Ven til 8 årig kat

I tirsdags blev min gamle kat aflivet. Hun var 15 år og havde dårlige nyrer og glimtet i hendes øjne var forsvundet, så der var kun en vej.

I går fik en af mine andre katte det dårlig, vi tog til dyrlæge som ikke kunne finde noget alvorligt og da vi kom hjem faldt han pludselig om og døde.

Nu har vi så en kat tilbage. Han er lidt specielt. Vi fik ham fra en kattehandler i 2005 (forærende fordi hun ville aflive ham) og dengang var han faktisk vild og bange for mennesker. I dag er han nogenlunde normal kat, en rigtig kælepotte - specielt overfor mig. Han er lidt mere reserveret overfor alle andre og vil ikke snakke med børn.
Vores andre katte acceptere ham mere eller mindre fra dag et og jeg tror faktisk ikke at han nogensinde havde lært at acceptere mennesker, hvis vi ikke havde haft de andre katte.

Problemet er nu, at han er alene kat tilbage og går nu og kalder (han har fået lov til at se begge de andre katte efter de er døde for at kunne forstå, hvad der var sket). Han er indekat og kommer kun ud i løbegård. Vi har desuden to hunde som han også kommer fint ud af det med, men han er ikke specielt knyttet til dem.

Vi har i 2009 og 2011 fået to drenge og når de larmer, så holder han sig mest i kælderen ( vi har 130 kvm kælder, hvor kattene har eget værelse, flere forskellige sovepladser og udgang til kattegård) og når de så sover kommer han op og vil nusse. Han er ikke direkte skræmt, men han holder sig bare fra dem og de kan heller ikke komme til at røre ham.

Ville I få en kat mere nu? Hvis vi skal have en mere, ville jeg vælge en der er på alder med ham eller måske lidt yngre. Egentlig har jeg hele tiden sagt, at når dyrene begyndt at falde fra, skulle vi ikke have så mange igen (vi har haft 4 katte og 2 hunde) fordi jeg ikke synes de får helt den opmærksomhed som de fortjener efter vi har fået drengene. Jeg er dog bare i tvivl om det ikke er synd for ham at han skal være alene kat? Jeg kan også få helt ondt i maven over at se ham ligge helt alene ude i gården…
Det er heller ikke fordi det slet ikke bliver brugt tid på dyrene mere, så de er ikke forsømt, men tidligere fyldte de det meste i min hverdag - det er der bare ikke lige tid til mere.

Det har generelt været en rigtig svær uge og weekend. Der er ingen tvivl om at han mangler de andre, vores ene hund er helt rundt på gulvet (hun har altid været glad for kattene) og så er der jo mig selv som bryder sammen ind imellem.
Er det for tidligt at forsøge at introducere en til den resterende kat? Og ville I vove at få en kat som ikke er killing (jeg tænker mht at sætte dem sammen). Ham vi har er fantastisk med andre katte og jeg tvivler på, at han ville protestere over at der kom en ny, men de skal jo også helst have gavn af hinanden…

Hvor bor i henne af i landet, og hvad vil du allerhelst selv have for en ny kat??

Umiddelbart tror jeg det er bedst han får enten 1 ny ven, som ikke er helt ung, eller også 2 nye venner, som er enten killinger eller i hvert fald stadigt unge…

Alt efter hvad du er på udkig efter, har jeg måske det du leder efter…

Jeg har et par katte til omplacering, og de er vant til andre katte, hunde og børn. de er selvfølgelig neutraliserede og øretatoverede, og fri for orm og lopper…

det var da en forfærdelig ting at skuule miste to katte på så kort tid, og den sidste, på den måde … suk ! Føler med jer !!! :kram:

Om jeg ville få en eller to nye katte når den sidste kat er som han er og han er 8 år gammel hmmm … pas !
…det svar kan du selvfølgelig ikke rigtig bruge til noget, men tænker at det vil være svært for ham at acceptere en på hans alder, og en eller to killinger vil nok også blive for meget for ham.

