1 dåse jaka bov
1 lille løg (Løg-mængden kan variere efter hvor stærke løgene er og hvor glad man selv er for løg.)
let mayonaise
salt og peber
Hak bov og løg fint (jeg bruger gerne en hakkemaskine af dem til håndblender)
Rør sammen og tilsæt mayo til du synes det er tilpas (jeg putter kun i selv sådan at det lige bliver holdt sammen, men nogle elsker jo mayo)
Smag til med salt og peber.
Jeg elsker denne skinkesalat, hvorimod jeg sjældent køber det færdiglavet. Jeg synes at der er alt for meget mayo i de salater man køber og ærligt så smager denne hjemmelavede langt bedre.
(Dem jeg har lavet den for har været enige. Jeg havde en kammerat der stillede med råvarerne til mine salater om lørdagen og så lavede jeg salaterne til om søndagen hvor han så hentede dem så han kunne have frisk salat med i madpakken mandag )
Jeg havde kun 2 æg, men kom i tanke om en ret min mor plejede at lave da vi var små, og pengene ikke var så mange sidst på måneden.
Det hed vist meget pindemadder (den fancy version af rugbrød med leverpostej ), stegt torskerogn og jakabov.
Så fattede knoglen og med lidt modifikationer til indholdet af mit køleskab blev retten som følger:
½ dåse Jakabov i tern
1 løg
2 gulerødder
2 tsk karry
lidt olie
½ dåse majs
1 håndfuld frosne ærter
2 æg
1 pose kogte ris
Karry svitses af i olien, heri smides løg og gulerødder i skiver med lidt vand. Låg på indtil gulerødderne er ved at være møre. Bov’en risten kort af ogris og de sidste grøntsager smides i.
Til sidst smides de 2 æg ud over, hvor man skruer godt op for varmen, indtil det hele er godt gennemvarmt
Spises her med et skvær soja… ganske godt tilfreds, og der blev endda rester til frokost.
den sidste halve dåse prøver jeg at lave som Kamilia foreslår… jeg ÆLSKER nemlig skinkesalat, men vil også hellere have mere skinke end mayo.
Jeg kan godt li’ det ristet på en pande. Eller selvfølgelig bare på en rugbrød, i skiver med lidt sennep. Det er også, som det allerede er nævnt, fit som tarteletfyld sammen med ærter og gulerødder.
Hvad er det egentlig?
Lavet af hvad og hvordan og bruges til hvad (spise, jaja, ikke for mig) ?
Hvilke retter?
Navnet lyder, som om det er lavet af boven på et dyr, men er det ikke lidt som det, en niece af mig kaldte “hurra-rejesalat” - når man sidder om bordet, så råber den, der har fået rejen hurra. Dvs det er en (dårlig/billig) rejesalat med een reje i…
Det har været en joke a la citronhalvmåner i snart mange år.
Jeg har set det på supermarkedshylderne, men selv på kollegiet har jeg aldrig set det på bord eller i køl.
Jeg er helt blank mht produktet, men det har da været på hylderne i mange, mange år?
Og det er lidt af en institution, eller :?
[QUOTE=Gucci;790852]
den sidste halve dåse prøver jeg at lave som Kamilia foreslår… jeg ÆLSKER nemlig skinkesalat, men vil også hellere have mere skinke end mayo.[/QUOTE]
Jeg har også opskrifter på hjemmelavet tun salat og æggesalat, så hvis du vil have dem også så send mig en pm
Jeg blev kurreret for Jaka Bov da jeg arbejdede på Jaka. Vi kunne købe en pose uspisificert om ugen for 10 kr. Posen indeholdt 3 - 5 dåser med forskellig indhold samt noget der var vaccum pakket
Åh Birthe, ja, så fik du nok, pyha - det må ha’ været ligesom da min mor fik job i en bagerbutik som teen (begrebet fandtes vist ikke dengang, hun var fra 1930erne): Hele familien tog på!
At det så var tiltrængt, er noget andet.
Synes også, at jeg har en vag erindring om søskendes sommerferiejob hos “Kjeldsens Vejstøv” - når man havde smagt min mors småkage-repertoire, så blegner alt fra et supermarked. Kvinden kunne virkelig bage!
Hendes kogekunst udi svinekød var nok begrænset af min fars menu, men der var ikke tale om at købe Jaka bov - har aldrig smagt det, men tror, at jeg er kureret på forhånd
Tak for din vinkel på boven
Svarer den originale engelske spam ikke snarere til det produkt, der hed “forloren skinke”? Det forhandledes herhjemme i 60-70’erne - og var virkeligt ringe…
I bov og dåseskinke er der trods alt stadig noget, der ikke bare er hakket affald, men rent faktisk sammenpressede stykker af kød.
Nå, men hvad angår anvendelsen af Jaka Bov, så har jeg altid brugt tern af det i blomkålsgratin. Og på en pizza går det også an.
Det var muligvis ringe, men nu er jeg en af dem der elsker de små helt billige, maskinudbenede (og ja, jeg ved godt hvad det vil sige…) cocktailpølser - og så var forloren skinke ikke så værst
Jeg har forresten en dåse corned beef stående osse… uhm… den er SÅ god i sandwiches (og det er jaka bov forresten osse)
Jeg har godt nok aldrig fået Jaka bov, men måske man skulle prøve det? Har bare altid tænkt at det var noget halvklamt noget, lidt ligesom forloren skildpadde og hakkebøffer på dåse og den slags… Er generelt ikke glad for middagsretter på dåse, jeg har sådan en fornemmelse af, at det bare er Chappi hundemad, med en anden etikette
[QUOTE=TrekkieGrrrl;804263]uhm forloren skinke! Det havde jeg helt glemt
Det var muligvis ringe, men nu er jeg en af dem der elsker de små helt billige, maskinudbenede (og ja, jeg ved godt hvad det vil sige…) cocktailpølser - og så var forloren skinke ikke så værst
Jeg har forresten en dåse corned beef stående osse… uhm… den er SÅ god i sandwiches (og det er jaka bov forresten osse)[/QUOTE]
Er der noget du ikke synes er lækkert haha
Nej jeg elsker nu også alle disse ting. Jeg er klart tilhænger af at man skal spise, hvad der spises kan (bortset fra lakrids - føj). Men jeg er også vokset på på bl.a. Jaka bov, da mine forældre ikke altid havde så mange penge til mad sidst på måneden, var det en af de nemmere løsninger
Nu begge dele jo godt nok lavet i Danmark. Ved godt at opfinderen af spam er amerikaner og det sælger bedst i usa og Philippinerne. Jeg elsker begge dele, men synes Spam fra Randers er lidt bedre end Jaka bov. Spam har et nået større kødindhold på hele 89 procent