Tonen på kattegale

:sorry:

Men jeg synes tit jeg ser en tråd der er kørt af sporet.

For noget tid siden var der noget med graviditet og “lykkepiller”, hvor der kom en meget lang debat om hvorvidt “psykisk syge” kunne tage varer på et barn. Undskyld, men hvis der er noget vedkomne vil diskuterer med nogen tror jeg altså hun ville en læge, psykolog eller andet. Os der sidder her bag skærmen ved jo ikke hvordan person præcist er ramt, og vi kan derfor ikke bygge vores beskyldninger på noget.

Jeg har også set andre tråde hvor der blir spurgt om ting, og der kan komme indlæg som handler om at personens beslutning er forkert, uansvarlig osv. Nogen spørg måske om hjælp til noget specifikt, og får en lang belæring om at de ikke skal gøre det. Ja undskyld mig, men beslutningen er truffet, så kom med input og hjælp istedet for at rakke ned.

Jeg prøver ikke at være hellig, for jeg har da også prøvet at banke fornuft ind i hovedet på folk - specielt hvis det handler om psykisk syge eller uerfarne som får mange forskellige råd. I have been there, og vil til hver en tid gøre mit til at andre ikke skal møde den fordom der er.

Hav en god dag alle derude - nu vil den psykisk syge her tage ned og gøre en forskel på plejehjemmet :rock:

Sandt nok at tonen engang imellem kan være lidt hård… Men dette er trods alt et debat forum også.
Vi sidder en masse dejlige kvinder og og nogle mænd også:p i alle aldre og personligheder. Så selvfølgelig vil der være forskellige meninger om ting.

Jeg syntes, at når tonen bliver for hård, så er Admins gode til at bryde ind. Man kan simpelthen ikke alle være enige… sådan er det jo heller ikke ude “i den virkelige” verden.

Ang. det med at være psykisk syg.
Hvis man bliver ved med at gøre opmærksom på at man er psykisk syg, jamen efter tiden så vil andre også.

Mange hilsner
Sabrina - Der selv har en psykisk lidelse :slight_smile:

Selfølgelig skal man udvise medmenneskelighed…men når man starter debatter op på et katteforum om meget personlige ting så som psykiske sygdomme, ubetalte elregninger m.m så skal man nok ikke lige forvente den store pædagogiske rummelighed.

Jeg syntes til tider at at de personlige emner fylder liiige rigeligt herinde, og jeg kan simpelthen ikke forstå man ikke tager sådanne emner op på de fora der er beregnet til den slags emner.

Det her er et katteforum…skrev folk sig det bag øret, kunne mange nok undgå sårende debatter. :S

Hvis man opretter en tråd på det debatforum, lægger man op til debat. Længere er den egentlig ikke i mine øjne.

Kan man ikke tåle andres meninger, bør man undlade at oprette en tråd om emnet, men i stedet lave en blog.

Jeg er enig i det der er skrevet her. Nu har jeg været herinde et år, og jeg synes ikke trådene udvikler sig så slemt som før i tiden…

Mit problem er ikke så meget når folk er uenige, eller der kører en voldsom debat - det synes jeg selv er spændende, og det er netop derfor jeg vælger at besøge et debat-forum!
Mit problem, kommer når nogle bliver personlige uden grund, eller begynder at blande tingene sammen - eller træde på folk. Men jeg synes nu admins gør et flot stykke arbejde i forhold til de få gange det sker.

Som der er sagt, må man forvente når man poster et indlæg, at der kommer positiv OG negativ respons. Kan man ikke holde til at få negativ respons, skal man ikke oprette et indlæg…:slight_smile:

[quote=Chicabee;517015]Selfølgelig skal man udvise medmenneskelighed…men når man starter debatter op på et katteforum om meget personlige ting så som psykiske sygdomme, ubetalte elregninger m.m så skal man nok ikke lige forvente den store pædagogiske rummelighed.

Jeg syntes til tider at at de personlige emner fylder liiige rigeligt herinde, og jeg kan simpelthen ikke forstå man ikke tager sådanne emner op på de fora der er beregnet til den slags emner.