Puha. Jeg ville helt klart få to nye katte på nogenlunde samme alder til “selskab”

Umiddelbart ville jeg foreslå to killinger fordi voksne katte generelt accepterer killinger bedre end voksne katte - men ingen regel uden undtagelse… Der findes katte som bare HADER nye katte uanset alder.

Stadigvæk vil jeg mene at to killinger er den bedste løsning. Det er ikke sikkert at den gamle kat vil være særlig henrykt for ideen (Jeg har selv prøvet at få to killinger til en gammel (16-årig) kat der havde mistet sin ven - han accepterede de var der… men også kun det. MEN han holdt da op med at gå og kalde på sin ven… Måske fordi han var bange for at det ville resultere i endnu flere invaderende killinger? ;))

Jeg tror, at det er vigtigt at vælge ny(e) katte efter sind. Nogle er mere “udfordrende” end andre :tihi:

Ib er ikke spor udfordrende L

Nå men seriøst… jeg vile, om muligt vælge to kuldsøskende af samme køn. Ud fra “lige børn leger bedst” - og så er racen egentlig underordnet :slight_smile:

[QUOTE=baremig;891289]Hvor bor i henne af i landet, og hvad vil du allerhelst selv have for en ny kat??

Umiddelbart tror jeg det er bedst han får enten 1 ny ven, som ikke er helt ung, eller også 2 nye venner, som er enten killinger eller i hvert fald stadigt unge…

Alt efter hvad du er på udkig efter, har jeg måske det du leder efter…

Jeg har et par katte til omplacering, og de er vant til andre katte, hunde og børn. de er selvfølgelig neutraliserede og øretatoverede, og fri for orm og lopper…[/QUOTE]

Jeg ved ikke helt hvad jeg kigger efter. Umiddelbart tænker jeg at en hankat på 4+ år som er meget rolig og “venlig” (jeg ved ikke lige hvad jeg ellers skal kalde det)

Jeg bor iøvrigt på sydfyn…

Om vi skal have en mere er dog ikke helt besluttet endnu, men jeg tror det kommer til at blive sådan. Det er nok mig selv der ikke er helt klar til det endnu, men det er jo bare ikke mig det handler om i denne situation…

Det tror jeg også. Jeg vil rigtig gerne have en der ligner ham i væremåden omkring andre katte, men jeg tror ikke der er så mange af den slags. Han er utrolig tollerant når det kommer til andre katte. Han kommer i løbegård og der kan han godt finde på at kalde på fremmede katte der kommer forbi. Han er ikke typen der hvæser af fremmede katte - det virker lidt som om han bare synes det er hyggeligt at de er der.

[QUOTE=TrekkieGrrrl;891482]Ib er ikke spor udfordrende L

Nå men seriøst… jeg vile, om muligt vælge to kuldsøskende af samme køn. Ud fra “lige børn leger bedst” - og så er racen egentlig underordnet :)[/QUOTE]

Racen er heller ikke afgørende for os - det vigtigste er, at det er en som han falder i hak med, men det er jo også svært at vide på forhånd.

Det skal jo så også være en der ikke er bange for børn og hunde. Katten behøver ikke at knuselske dem, men det er selvfølgelig rarest, hvis den gør. Vores kælder er lukket af med et gitter som kattene kan komme igennem, men hunde og børn kan ikke komme igennem det. Så når kattene vil have ro, kan de trække sig tilbage til deres eget værelse.

Jeg kan sagtens følge tanken om at få to nye små, men faktisk tror jeg mere at han har brug for en der ligner ham af sind - hvis det ellers findes.

