Wow flot domkirke!

Zappede rundt i morges, og fik faktisk noget flot ind på ZDF: (En gudstjeneste i domkirken) Kaiserdom Speyer, der er helt tilbage fra 1200-tallet, og meget flot udsmykket med farverige kalkmalerier.
Den skulle kunne ses her:
http://www.kaiserdom-virtuell.de/#/1/1/1/MainMenu
Jeg kan ikke helt finde rundt i det, men måske andre kan :?

prøv det her link istedet

http://www.kaiserdom-virtuell.de/

så kommer der en rude midt i billedet hvor du kan trykke videre og så er det inddelt i de forskellige afdelinger af kirken, har lige været inde og teste det og det virker. det er forresten en flot kirke, har set den et par gange udefra.

er du til smukke domkirker skal du kigge nærmere på domkirken i køln
http://www.koelner-dom.de/index.php?id=19167

når vi er ude at rejse besøger vi stort set altid en eller anden form for kirke, især hvis det er et flot bygningsværk, da det er der vores interesse ligger.

har en del billeder liggende af kirker vi har besøgt

Wow tak, Johnny - dén fælles interesse havde jeg aldrig gættet, hvor er det sjovt! Det er en af de fede ting ved at få kattevenner, man har som regel også mindst een anden nørdet interesse til fælles :smiley:

Men a’ ka’ett få’et te å wirk’?

[QUOTE=MiSi;697246]Wow tak, Johnny - dén fælles interesse havde jeg aldrig gættet, hvor er det sjovt! Det er en af de fede ting ved at få kattevenner, man har som regel også mindst een anden nørdet interesse til fælles :smiley:

Men a’ ka’ett få’et te å wirk’?[/QUOTE]

det forstår jeg så ikke, for så snart jeg åbner siden går den virtuelle del igang og jeg kan navigere rundt meget meget let.
ja, det er rigtig sjovt som man kan ha fælles interresser, er specielt vild med gotiske kirker. og det spændende ved kirker er at de kan se nok så kedelige udvendigt, men indeni er det et overdådigt bygningsværk med flotte hvælvinge, kalkmalerier. næste år når vi kommer til tjekkiet har vi mere el mindre en aftale med den lokale landsby-kirke der hvor vi bor når vi er dernede at vi kan komme ind og se den, den er lettere forfalden og der er nul penge til renovering overhovedet, men den er intakt med døbefond, møbler osv osv
og det er store ting ting, for den er lukket for menigheden og har været det i en hel del år, det er en lille kirke, men det fantastiske er at den tidligere var hovedkirke for 3 sogne Hrbitov v Trebonicích - Krtni / Cemetery in Trebonice - Krten (Prague) - Churchyard Cemeteries on Waymarking.com

Altså, når man har set St Vitus’ glasmalerier i Prag, så kan Notre Dame i Paris være ret ligemeget :wink:
Ville gerne se katedralen i Chartres…

Mht siden med Kaiserdom:
Først ser jeg et meget gammelt kort over byen, og så begynder fotoet af kirken at bygge sig op. Når kirken så ses udefra, kommer der en firkant henover det meste af kirken, et slags gråt slør. Og så sker der ikke mere.
Måske mangler jeg en eller anden opdatering af noget…