få lidt kvalitetstid med andre? Jeg vil jo ikke have at killingerne tror det er en slags straf eller noget, så jeg er meget splittet lige pt.

Nogen ideer eller tanker om emnet?

Mine katte må somme tider acceptere lukkede døre.
Så om det er af den ene eller anden grund, synes jeg egentlig ikke er det store problem.

Dejligt, at Willow nød det :slight_smile:

De synes jeg da er en glimragende ide Gry …De to små kan umulig tage skade af at blive lukket lidt væk engang imellem. Når mine to terrorister tonser vildt rundt …Og jeg kan se på de gamle, at de omtrent har nået deres grænse, så tar’ jeg da tit mine gamle under armen, tar’ dem med ind på sengen - lukker døren, og så hygger vi gamle tøzer lidt, på vores egen specielle måde. Når den vilde jagt på den anden side af døren har lagt sig igen, så åbner jeg igen op …Og de er glade allesammen .-)

Jeg synes også det lyder som en god idé. :slight_smile:

Efter Fnuggi er kommet til leger Ebony mest med ham, og sjældent med Cæsar. Så en gang i mellem sætter jeg også “alenetid” af til mig og Cæsar - det nyder han virkelig også. :slight_smile:

Ih tak!

Hvor er jeg glad for at høre det! Jeg anede ikke det var noget i andre også praktisere! Åh nu har jeg det slet ikke skidt med det, og ja de to killinger havde jo hinanden derinde så de “led” nok ikke, imens jeg hyggede med storemissen :slight_smile:

Jeg har i de sidste ca 10 år lukket Aske fra, hvis jeg har ville lege med ngen af mine andre katte…
De vil alle gerne lege… men når store stærke højdominante Aske kommer buldrende som et bedre ekspreslokomotiv, så stopper legen pr omgående for alle andre end ham! De skal ikke have noget klinket overfor ham - fx ved at tage hans legetøj eller endnu værre ( i gamle dage, før hans voldsomme vægttab) at få hele hans samlede vægt lige i hovedet…
Så når DaBird svinges, gøres det af to omgange… en gang med Aske… og en gang med resten af Banden og Aske lukket af vejen… Og nu med de to små, har vi overvejet om ikke det er rimeligt, at lukke alle de gamle væk, så de også kan få lov at lege - de har lidt for stor respekt for Ting og Leo :smiley:

Absolut. Jeg gør også gerne det samme, da mine to piger ikke gider lege så voldsomt som drengene.
Og mine katte er i øvrigt vant til lukkede døre, da det altså i nogle sammenhænge er mest praktisk (hvilket har været rart efter Mea skulle på nyrediæt og de andre ikke)

Så jeg synes da det er en god idé og du bare skal fortsætte med det, Gry :slight_smile:

:øhmm: ja nu ligner jeg sgu godt nok et spørgsmål tegn med det i skriver, nu har jeg fået jeg ved ikke hvor mange hug af folk fordi jeg giver Diesel time out når han bliver for meget og nu kan jeg læse det her :øhmm:

I min verden er der altså forskel på timeout og det at adskille en flok for at give en/flere specielt opmærksomhed :slight_smile:

Det kommer sandelig meget an på HVAD man lægger i “for meget” og time-out!

Min Aske er IKKE efter de andre katte overhovedet… han vil gerne lege med dem - men de vil ikke lege med ham!
Han var indtil han blev syg, en stor bomstærk let overvægtig og fremfor alt højdominant hankastrat… afgjort ikke noget nogen har lyst til at komme på tværs - hvilket heller aldrig skete!
Aske er legesyg som en killing… og buldrer frem som et løbsk damplokomotiv fuldstændigt uden hensyn til om andre også gerne vil til…
Hvis nogen af mine andre katte overhovedet skal have en chance for at lege med noget som helst kræver det at Aske ikke er til stede… ellers gør de det ikke!
Ingen kat med bare nogen fornuft lægger sig nemlig ud med, eller bringer sig i risko for at lægge sig ud med Bandelederen! Og det kan let ske under leg…

Hvad forstår du med ‘Time out’ ??? …Så vidt jeg ved, så bruger du Time out som ‘straf’ ved at lukke din bengaler ud på toilettet i en tidsperiode så han kan køle ned ? - Det er MEGET modsat det vi andre skriver …Jeg straffer jo ikke mine to små når de tonser rundt - Jeg er bare meget opmærksom på, om deres tossestreger bliver for meget for de gamle - Og når jeg ser de gamle er ved at være alvorlig trætte af deres tossestreger, så tar’ jeg de gamle med ind i soveværelset til en hygge-periode, hvor de får min fulde opmærksomhed …Hvordan pokker kan du få det vendt til ‘time out’ ??