Først - sikke en ærgerlig situation lige nu - og en trist baggrund herfor…

[QUOTE=Mifle;891593]…
Jeg kan sagtens følge tanken om at få to nye små, men faktisk tror jeg mere at han har brug for en der ligner ham af sind - hvis det ellers findes.[/QUOTE]

Jeg tænker lidt som nogle af de øvrige svar du har modtaget - og med et par kommentarer, - for at gå direkte til sagen:

Jeg tror du skal tænke mere i stil med, at du må være lidt hård og give ham den tilbageblevne en mulighed for selv at vælge - og jeg tænker IKKE på at han skal vælge en anden kat etc. - du må stille ham overfor at vælge at komme sig over situationen og tilpasse sig en ny situation.

Jeg tror ikke på, at du uden måske nogle meget ærgerlige forsøg, kan finde en erstatning, som bare lige passer til ham etc.

Nej - 2 killinger ind - og så må det evt. tage ham noget tid at affinde sig med sit nye liv. Det skal han nok.

Du er selvfølgelig følelsesmæssigt påvirket og vil ham den tilbageblevne det allerbedste - måske vil du endda gerne “give” ham noget ekstra etc. etc. - jeg tror du skal lade det hele falde lidt til ro og så vælge det “rigtige”, fremfor at forsøge “redde” hans situation her og nu.

Jeg har ikke et godt råd, men vil bare komme med sådan en :trøste: og håbe, at du finder en god løsning for din tilbageværende mis :hjerte:

[QUOTE=Mifle;891593]Jeg ved ikke helt hvad jeg kigger efter. Umiddelbart tænker jeg at en hankat på 4+ år som er meget rolig og “venlig” (jeg ved ikke lige hvad jeg ellers skal kalde det)
[/QUOTE]

Jeg tror at en voksen omplaceringsmis fra en opdrætter med flere katte og et aktivt hjem kunne være sagen. Grunden til at jeg tænker sådan er at den type hjem som regel er vant til at der komme nye katte og killinger til og kan trives med andre katte uden problemer. F.eks. en kat der har gået alene eller med en anden kat hele sit liv, kan være langt mere “vanskelig” at få til at trives ved en omplacering ud til en ny kat :slight_smile:

Om det er det rigtige eller ej at få en ny kat til ham, er svært at sige uden at kende ham… og selv der kan det være svært at forudsige reaktionen

Mht børnene, så kan man nu sagtens finde katte, der er super glade for børn. Jeg prøvede at finde nogle af Mette Mejdahl videoer, for hun har altså bare de skønneste videoer af sine børn med deres katte :slight_smile: Men kan ikke lige få FB til at virke lige nu

[QUOTE=Eife;891650]Jeg tror at en voksen omplaceringsmis fra en opdrætter med flere katte og et aktivt hjem kunne være sagen. Grunden til at jeg tænker sådan er at den type hjem som regel er vant til at der komme nye katte og killinger til og kan trives med andre katte uden problemer. F.eks. en kat der har gået alene eller med en anden kat hele sit liv, kan være langt mere “vanskelig” at få til at trives ved en omplacering ud til en ny kat :slight_smile:

Om det er det rigtige eller ej at få en ny kat til ham, er svært at sige uden at kende ham… og selv der kan det være svært at forudsige reaktionen

Mht børnene, så kan man nu sagtens finde katte, der er super glade for børn. Jeg prøvede at finde nogle af Mette Mejdahl videoer, for hun har altså bare de skønneste videoer af sine børn med deres katte :slight_smile: Men kan ikke lige få FB til at virke lige nu[/QUOTE]

Det kunne faktisk godt være, at det var en god ide med en kat fra en opdrætter. Den tanke havde jeg ikke lige selv haft.

Jeg ved godt, at man kan få katte der elsker børn - vores den gamle (som blev aflivet var nemlig sådan). Jeg tænker bare, at det er mange kriterier vi har til en ny kat. Den skal have lige den rigtige personlighed og den skal være indekat, den skal kunne lide hun og børn.

Det er mange ting der skal falde på plads på en gang.

