Usikkerhed lig med aggressivitet?

Her er vi jo stadig i gang med sammenførsel. Og nu er vi ved at være der, at det eneste egentlige proplem er Ziggy!

Da vi fik Pixie i pinsen 2012 var hun meget stresset, og det gik næsten 14 dage, inden vi overhovedet turde introducere hende til de andre. Så blev Kitten syg og det gav uro på ny i flokken, da vi mistede hende. Men nu går det langsomt fremad. I dag har Pixie, Tikko og Whiskey alle sovet i samme rum - Pixie og Tikko endda på gulvet med bare et par meter imellem dem. Efterhånden er det ok med de tre - Pixie kan stadig blive lidt irriteret og brumme, men det er så også det.

Med Ziggy til gengæld… Dybt suk. Ziggy er meget usikker, og han kan ikke finde ud af hvor han har Pixie. Så han jagter hende, hvis han kan komme til det. Og de har også været oppe og slås et par gange, hvor jeg så er gået imellem. Han snakker meget, når hun er i nærheden, sådan lidt advarende og klagende. Og hun svarer igen med hvæs og strubelyde. Og jeg ved simpelthen ikke, hordan vi kan lette på hele situationen.

Ziggy er usikker - uden tvivl! Men hvad søren kan jeg gøre for at stive ham lidt af? Vi træner med at give pote, og når han begynder på sin lidt aggresive tilgang til Pixie forsøger vi at lege det lidt væk og give ham masser af opmærksomhed. Vi roser meget og kæler med ham. Og han ER usikker og han er nederst i hierakiet.

Skal man lade dem tage kampen? Altså ikke gå imellem hvis de slås? Det er mig lidt imod, for jeg synes ikke det er vejen frem.

Normalt er de sammen i dagtimerne i hele huset, mens vi om natten lukker af og lader Pixie være sammen med os. Mest for at hun kan få noget ro, men også fordi Ziggy er en pestilens og slet ikke kan håndtere en seng om natten!

Jeg er lidt i syv sind hvad den rigtige fremgangsmåde er. Ud over giv tid…

Nej, jeg ville bestemt ikke lade dem tage kampen selv.

Er Ziggy en voksen kat I introducerede? Man hører jo jævnligt om voksne katte, der ikke lige kan sættes sammen med andre voksne - de kommer simpelthen aldrig til at acceptere hinanden.

Om det er tilfældet hos dig aner jeg ikke - mit bedste bud vil være at få en person specialiseret i katteadfærd ud for at observere, hvilken kat der er utryg, hvilken der er udfarende osv - så kan du også få et bud på, hvad du kan stille op.

Pixie er sidst ankomne. Ziggy har aldrig haft problemer med Whiskey og Tikko… Og Ziggy er næsten 7 år.
Pixie er nogenlunde samme alder - og hun var megastresset, indekat og alenekat inden hun kom til os. Så jeg ved godt at vi har udfordret skæbnen…

Ziggy er måske en mere følsom kat, så Pixies stress smitter af - der er utrolig mange muligheder om det er den ene eller den anden. Det tror jeg man skal se dem sammen for at afgøre.

Er sådan set enig med Vivi mht. at få en uddannet kattespecialist ud og kigge på flokken.

Bastian her var jo også en mega-usikker og stresset kat da han kom. Men der var kun ham og Frederik og de stod jo i samme situation forstået således at de kom her samtidig, og skulle ikke lære at fungere med andre katte. Din problemstilling lyder lidt anderledes, og det kan sagtens være således at der er et hav af nuancer i dine kattes adfærd som du ikke ligger mærke til fordi du ikke ved hvad du skal kigge efter (og det er ikke på nogen måde negativt ment :). Der kan de der adfærsdspecialister altså noget andet end os alm. dødelige. En af de ting jeg virkelig bed mærke i der blev sagt her hos os, da jeg havde kattespecialist ude var “katte er specialister i at mobbe hinanden i det skjulte”. Om ikke andet kan du jo prøve at efterlyse brugere der har brugt katteadfærdsspecialister og høre hvad deres mening om pågældende specialist er. Jeg kan kun anbefale det !

Har I prøvet Zylkene til dem begge? Colostrum skulle jo give lidt mere ro på nervene og lidt mere selvtillid? :slight_smile:

Nu følger jeg ikke så meget med inden for katte-psykofarmaka, men colostrum? Er det ikke råmælk (den første modermælk)? :confused:

Jo, og det er ikke psykofarma :slight_smile:

Zylkène er et fodertilskud/fodermiddel. Zylkène er udviklet for at gøre det lettere for dyrene at klare uvante situationer eller svære perioder i deres liv.Zylkène er lavet af kasein, som er et mælkeprotein. Mælk indeholder mange forskellige proteiner, heriblandt kasein.
Når nyfødte og spæde individer nedbryder (spalter) kasein i deres tarm, gøres det ved hjælp af enzymet trypsin, og herved “frigøres” særlige peptider (mindre dele af proteinet), som har virkninger i kroppen ud over den rent ernæringsmæssige. Et vigtigt peptid i denne sammenhæng er alfa-casozepin, som har en beroligende og afslappende effekt på det spæde individ.
Produktionen af Zylkène er enkel. Proteinet kasein fra komælk behandles med enzymet trypsin. Herved frigøres alfa-casozepin, som er hovedingrediensen i Zylkène. Når dyret indtager alfa-casozepin, optages peptidet fra tarmen og transporteres til blodbanen og hjernen, hvorved effekten opnås.
Der anvendes ingen kemikalier eller konserveringsmidler i produktionen. Zylkène er desuden laktosefrit og hypoallergent.

Jeg har jo også en kat der har været meget stresset da vi fik en fræk maine coon killing i huset. Bølle reagerede med hvæsen og knurren/strubelyde overfor Mattis og det var helt sikkert også fordi han var nervøs/bange for Mattis. Jeg havde meget svært ved at give Bølle zylkene så jeg har prøvet RC Calm og det har virket helt fantastisk på ham. I løbet af en uge/10dag var han som en forandret kat. Han kan godt stadig hvæse og knurre af Mattis, når Mattis leger for vildt, men de kan også sidde ved siden af hinanden og spise og det sker da også jævnligt at de dutter næser. Det havde jeg aldrig troet ville ske.
Jeg håber du finder noget der virker i din flok.

Tak for svar! Jeg tygger lige på den der med kattespecialisten…
For lige at samle op: Hele flokken har været på RC Calm i flere måneder og vi har også haft Feliway i stikkontakten.

Ingen tvivl om at den enes usikkerhed eller stress smitter af på den anden. Selvom det selvfølgeligt er super frustrerende såvel for kattene som for os, så ser vi dog hele tiden små tegn på fremgang. Så vi giver ikke op, men kæmper videre for at der i hvert fald bliver gensidig accept af at den anden er her.

Måske kan du bruge det her til noget. Mine tøser er i køkkenet og kommer ud om dagen i løbegården. Hvis jeg lader en være inde i flere dage hele tiden af en eller anden grund betragtes køkkenet som dens territorie af alle. Det er ligegyldigt hvem der er inde, den øverts rangerende kat eller den nederste eller … . Det hjælper her hvis der er stridigheder om magten.