Det her er et katteforum…skrev folk sig det bag øret, kunne mange nok undgå sårende debatter. :S[/quote]

Denne her er lige mine tanker…

dog, har jeg lidt flere tanker, ang medmenneskelighed… og det er , det gør ikke ondt at vise empati…og man behøver ikke komme med sin mening til alt…
man behøver ikke banke folk oven i hovedet…

Men jeg er meget enig dette er et kattefora… at der kommer lidt andet er ok, men hmmmm :sorry:
Jeg kan forstå, hvis det personlig, kommer til at have noget med katte at gøre på længe sigt så.

Kan man ikke bare vælge det personlige fra - eller bare lade være med at læse det, hvis man ikke orker høre på det?

Jeg synes ikke, det er så slemt mere. Jeg skulle lige vænne mig til det.:ups:Men har oplevet folk er gode til at komme med beskyldninger, som overhovedet ikke passer. Men sådan er det jo.

[quote=Abaddon;517077]Jeg er enig i det der er skrevet her. Nu har jeg været herinde et år, og jeg synes ikke trådene udvikler sig så slemt som før i tiden…
[/quote]

Måske fordi du selv er blevet mindre “ømskindet”?

Der er en kedlige tendens til man kun vil have eet svar - også selv om der er 100 ting der kan affødes af spørgsmålet.

Det er temmelig trættende de tråde med: jeg vil kun have et præcist svar på mit spørgsmål - alt andet optages fornærmende …

Det er både kattesnak og de personlige jeg taler om…

nogen gange har der været en der har bestemt sig for noget, og derfor vil have råd til det, hvorefter personen får en masse lor* skudt tilbage om sin beslutning… Det er da okay at komme med et råd om at overveje det igen, og gerne komme med nogen begrundelser hvorfor, men det er ikke altid tonen bliver holdt på det niveau…

[quote=Babyrex;517281]Det er både kattesnak og de personlige jeg taler om…

nogen gange har der været en der har bestemt sig for noget, og derfor vil have råd til det, hvorefter personen får en masse lor* skudt tilbage om sin beslutning… Det er da okay at komme med et råd om at overveje det igen, og gerne komme med nogen begrundelser hvorfor, men det er ikke altid tonen bliver holdt på det niveau…[/quote]

Nogle gange oplever jeg så, at de råd der bliver spurgt til, ikke svarer til de forventninger trådstarter har, hvilket gør at kommunikationen kører skævt.

Andre gange oplever jeg, at der ønskes råd om noget, som helt basalt skriger til himlen.
Eks. en person ønsker killinger på sin meget unge hunkat, hvor man (eller JEG ihvertfald) tænker “Du kan virkelig ikke være seriøs?”. Nogle er helt ligglad (gennemgående) med de råd der er kommet gennem tiden, og der tror jeg også at lunten er EKSREM kort. Det er den ihvertfald hos mig i nogle tilfælde.

Noget jeg tror er, at dem der er herinde, og som har en stor/bred viden omkring katte, de bliver nedgjort på det groveste fordi de “spiller klåge Åge” hvilket ikke ligefrem fremmer forståelsen den anden vej på.
Jeg ved godt, at man burde tale ordenligt til hinanden, men det kan være svært, hvis en af personerne i en tråd konsekvent er “klågere end resten” herinde.

Jeg synes også tonen herinde til tider kan være lidt hård. Jeg har så mest prøvet det i forbindelse med katterelaterede tråde. De få personlige ting jeg har vendt herinde, oplevede jeg kun god respons og empati ved. Her snakker jeg om mine egne tråde, for kan sagtens huske den tråd omkring lykkepiller og graviditet, det synes jeg virkelig var for meget, især fordi trådstarters ønske ikke blev respekteret.