Hej Mifle. Allerførst - det gør mig ondt at høre, at du har mistet din gamle kat, men 15 år er trods alt en pæn alder at nå for en kat. :rip:

Den kat, du nu har tilbage, har været vant til at dele hjemmet med en anden, så derfor vil det nok være bedst for ham snarest muligt at få en ny makker. De fleste katte har glæde af en anden kats selskab - også selv om de måske ikke bliver hjertevenner, der sover i ske.

Jeg er helt enig med Eva i, at en voksen omplaceringskat, som er vant til at omgås andre katte, vil være værd at overveje. Der er jævnligt opdrættere, der søger gode kælekattehjem til deres pensionerede avlskatte - flotte, velsocialiserede katte, der oftest har været vant til at gå i en flok med andre katte, og derfor hurtigt tilpasser sig det nye hjem. Og med en voksen kat, har man alle muligheder for at bedømme om personligheden nu også passer med den kat, man allerede har.

Vi har selv fået vores Rags på den måde - han var 4½ år dengang og flyttede ind til to gamle damer på hhv. 11 og 17 år. Og det er blevet en stor succes for alle, som du kan læse om bl.a. i disse tråde: Rags flytter ind og Rags’ første halve år med damerne (mange billeder).

[QUOTE=FinnFrode;891826]Hej Mifle. Allerførst - det gør mig ondt at høre, at du har mistet din gamle kat, men 15 år er trods alt en pæn alder at nå for en kat. :rip:

Den kat, du nu har tilbage, har været vant til at dele hjemmet med en anden, så derfor vil det nok være bedst for ham snarest muligt at få en ny makker. De fleste katte har glæde af en anden kats selskab - også selv om de måske ikke bliver hjertevenner, der sover i ske.

Jeg er helt enig med Eva i, at en voksen omplaceringskat, som er vant til at omgås andre katte, vil være værd at overveje. Der er jævnligt opdrættere, der søger gode kælekattehjem til deres pensionerede avlskatte - flotte, velsocialiserede katte, der oftest har været vant til at gå i en flok med andre katte, og derfor hurtigt tilpasser sig det nye hjem. Og med en voksen kat, har man alle muligheder for at bedømme om personligheden nu også passer med den kat, man allerede har.

Vi har selv fået vores Rags på den måde - han var 4½ år dengang og flyttede ind til to gamle damer på hhv. 11 og 17 år. Og det er blevet en stor succes for alle, som du kan læse om bl.a. i disse tråde: Rags flytter ind og Rags’ første halve år med damerne (mange billeder).[/QUOTE]

Ja, 15 år er en høj alder og fordi hun var syg synes jeg også det var til at forstå, men ham der døde i lørdags, var kun 8 år og vi har altså mistet to katte indenfor en uge - og den tilbageværende kat har altså mistet sine to “venner”.

Jeg har i dag prøvet at kigge rundt omkring på nettet for at finde en anden kat, men jeg synes godt nok det er svært og der har ikke været en, hvor jeg overvejer om det var den rigtige. Det kommer nok til at tage lidt tid, men jeg skal nok finde en ny makker :slight_smile:

Sikke da en hård uge du har haft :trøste:

Mht en ny kat…jeg ville vælge en omplaceringskat fra en opdrætter, en avlskat der ikke bruges længere i avl.

Opdrættere kender deres katte og deres temperament. Tag den tid, det tager at finde “den rigtige”.
FinnFrode har haft stor succes med sin Somali Rags, fordi opdrætteren kunne finde den rigtige kat til hans “ældre damer”.

Held og lykke med det. :slight_smile:

Ja, en otteårig burde jo være en kat i sin bedste alder. Det må godt nok være hårdt. :frowning:

Når du har bestemt dig for racen, er det jo bare at begynde at kigge sig omkring og spørge sig for. Der står jo “Norsk skovkat” i din profil, og hvis du leder efter en af samme race, har vi da i hvert fald mange opdrættere af dem af her på Kattegale. En Main Coon kunne måske også være en mulighed?

