Spørgsmål til foder

Min Bella er stadig ikke frisk og det går lidt dårligere igen. Vi har været v dyrlæge og venter på svar på udvidet blodprøve.

Jeg er jo en researcher fordi jeg ikke føler min dyrlæge er så proaktiv som jeg kunne ønske. Derfor tænker jeg også i Foderallergi. Det gør jeg fordi hun udover at have en ustabil mave med både normal, tynd og hård afføring klør sig meget og ryster på hovedet.

Mit spørgsmål. Jer der har katte der har Foderallergi, hvad er de allergiske overfor og hvad fodrer I med?

Findes der tørfoder uden kylling, oksekød og skaldyr (evt fisk)?
Synes det er lidt svært at finde ud af.

Hun har fået royal Canin senior neutraliseret i mange år. I torsdags købte jeg Hills Gastrointestinal. Det har slet ik ændret noget og er kylling. Hun har kastet op da jeg for nogle mdr siden gav hende applaws vådfoder kylling.

For en md siden fik hun taget standard blodprøver, røntgen også af tænder og tjekket urin uden de fandt noget.

Tak på forhånd :hugs:

Jeg har haft en der var allergisk overfor Royal Canin (det er der rigtig mange katte, der faktisk er. Det tyder på at det er noget med deres tilsætningsstoffer/konserveringsmodler) og Kingsmoor. Og så har jeg haft en, der startede ud som allergisk overfor Royal Canin, og som udviklede allergi overfor andre ting også, da ny ejer lyttede til en veterinær sygeplejerske som insisterede på Royal Canin allergi foder, selvom jeg havde sagt at det specifikt var Royal Canin han ikke kunne tåle. Pt har jeg en der er allergisk overfor Cosma vådfoder (måske kun kyllingevarianten). Fælles for dem er at det tager noget tid før symptomerne tager af, og symptomerne er kløe omkring hoved og halsområdet, som de kan kradse til sår.

Hvor på kroppen kløer hun sig?

Har hun fået lavet en afføringsprøve? Ustabil mave kan være pga tarmparasitter, som f.eks. giardia og Tritrchomonas foetus.

2 Synes om

Der findes foder, der kun har et protein - netop med henblik på allergi. Her har jeg søgt på monoprotein på zooplus.dk (vær opmærksom på, at der også er hundemad på listen). I venstre side kan du se, der er 23 slags vådfoder og 14 slags tørfoder til kat.

https://www.zooplus.dk/esearch.htm#q=monoprotein

Vær dog opmærksom på, at du ikke skal afprøve det, mens du også afprøver noget andet, fx medicin i samarbejde med dyrlægen. Så ved I ikke, hvilken af delene der eventuelt virker.

1 Synes om

Monoprotein betyder, at der kun er en slags protein i - fx kan det være kanin, lam, and (som ikke i denne sammenhæng kan sammenlignes med kylling) m.m. Står der, at foderet er et monoprotein, kan man derfor være sikker på, at der kun er én proteinkilde. Ellers bliver kylling ofte brugt som fyld i alle mulige andre slags foder også, og så er man lige vidt.

Men altså ikke i monoprotein, og det er derfor, det er godt i forbindelse med allergi og med at teste for allergi. Hvis katten får det bedre på fx lam, er der en vis sandsynlighed for, at hun ikke kan tåle kylling. Nu skal jeg ikke gøre mig alt for klog på allergi, men hvis det virker, kan det jo et stykke hen ad vejen være lige meget hvorfor.

Hvis det var min kat, ville jeg nok skrive alle symptomerne ned med kvalme osv. helt fra i fredags, da hun fik kvalmestillende, og så ringe til dyrlægen igen i morgen. Det kan være, de ikke betyder noget, men ved adfærdsændringer er det altid en god idé at få katten tjekket. I hvert fald lige at høre dyrlægen ad, hvad hun synes. Og det har jo stået på et stykke tid nu, ikke? At hun ikke har været helt sig selv. Det er lidt træls, at I ikke kan finde ud af årsagen.

Jo det har stået på on/off det meste af året. Vi har været v den samme dyrlæge 5 gange nu og de er på bar bund virker det som om. De kan heller ikke lave en ultralydsscanning som ville være mit næste forslag.

Andre steder er nævnt evt IBD som man kan komme nærmere med en ultralydsscanning.
Jeg ska tale med ham alligevel ifm svar på blodprøver, men han syns jeg ser spøgelser. Dog sendte jeg ham en dagbog over hendes tilstand fra forrige fredag og det var derfor vi var derinde igen i torsdags. Det lød som om det gik lidt op for ham at hun altså ikke har det godt. Men der blev også sagt at det kunne være svært at finde ud af hvad det var og at hun jo ikke skulle lide hvilket jeg tolker som at jeg ska gi hende fred. Men det kommer ikke til at ske før hun er ordentligt udredt.

Jeg er sådan pænt frustreret og enormt omsorgstræt efterhånden.

Royal Canin kan man udvikle allergi overfor. Det er det der er sket for mine, der ikke har kunnet tåle det. Det kan dog sagtens være alt muligt andet. Især når det er over det hele, da foderallergi meget er lokaliseret til forkroppen. Har du prøvet at give loppekur? Kan evt. også være loppeallergi, selvom du ikke oplever hun har lopper. Det ses dog mest på bagkroppen/hale området

Jeg har faktisk hørt om en del katte i løbet af de sidste par år, der døjer med maven der tester positive for cryptosporidium, som det eneste. Noget der netop normalt ikke burde give problemer.

Men ellers pas, udover at tit NÅR der er noget med allergi, så tager det lidt tid før de stopper med det/man ser effekten af tiltaget, fordi det ligesom lige skal ud af systemet.

Tak for svaret Eva. Hun har ikke fået rc siden i fredags og jeg er lige ved at syns at hun har fået det dårligere :sob::sob::sob::broken_heart: Jeg fatter ikke hvad pokker der kan være galt og det er SÅ frustrerende ikke at have en dyrlæge man kan samarbejde med. Hun var derinde første gang i foråret med maveproblemer.

Det med Krytosporilium var såvidt jeg forstod en slags indikation som ikke var en ægte påvisning. Forstod det ikke helt.
Det er heller ikke så tit hun har diarre.
Ved du hvordan dem der skulle have haft det blev behandlet?

Tror aldrig hun har fået en loppekur. Tør sgu ik proppe mere i hende, hun har det skidt og jeg stresser over det og forsøger alt muligt og det påvirker hende nok også :crying_cat_face:

Hvilken dyrlæge bruger du? Og hvor bor du henne af? Måske vi kan anbefale en anden?

Nej, lad være at give hende mere nu, især hvis hun har det dårligt. Hvordan har hun det skidt?
Der er så vidt jeg ved ingen behandling, kun at forsøge at symptombehandle med foder, og håbe balancen retter sig.

Ja, så plejer det i hvert fald ikke at være den faglige ekspertise der er problemet - alt efter dyrlæge selvfølgelig (jeg kender kun 2 af dem). Du kan jo evt. spørge om de kan henvise til en specialist, når nu de ikke kan finde problemet?