Sundhedsbog ødelagt - hvad gør jeg?

#8

Nej bare sidste vaccine, katte skifter jo ejer hele tiden og får du pas tager de kun sidste vaccine med deri.

#9

Interessant, men det lyder dejlig nemt! Får fat i dyrlægen mandag, og får lavet pas i stedet for. Og pas er med sikkerhed en gyldig sundhedsbog ved indgang til udstillinger i de forskellige forbund? :slight_smile: Bare lige for at skære det helt ud i pap!

#10

Ja, helt bestemt :slight_smile: Jeg får altid lavet pas på de killinger, jeg køber, for så er både alm. vaccine og rabies samlet et sted. Det er dejlig nemt, og passet skal man alligevel bruge i udlandet :slight_smile: Ingen grund til også at have en sundhedsbog, som man kan glemme at få med (jep, taler af erfaring…) :smiley:

#11

Til alle udstillinger har jeg også blot pas med. Til verdensudstilling i Finland sidste år var jeg glad for at jeg havde både pas og sundhedsbog med; der ville de se ‘vaccinationshistorie’. Det er jeg aldrig blevet spurgt om før! Måske der er andre regler i Finland eller måske jeg blot kom til en overemsig kontrollant?

#12

Det er muligt, ja :slight_smile: Det var første gang, jeg selv var i Finland, og da jeg bare var med som steward, oplevede jeg ikke indtjek. Jeg har udstillet i Holland, Tyskland, Polen, Sverige og Norge uden at blive bedt om andet end pas.

#13

Fra FIFe Show Rules §1.8

Den finske klub må ikke stramme reglerne. Finland kunne i teorien have regler, der sagde, at vaccinations-historien skulle med. I så fald burde det fremgå af spisesedlen til verdensudstillingen.

Men som jeg vagt erindrer det, gælder den første rabies vaccination i 1 år. De efterfølgende gælder i 3 år, når de foretages inden for den foregåendes dækning. Ellers starter man forfra på en 1-årig dækning. I en sådan situation er historien nødvendig for at afgøre gyldighed. :slight_smile:

#14

Det med rabies kunne godt give mening, men jeg havde Joy med, hun var et år på det tidspunkt og havde i sagens natur blot dem første rabies.

Tror mest på den overemsige :blush:

#15

Det må komme an på vaccinen :slight_smile:

Vores er vac med noget, der allerede ved første skud gælder i tre år.

#16

Så er den jo også god nok - usikkerheden opstår først, hvis der stilles med en over 1 år gammel vac., og det ikke kan dokumenteres, at der forudgående er givet basisvac… :wink:

EDIT: UPS, fik vist ikke læste dine indlæg rigtigt - nej, hos en 1-årig kat giver det ikke mening at forlange begge dele… :thinking:

#17

Og det er den usikkerhed jeg helst vil undgå! :wink:

#18

Vores killinger får kun pas og pt har vores aldrig haft problemer på hverken danske eller udenlandske udstillinger.

Det er vigtig at alle datoer er korrekte også for isætteles af chip.

1 Like
#19

Jeanette, men så har dyrlægen jo også skrevet basisvaccinationer ind i passet fra starten af? Min dyrlæge skal jo forfalske stempler, hvis han skal overføre de gamle vacciner hos min kat (3 i alt, dvs. 2 basisvaccinationer + den han lige har fået i år som 1-års).

#20

kan batch numrene på vaccinen aflæses er der jo ikke tale om forfalskning, jeg har fra udenlandske bøger fået det ført over, men har også haft russiske hvor det ikke var muligt og de måtte vente med eu pas til de skulle have nye vaccinationer.

#21

Ordet “forfalske” er helt forkert.

Dyrlægen udsteder en ny attest, som udsiger, at kat X har fået vaccination Y på dato Z. Og det bevidner han med med sin underskrift. Stemplet tjener kun til at identificere dyrlægen, da underskrifter ofte er ulæselige.

Dyrlægen kan udstede en sådan attest 3 minutter og/eller 3 år efter begivenheden, så længe han kan huske - støttet af sin journal - at det med X, Y og Z er sandt.

3 Likes
#22

“Så længe han kan huske - støttet af sin journal…”
Og det er jo lige netop det dyrlægen ikke kan, når det er 3 forskellige dyrlæger der har vaccineret katten, og ingen af dem er dyrlægen tættest på mig eller blot i nærheden :slight_smile:
Det var det min bekymring gik på. Men hvis han blot skal bruge sundhedsbogen og se hvilke vacciner hvornår, og derefter kan overskrive dem, så er det jo ganske simpelt.

#23

Der er så et problem. En dyrlæge vil normalt ikke skrive under på, hvad andre dyrlæger har lavet - med mindre de arbejder i samme klinik. Så bliver man nødt til at sende en ny attest på rundtur, hvis man absolut vil have hele historikken attesteret.

#24

Finland har ekstra regler. Jeg har også stået deroppe i 2017 med kattens pas og en tydelig og korrekt indskrevet vaccine, der klart var gyldig flere måneder endnu jf. dato, men ikke kunne komme ind, fordi kattens første vaccine ikke var skrevet i passet (af den finske opdrætters dyrlæge i øvrigt :tihi:). Der havde stået absolut nul og niks i invitationen eller noget som helst sted på den engelske del af Kissaliitto’s hjemmeside (jeg dobbelttjekkede da jeg kom hjem). Jeg endte med at måtte vække Casper og få ham til at tage et billede af sundhedsbogen, og maile til en finsk bekendt, så det var et værre cirkus.
Så Finland gør tydeligvis noget de egentlig ikke må… :rolleyes2:

1 Like
#25

Jeg ved ikke hvad din dyrlæge kan og vil :smil: Men i DK og alle andre lande jeg har været i (undtagen Finland) så har det været fint bare med en sundhedsbog, der viser en dato, der siger at kattens seneste vaccine stadig er gyldig. Så så længe han har sådan en vil jeg ikke bekymre mig.

1 Like
#26

Jeg har lige fået lavet Dansk/Europæisk pas til Anoushka.
Hun kom med russisk pas med dertilhørende russiske mærkater og masser af stempler (som man kender det fra øst, de er vilde med stempler :smiley: ) fra hendes vaccinationer. Min dyrlæge scannede hendes chip og skrev derefter i hendes danske pas “Se Russisk pas” der, hvor han overførte hans attestation for hun er vaccineret. Mærkerne er jo med klister og kan ikke flyttes.
Så hvis ikke du endnu har fundet en læsning, så tænker jeg din dyrlæge kan rekonstruere ved at se på de mærker fra vaccinationerne. :slight_smile:
Når jeg skal på show med Anoushka vil jeg for en sikkerheds skyld medbringe det russiske pas indtil hun er vaccineret igen. :slight_smile:

2 Likes
#27

Det er samme løsning vi altid har brugt på vores russiske katte :slight_smile:

1 Like