Ja så kan jeg kun se læs det jeg har skrevet jeg gør akurat det samme som jer !!!

Jeg læser skam hvad du skriver :-). Og nej, du gør ikke det samme som mig/os …Det er jo ikke de ‘livlige’ jeg fjerner - Jeg fjerner ingen af mine katte fordi de er ‘for meget’ - Jeg sætter mig ind i sengen og nusser med de to gamle …Det er jo ikke time out !!

Du fortæller at når din bengaler er lidt ‘for meget’ så ryger han til nedkøling alene på badeværelset …Se det er time out ?

Du får lige en beretning om dagligdagen herhjemme, som jeg har skrevet på at andet forum for et stykke tid siden…
Aske blev ikke lukket af vejen… han var på intet tidspunkt lukket af vejen… Men jeg håber at du ud fra beretningen forstår den væsentlige forskel på at lukke en eller flere katte fra, så de øvrige kan komme til… og så på at sende en kat til afkøling/time-out fordi den i dine øjne er “blevet for meget”.

[B]Lige en lille beretning herfra…

Forhistorien er et par fjogede tøzer, som bruger godt og vel 1½ time i går formiddags på at lege fangeleg og bare generelt være i vejen… Efter den slags anstrengelser er det tid til at frisuren bragt i orden og måske en lille skønhedssøvn.
Leo plejer at fortrække til sin pileflethule… men Ting har opdaget værdien af vores pilleovn - og kan bruge oceaner af tid på at ligge foran den og slange sig i diverse mere og mere mærkkværdige stillinger, som alle er præget af stor nydelse - livet er med andre ord GÅÅÅÅÅÅT :thumbup:
Drengene er kun yderst sjældent med i det der tøzepjat… Og det havde de heller ikke været igår formiddags. begge var faktisk gået i flyverskjul i soveværelset, mens det stod på :rock:
Men da der så er faldet ro på det hele, vågner Aske!!!
Man kunne bare se på ham, at NU skulle der ske noget… et eller andet - noget! Efter at have tullet lidt rundt, dunket Dise lidt i hovedet, mens hun forsøgte at sove på sin madras, gumlet lidt på Nannas snude, fanget Tjalfes hale mens han spiste, fik Aske øje på Ting… Yippie!!! :wehu::yah::yatta: Tre hurtige hop - og en perfekt landing ovenpå en totalt uforberedt abypige, der naturligvis blev fladmast… Forestil dig, at du ligger afslappet og solbader, og pludselig lander der en kæmpe på dig - Ting må have haft samme oplevelse :tihi: Hun hylede op!
Og så fik jeg det endelige bevis på at Ting og Leo virkelig har fundet hinanden… Leo kom styrtende fra sin hule, for at se, hvorfor Ting hylede og helt klart for at hjælpe :ok: Da hun ser at Aske bandeleder er involveret, så stopper en evt kampgejst - og i stedet vender hun sig mod Ting…
Og så sker det!
De to tøzer begynder en gensidig omgang frisurepleje :fin: komplet med nedladende blikke vendt mod Aske… to minutter senere forsvinder de sammen ud i udestuen, gående præcist ved siden af hinanden med haler, som kunne feje loftet og som i perfekt synkronisering vifter foragteligt fra side til side… tydeligt smækfornærmede :klapper:

Aske er stadig Bandeleder, så naturligvis sætter man sig ikke åbenlyst op overfor ham!
Men man kan vise sin foragt og nedværdige ham på så mange andre måder! -LOL

De næste tre timer tilbragte tøzerne i sengen…

Jeg fandt en CatCatcher og fik loppet ham den gamle dreng lidt af [/B] :yah:

Hvis det du gør er akkurat det samme som det andre her beskriver, er du ikke særlig god til at formulere dig :slight_smile:

Jeg betragter en time-out som en “straf”. En kat, der skal køle af bliver sendt for sig selv (jeg bruger det faktisk selv, hvis en af mine katte er efter en af de andre - men det er yderst sjældent det sker).

At lukke døren fordi katten ikke må komme ind - af den ene eller anden grund - er ikke en time-out, men en lukket dør.
Fx bruger jeg det somme tider om natten, hvis Queenie spinder for meget og ligger på mit ansigt.

For mig er der stor forskel på de to beskrevne situationer.

Øhm - jeg synes det er en værre omgang ordkløveri! Det er ikke Skeem der har defineret Time Out som en straf. Det er andre, der synes det var en straf.