Jeg synes nogle gange der er en tendens til, at nogle gerne vil anskue trådstarteren som en der ikke kan finde ud af tingene og lige skal have en opsang. Man sætter sig selv i den svage og udsatte position ved at bede om råd og vejledning. Hvorimod det er ganske gratis og uforpligtende at tryne en der ligger ned… Værst har jeg oplevet det, da min kat begyndte at halte og jeg oprettede en tråd om det og spurgte til råds. Jeg fik hurtigt bestilt en tid hos dyrlægen, så det var ikke det som var problemet. Næ, problemet var at da jeg havde fået undersøgt katten som det viste sig havde PL, lyttede jeg til min dyrlæges råd om, at katten skulle opereres. Så var der straks nogle selvudnævnte eksperter, som var meget klogere end min dyrlæge, som i hvert fald mente at operation ikke var nødvendig! Og var min dyrlæge nu også kompetent nok til at vurdere det? til trods for at jeg skrev at han er specialist i knogle og ledsygdomme. Måske han bare var ude på at flå mig og min pengepung. Tak for kaffe, der sad jeg så og var dybt ulykkelig over at min kat skulle opereres og så skulle jeg da samtidigt lige have en snert af dårlig samvittighed over, at jeg ville udsætte min arme kat for en operation, som ifølge nogen var komplet unødvendig. Efter den episode besluttede jeg mig for aldrig igen at drøfte mine kattes konkrete sygdom herinde, for den følelse gider jeg ikke sidde med igen. Det bliver imellem mig og min dyrlæge. Generel sygdomssnak er fint nok. Men når man sidder og er rigtig sårbar og ked af det, med en syg kat, så har man altså ikke brug for at få sådan en opsang - og det er sikkert også en af grundene til, at jeg blev så ked af det, fordi jeg netop var i en sårbar position.

Jeg kan nok ikke sige så meget andet, end hvis det er et meget følsomt emne, så lad være med at drøfte det herinde. Det er efterhånden min erfaring…

Jeg er relativ ny og har endnu ikke stødt på ‘de hårde tråde’. Men jeg synes hele tiden jeg møder venlighed, forståelse og gode råd.

På nogle områder, omkring katte, ved jeg en hel masse, men på andre er jeg helt blank. Og så er jeg faktisk glad for nogen kan guide mig.

Så indtil videre synes jeg tonen herinde er helt fin.

[quote=Lis Dahlstrøm;517086]Måske fordi du selv er blevet mindre “ømskindet”?

Der er en kedlige tendens til man kun vil have eet svar - også selv om der er 100 ting der kan affødes af spørgsmålet.

Det er temmelig trættende de tråde med: jeg vil kun have et præcist svar på mit spørgsmål - alt andet optages fornærmende …[/quote]

Ja, det har du helt ret i! Men tingene går jo begge veje kan man også sige…
Som du selv skriver, så vil mange kun have et svar - og det er jo DET som oftest ender med at gå galt… At man lukker af for nogle fakta.

Der skal to til at debatere og skændtes :slight_smile:

[quote=Annette O;517285]Nogle gange oplever jeg så, at de råd der bliver spurgt til, ikke svarer til de forventninger trådstarter har, hvilket gør at kommunikationen kører skævt.

Andre gange oplever jeg, at der ønskes råd om noget, som helt basalt skriger til himlen.
Eks. en person ønsker killinger på sin meget unge hunkat, hvor man (eller JEG ihvertfald) tænker “Du kan virkelig ikke være seriøs?”. Nogle er helt ligglad (gennemgående) med de råd der er kommet gennem tiden, og der tror jeg også at lunten er EKSREM kort. Det er den ihvertfald hos mig i nogle tilfælde.

Noget jeg tror er, at dem der er herinde, og som har en stor/bred viden omkring katte, de bliver nedgjort på det groveste fordi de “spiller klåge Åge” hvilket ikke ligefrem fremmer forståelsen den anden vej på.
Jeg ved godt, at man burde tale ordenligt til hinanden, men det kan være svært, hvis en af personerne i en tråd konsekvent er “klågere end resten” herinde.[/quote]