Og som Sim-Sim siger, tag dig tiden til at finde den rigtige. Der vil en god opdrætter kunne vejlede dig ud fra, hvad du kan fortælle om din kat. :kryds:

Ham vi har tilbage skulle være norsk skovkat (men da vi fik ham fra kattehandleren ved jeg ikke om det er til at stole på - der er ingen stamtavle, men han ligner godt nok). Vi fik ham dog for at redde hans liv og ikke pga racen. De to der døde i sidste uge var begge huskatte.

Jeg må nok i gang med at finde nogle opdrættere og se om de kan hjælpe…:slight_smile:

[QUOTE=Mifle;891931]Ham vi har tilbage skulle være norsk skovkat (men da vi fik ham fra kattehandleren ved jeg ikke om det er til at stole på - der er ingen stamtavle, men han ligner godt nok). Vi fik ham dog for at redde hans liv og ikke pga racen. De to der døde i sidste uge var begge huskatte.

Jeg må nok i gang med at finde nogle opdrættere og se om de kan hjælpe…:)[/QUOTE]

Du kan jo lave en tråd herinde, hvor du inviterer opdrættere til at beskrive, hvad de kan tilbyde.
Du skal så beskrive din kat grundigt og at du har børn, osv, osv så de evt kan finde et match. :slight_smile:

Jamen jeg kan da prøve at uddybe hvad det er jeg har, som jeg tror kunne være en mulighed…

Hvis det kun skal være én kat, har jeg HARALD:

Det er den store af kattene på billedet (den lille kommer vi til senere)

Harald er omkring 5. Han er en meget rolig og kælen kat, der elsker at blive kælet med, af både børn og voksne.
Han er yderst tålmodig, og er god til selv helt små børn, for han tager det ikke fortrydeligt op om de skulle få lidt hårdt fat, han flytter sig blot, men kommer straks tilbage. Han kan være en smule påtrængende, i sin iver for at kæle…
Han har altid været en formidabel “onkel” der tog sig af alle de utallige hittekillinger vi har haft igennem i de sidste år, som var han deres mor.

Han er en vaskeægte huskat af den gammeldags lidt tunge (læs buttet) type, og han er vant til at være indekat, med adgang til indhegning.

Han er vokset op her, han kom her som hittekilling da han var helt lille (omkring 5-6 uger gammel), men han er godt præget på kat, da jeg i den tid jeg har haft ham,har haft helt op til 32 voksne og 17 hittekillinger inde på en og samme tid.

Han er vant til hunde, da vi selv har 3, og ind imellem flere (når vi passer ungernes, eller venners, eller jeg har plejehvalpe eller omplacerings-hunde inde)

Han er alt i alt en utrolig nem og rar kat.

Hvis du overvejer 2 har jeg et makkerpar som kunne være en idé.

Det er Zakarias og Cordelia (i daglig tale Zack og Cody)

De er begge 2 hittebørn.

Zack, er den anden på billedet sammen med Harald, men det er næsten et år gammel billedet, så han er større i dag. Han er 2 år og en kælen og rar kat, der stadig gider lege, og gerne vilde lege…
Zack er en stor dreng, bred og let buttet. Cody derimod er en lille fin og spinkel pige, (de vejer 5,5 og 2,8 kg. så der er ret stor forskel), men de elsker hinanden højt.

Cody er kun 1 år gammel, så hun har måsen fuld af spilopper… Hun elsker børn, for dem kan hun jo lege med…
Hun er kælen når hun har tid, men så kravler hun også næsten helt ind i én hvis hun kan komme afsted med det…

Jeg har desværre ikke nogen ret gode billeder af hende,da hun ikke sådan lige sidder stille så længe at man kan nå at “fange” hende.

Men her er de begge 2:[/IMG]

Hvis du er interesseret i at høre mere om dem kan du skrive en PB, så kan vi ringe sammen.

Og alle tre katte er selvfølgelig neutraliserede og øretatoverede…