Forret-forslag:
Reje-cocktail
Avokado med rejer
Tunfiskemousse
Aspargessuppe
Kaviar-rand
Hovedret-forslag:
Helt klart noget med Hasselback-kartofler - evt. culottesteg
Indbagt mørbrad
Fondue
Sammenkogt ret
Kogt skinke med stuvede ærter/gulerødder
Dessert-forslag:
Ostekage
Pære Belle Helene
Budding med flødeskum og kirsebær
Citronfromage
Paddehatte (ananas, fersken, banan)
Bananasplit
Jeg er godt nok årgang 77, men mine forældre rykkede sig ikke meget op igennem 80’erne - så det her er typisk hvad de serverede.
Det som var hot i 70´erne var tarteletter, gryderetter og især agurkesalat var et must som tilbehør, rejecocktail med thousand island dressing til, indbagt mørbrad, fondue var det helt nye og hotte i 70´erne…Af hurtig og nem håndmad, landgangsbrødet var et hit dengang(stor flute med pålæg på).
Desserter som jeg husker meget fra min barndom er indbagt is i magrens eller citronfromage.
Fondue. Helt klart fondue. Det fik vi SÅ meget da jeg var barn og mine forældre havde gæster. Jeg ELSKEDE det! (og jeg er årgang 65 så jeg kan godt huske 70’erne helt selv )
Landgangsbrød er også en mulighed. Og tunmousse.
Tarteletter… Er det specielt 70’er mad? Det får vi da tit endnu. Med høns i asparges
Jeg kommer i tanke om: Bagte kartofler! Det er også en ting der blev et hit dengang. Så som tilbehør til f. eks. den føromtalte culottesteg? Eller til engelske bøffer? (Hm eller engelsk bøf med bløde løg?)
Men tunmousse eller rejecocktail til forret. Det er lige i tidsånden (og stadig to af mine yndlingsforretter forresten - vi skal ALTID ha’ rejecocktail når vi er på Jensens Bøfhus, de laver den HELT rigtigt endnu )
Fiskesymfoni var en klar vinder sammen med rejecocktail mens jeg var i lære som tjener i 70’erne.
Kalv stegt som vildt, oksehøjreb, flæskesteg stegt som vildt. Var man lidt mere excotisk så var der lam på menuen.
Alaska supprice, rom fromage, sherry fromage og endelig islagkage
[QUOTE=TrekkieGrrrl;779447]Guud ja. Romfromage! Den er da en klar vinder som dessert!
Heh vi fik såmænd aspargessuppe med kødboller som skrup af mad til vores sølvbryllup her for et ½ år siden. Det holder endnu, det smager bare SÅ GODT![/QUOTE]
Da min datter blev konfirmeret fik vi rejecoctail, god gammeldags flæskesteg og islagkage. Til natmad var der klar suppe med boller og en pølsevogn
Smil vi ryger jo helt over i ren nostalgi. For bardoms minder frem fra da jeg var barn og jeg altid holdt fødselsdag med min far .
Hvor menuen tit stod på
Tarteletter med høns i asparges
Gammel dav´s okse steg eller svinesteg, stegt som vildt , med halve pære og kartofler brun sovs gulerødder og bønner evt fyldt tomater med peerrods flødeskum
Romfromage (som stadigvæk er en af mine favoritter)