Lige præcis. Sådan tror jeg vi alle har det når det er noget vi er helt sikre på. Og sproget er jo individueklt hos os hver. Da jeg arbejde i netto var der en del ting hvor jeg vidste jeg var bedre end andre. Feks en dag kom der en medarbejder og spurgte og jeg ville konkurrere mod ham i hvem der kunne sætte brødet op hurtigst og flottest. Han sagde så at hvis han vandt skulle jeg sørge for der stor tetris-masteren på hans bonner istedet for hans navn. Jeg sagde blot: Okay, men når du har tabt skal du kysse mine sko og kalde mig gud resten af dagen. - og sådan en kommentar kunne jo for folk der ikke kendte til min talemåde virke enormt nedladende. Det kan hurtig lyde som om at jeg synes han var dårlig, og alt muligt andet. Og sådan er det nok os med eksperterne i ting herinde. De ved de har ret, og derfor skinner det igennem i deres udtaleleser, og da det er ikke er en man kender personligt er derfor ved hvordan snakker, så opfattes det forkert…

Forresten - da vi var halvvejs i konkurrencen gav min medarbejder op :tihi: - og så fik han så et lynkursus i hvordan han kunne blive endnu bedre :thumbup:

[quote=Camilla;517313]Jeg synes også tonen herinde til tider kan være lidt hård. Jeg har så mest prøvet det i forbindelse med katterelaterede tråde. De få personlige ting jeg har vendt herinde, oplevede jeg kun god respons og empati ved. Her snakker jeg om mine egne tråde, for kan sagtens huske den tråd omkring lykkepiller og graviditet, det synes jeg virkelig var for meget, især fordi trådstarters ønske ikke blev respekteret.

Jeg synes nogle gange der er en tendens til, at nogle gerne vil anskue trådstarteren som en der ikke kan finde ud af tingene og lige skal have en opsang. Man sætter sig selv i den svage og udsatte position ved at bede om råd og vejledning. Hvorimod det er ganske gratis og uforpligtende at tryne en der ligger ned… Værst har jeg oplevet det, da min kat begyndte at halte og jeg oprettede en tråd om det og spurgte til råds. Jeg fik hurtigt bestilt en tid hos dyrlægen, så det var ikke det som var problemet. Næ, problemet var at da jeg havde fået undersøgt katten som det viste sig havde PL, lyttede jeg til min dyrlæges råd om, at katten skulle opereres. Så var der straks nogle selvudnævnte eksperter, som var meget klogere end min dyrlæge, som i hvert fald mente at operation ikke var nødvendig! Og var min dyrlæge nu også kompetent nok til at vurdere det? til trods for at jeg skrev at han er specialist i knogle og ledsygdomme. Måske han bare var ude på at flå mig og min pengepung. Tak for kaffe, der sad jeg så og var dybt ulykkelig over at min kat skulle opereres og så skulle jeg da samtidigt lige have en snert af dårlig samvittighed over, at jeg ville udsætte min arme kat for en operation, som ifølge nogen var komplet unødvendig. Efter den episode besluttede jeg mig for aldrig igen at drøfte mine kattes konkrete sygdom herinde, for den følelse gider jeg ikke sidde med igen. Det bliver imellem mig og min dyrlæge. Generel sygdomssnak er fint nok. Men når man sidder og er rigtig sårbar og ked af det, med en syg kat, så har man altså ikke brug for at få sådan en opsang - og det er sikkert også en af grundene til, at jeg blev så ked af det, fordi jeg netop var i en sårbar position.

Jeg kan nok ikke sige så meget andet, end hvis det er et meget følsomt emne, så lad være med at drøfte det herinde. Det er efterhånden min erfaring…[/quote]

Kan 100% følge dig. Med ting som feks et sår er det begrænset hvor mange måde det kan gøres bedst på, men når det er større ting vil der jo helt sikkert være flere måde. Kattens type, størrelse, natur osv må jo også spille ind. Og selvom der er en fremgangsmåde der er bedst for de fleste, så vil der altid være nogen hvor noget andet er bedre…

Jeg synes tonen er hård og for hård ind imellem. Det har jeg altid syntes.

På det seneste må jeg dog indrømme, at det rager mig mere og mere. Det er det, der sker med mig, når jeg oplever den tone - så dropper jeg det helt og tænker - jaja dig igen. Igen igen igen.