Time Out er blot en konsekvens af en uønsket eller uhensigtsmæssig handling, som katten kan lære af: Den får en tydeligt og kendt signal om at den skal stoppe en given handling, og den vælger at ignorere signalet (det er jo en kat). Den er total uimponeret af at du er rødglødende af raseri, og tager det mere som en udfordring om man kan få et menneske til at fysisk eksplodere. Eller også er den bare total hjernelam teenager der synes at der gjaldt for 30 sek siden ikke gælder nu. Det har en konsekvens, og det er Time Out. Det afbryder nemlig den uønskede handling og fjerner muligheden for katten for at “belønne” sig selv ved at fjerne den fra gerningsstedet (hvis ikke jeg må klatre i gardinerne så kan jeg da heldigvis bare tømme vindueskarmen). Det er kun sjovt at gøre hvis man har et publikum, og det har man ikke når man er fjernet fra resten af familien. Desuden fjerner det belønningen ved at kunne fremprovokere reaktioner fra sit menneske, ved uønsket adfærd. Typisk er et par minutters Time Out nok, og så lukker man kræet sammen med resten af familien igen. Selvfølgelig uden nogen form for opmærksomhed - bare med helt neutral mine. Og så har de muligheden for at finde på en mere positiv og ønskværdig leg.

Og hvis vi skal snakke straf, så synes jeg der ligeså meget straf i at lukke nogen af kattene væk for at lege med en eller flere af de andre…

Ikke at jeg synes der er noget som helst forkert i at gøre det. Godt gået Gry! Katte har godt af at lære der er noget der hedder lukkede døre, at der er grænser, at de ingår i et fællesskab hvor der er spilleregler de nogen gange må indordne sig under og at der godt kan være tidspunkter hvor de ikke er midtpunkt uden at de nødvendigvis dør af det. Jeg er sikker på at det var det de to små prøvede at få dig til at tro Gry :slight_smile: “Luuuuuuk os uuuuudd - vi er lige ved at døøøøøø”

[quote=HotSpot;332162]

Ikke at jeg synes der er noget som helst forkert i at gøre det. Godt gået Gry! Katte har godt af at lære der er noget der hedder lukkede døre, at der er grænser, at de ingår i et fællesskab hvor der er spilleregler de nogen gange må indordne sig under og at der godt kan være tidspunkter hvor de ikke er midtpunkt uden at de nødvendigvis dør af det. Jeg er sikker på at det var det de to små prøvede at få dig til at tro Gry :slight_smile: “Luuuuuuk os uuuuudd - vi er lige ved at døøøøøø”[/quote]

fnis

Det kan du tro de gjorde :tihi:
Da jeg åbnede døren væltede de nærmest ud oven på hinanden fordi det havde været såååååå slemt at være spæret inde i det onde soveværelse (hvor de putter under dynen med mig om natten - men det var jo underordnet i situationen Gg ).

Så det tror jeg helt sikkert jeg vil prøve at få indført hver dag. Lidt voksen-legetid så min storemissen ikke bliver glemt.

Jamen er der ikke stor forskel på “time out” hvor en enkelt kat blive isoleret, og så “lukket fra” metoden hvor flere katte får lov at være sammen ´væk fra deres menneske :?

Forskellen på “time out” og at “lukke døre” er IMHO timingen - “time out” bruges ofte for at skille katte ad, mens de er “stressede” (når de hver især er “stresset af”, lukkes de sammen igen) - “lukke døre” bruges i mere rolige situationer uden stress for fx at kunne give en eller flere katte ekstra opmærksomhed. Giver det mening?

Jo, det er der…
Time-out er som Loise skriver en metode at få ro på… at signalere at en bestemt opførsel ikke er i orden og uacceptabel.
Jeg ser ikke dette som straf! Og har aldrig kaldt det straf heller… ved ikke hvor det kommer fra?!
Jeg har brugt og vil sikkert fortsat bruge metoden, HVIS det er det som skal til i en ophedet situation. Hellere lukke fra og undgå en hulens bunke ballade, der måske i sidste ende kan resultere i en slåskamp!

Når jeg fx lukker Aske fra, så har han leget færdig… han er træt og ville (hvis han var alene og jeg ikke fortsatte legen for de andre kattes skyld) tøffe af for at hvile sig. Da jeg har de andre katte, så fortsætter jeg legen - de skal jo også have lov… og det kan Aske ikke modstå, så han fortsætter med sit møven og bøven og voldsomhed - hvilket får alle til at trække sig. Så hvis jeg vil lege med mine andre katte, så er Aske nødt til at være et andet sted…

(Korrektion: Hvis man virkelig er adfærdsnørd, så kan time-out bruges i snakken omkring positiv og negativ straf… måske er det fra en sådan diskussion at man har fået overført at Time-out er straf (et ord vi alle opfatter som meget negativt)… i adfærdnørderiet skelnes der kraftigt mellem de to forksllige strafformer - og ingen af os kan sige os helt fri for at bruge en vis form for straf efter den definition! Blot undladelse af kontakt eller ros kan i nogle sammenhænge her opfattes som straf… )