Jeg er jo huspasser mm her under mit exil. Og jeg er ved at drukne i tomater… Jeg kan ikke lide tomater - med mindre de kommer ud af en flaske der står Heinz på… Eller jo, jeg kan rigtig godt lide de gule Sungold tomater
Tomaterne er jeg ved at få has på, jeg er i gang med glas nr 3 af Camilla Plums henkogte tomater. Det dufter intet mindre end himmelsk!
Men hvad gør jeg med store mængder af salatagurker og grønne bønner?
Gerne noget krydret.
Jeg har en opskrift på syltede salatagurker, men jeg har aldrig prøvet den
Polske agurker:
1 kg salatagurker - 100 g salt.
Første eddikelage: ½ liter vand - ½ liter eddike.
Anden eddikelage: 1½ dl vand - ½ liter eddike - 400 gram melis - 2 laurbærblade - 10 cm skrabet skiveskåret peberrod - 1 dildskærm - 1 tsk flydende Atamon
Agurkerne skal ikke skrælles. De børstes rene, skæres i skiver på 2-3 cm, der drysses lagvis med salt. Et let pres lægges på. Dagen efter hældes den dannede lage fra. Agurkerne afdryppes og lægges i en Atamonskyllet krukke. Vand og eddike bringes i kog og hældes over varmt. Dagen efter hældes lagen fra.
Anden eddikelage koges med krydderier, tilsættes Atamon og hældes over med det samme. Krukken tildækkes og lukkes dagen efter.
Denne opskrift er fra Den grønne Syltebog fra Tørsleff.
[QUOTE=Missis F;673370]Jeg har en opskrift på syltede salatagurker, men jeg har aldrig prøvet den
Polske agurker:
1 kg salatagurker - 100 g salt.
Første eddikelage: ½ liter vand - ½ liter eddike.
Anden eddikelage: 1½ dl vand - ½ liter eddike - 400 gram melis - 2 laurbærblade - 10 cm skrabet skiveskåret peberrod - 1 dildskærm - 1 tsk flydende Atamon
Agurkerne skal ikke skrælles. De børstes rene, skæres i skiver på 2-3 cm, der drysses lagvis med salt. Et let pres lægges på. Dagen efter hældes den dannede lage fra. Agurkerne afdryppes og lægges i en Atamonskyllet krukke. Vand og eddike bringes i kog og hældes over varmt. Dagen efter hældes lagen fra.
Anden eddikelage koges med krydderier, tilsættes Atamon og hældes over med det samme. Krukken tildækkes og lukkes dagen efter.
Denne opskrift er fra Den grønne Syltebog fra Tørsleff.[/QUOTE]
de er SÅ gode
polske agurker er virkelig gode… de kan noget med syltning dernede!!