Så tonen er blevet til en irrelevant baggrundsstøj.

Man kan sige - det har mistet sin effekt via overdreven brug:-)

I hvert tilfælde på mig

[quote=Camilla;517313]

Jeg kan nok ikke sige så meget andet, end hvis det er et meget følsomt emne, så lad være med at drøfte det herinde. Det er efterhånden min erfaring..[/quote]

Skrevet uden adminkasket:

Det ovenfor fremhævede gælder alle steder. Hvis der er noget, som er et meget følsomt emne/hvor man hurtigt drejer andres råd til noget der sårer en selv (for det er oftest det, der sker i de tråde, hvor man er ekstra følsom efter min mening), ja så bør man ikke diskutere det med gud og hvermand, men kun dem man stoler på og vil lytte til. Det har jeg da også lært og jeg kan se at de fleste garvede debattører har lært det, da det sjældent er dem der bliver sårede (så vidt jeg kan vurdere). Jeg diskuterer ikke ting med fremmede, som jeg ikke kan tåle at høre uventede svar på - uanset om det så er på nettet eller i den virkelige verden. Jeg diskuterer ikke sygdom ved min kat, mig selv, min familie osv. længere, såfremt det er for personligt eller jeg ikke kan bruge 117 forskellige råd/meninger til noget. Da jeg skulle bruge hjælp til min nieces allergi kunne jeg netop bruge 117 meninger til noget og jeg/vi fik nogle fantastiske svar, som var medvirkende til at min niece har fået lov til at vokse op med katte og er helt tosset med dem i dag. Men det er ikke altid godt at få svar både i øst og i vest (især ikke når man skal beslutte, hvilken retning man skal gå i med sin kat) og derfor bruger jeg nogle få kattekyndige personer og min dyrlæge når jeg har brug for at vende sygdom ved min kat.

Når det går galt så er det nemlig tit fordi folk ikke vil lytte eller ikke kan lytte pga. den sindstilstand de er i. De forventer nogle bestemte svar og kommer der nogle andre, så kan de blive kede af det, sure, irritable osv.
I den anden ende, så kan man nogle gange føle man slår i en dyne og det kan være svært at blive ved med at forsøge at give råd. Jeg tager hatten af for vores garvede debattører - jeg synes det er fantastisk at have overskuddet til gang på gang, at give de samme råd og ofte opleve de samme reaktioner - enten negative eller positive reaktioner. Personligt gider jeg ikke længere vejlede om jura herinde og min oplevelse med Daisys PL holder jeg også for mig selv fremover - det ender nemlig som regel negativt for mig pga. budskabet sjældent bliver taget godt imod, da det ikke er det folks dyrlæger anbefaler og for mig er det ligegyldigt om folks katte bliver opereret, da det jo ikke er mine katte, men jeg har konstateret at det ikke bliver opfattet sådan på den anden side (selvom man siger det direkte). Men der er da ingen, der skal få dårlig samvittighed over at jeg fortæller hvad jeg har gjort og de vælger noget andet (det er ikke møntet på dig Camilla). Jeg står 150% inde for mit valg, da det var det rigtige for min kat, men jeg gider ikke længere at skulle forsvare det når jeg forsøger at hjælpe andre og jeg gider ikke bruge tid på noget, der er nytteløst (at “omvende” folk til alternativ medicin).

Jeg synes ikke tonen er hård herinde, men jeg synes folk (inkl. mig selv) glemmer at tælle til 50 nogle gange. Som regel går folk bare fejl af hinanden - enkelte gange tror jeg at nogle mere eller mindre bevidst skaber lidt drama, for det trækker da publikum til :stuck_out_tongue: - men som regel er der tale om at afsender og modtager ikke “taler samme sprog” og har helt forskellige udgangspunkter. Jeg tror simpelthen ikke på folk bevidst vil såre andre og hvis det forekommer, så er det i en meget lille målestok. Derimod kan det være voldsomt, hvis man ikke er i den rette sindstilstand og man af flere brugere får svar man slet ikke havde forventet. Jeg oplever også at når brugere fortæller om hvad de selv har gjort (for at give et godt råd), så tager trådstarter det for nært, da de føler det er en kritik af dem, hvis de ikke gør præcis det samme. Men læser man tråden objektivt, så er det som regel bare for at give et råd og ikke for at kritisere. Hvilket bringer mig tilbage til ovenstående citat. Hvis det er et følsomt emne så vent med at poste det. Der er jo ingen grund til at udsætte sig selv for at blive såret. Hvis man vælger at poste det, så må man altså forberede sig på mange forskellige svar og måske nogle gange vælge ikke at svare, hvis man føler en bruger træder på en? I stedet for at foretage personlige angreb? Blot en tanke :slight_smile:

På grund af at jeg har prioriteret studie og arbejde, har jeg stort set ikke haft tid til kattegale og jeg kan se jeg læser trådene med helt andre øjne nu. Så måske man bare skal trække stikket en gang imellem - jeg tror næsten vi kan hjernevaske hinanden herinde :høhø:. For mig har det i hvert fald været gavnligt, så det er mit råd til jer, træk stikket ud en gang imellem, få nogle andre input og vend tilbage med ny energi :slight_smile:

Kattegale er et dejligt sted - en kæmpe vidensbank og meget hjælpsomme mennesker lige ved hånden, det ER da fantastisk!..så længe følelserne bliver tøjret en smule, så er der plads til alle her :slight_smile:

Nu kommenterer jeg altså på det her, selvom du skriver at det ikke er møntet på mig, for jeg vil gerne sige at netop de råd jeg fik fra dig omkring de erfaringer du havde med din kat, oplevede jeg var ment på en god og venlig måde. Det var netop ikke belærende og insisterende, som visse andre (som vist ikke engang havde førstehåndserfaringer med PL…) Så jeg er meget enig med dig, jeg gider nemlig heller ikke skulle forsvare mine valg i forhold til mine egne dyr og det følte jeg at jeg skulle i netop den tråd. Jeg oprettede jo tråden inden jeg overhovedet havde fået katten undersøgt og jeg ville jo gerne give en opdatering på hvordan det gik. Men jeg skulle bare have stoppet der og så undladt at fortælle mere, men det vidste jeg ikke dengang. Jeg forklarede hvorfor jeg havde valgt det og skrev også jeg havde respekt for at andre ville have valgt anderledes, men alligevel var der en bruger som lige skulle gnide det sidste salt i såret og komme med en spydig kommentar - og jeg kunne ikke opfatte det som andet end ren provokation og at vedkommende ønskede at give mig dårlig samvittighed. Efterfølgende har jeg været utrolig glad for “ignorér”-funktionen, for det sparer mig for en masse unødvendigt støj…

Nu skal det jo heller ikke handle om den specifikke tråd, men jeg vil bare sige, at JA, jeg synes faktisk der er nogle brugere herinde som går specifikt efter at hakke på andre. Heldigvis er det ikke så mange, efter min opfattelse, men de findes altså desværre :surrender1:

Så længe en adfærd ingen negative konsekvenser har, fortsætter den.

Måder at komme uønsket adfærd til livs er via positiv eller negativ straf. Den positive er næppe lovlig, da man der skal ud og direkte påføre personerne et ubehag, den negative er tilgengæld god - den indeholder fx valget om at ignorere alt uønsket adfærd dvs straffen er, at noget modtageren gerne vil have, udebliver - i dette tilfælde opmærksomhed og feedback

MVH

[quote=lenschow;518463]Så længe en adfærd ingen negative konsekvenser har, fortsætter den.

Måder at komme uønsket adfærd til livs er via positiv eller negativ straf. Den positive er næppe lovlig, da man der skal ud og direkte påføre personerne et ubehag, den negative er tilgengæld god - den indeholder fx valget om at ignorere alt uønsket adfærd dvs straffen er, at noget modtageren gerne vil have, udebliver - i dette tilfælde opmærksomhed og feedback

MVH[/quote]

:klap:

Så sandt-så sandt.

men når det er sagt, så ER det nu sjovere at drille dem, man ved ryger op i det høje C lige med det samme

:engel2: