Den Gode Omgangstone

Den Gode Omgangstone er afgørende for, at medlemmerne af Kattegale trives og føler sig trygge, når de deltager i diskussionerne på forum.

Du er med til at definere Den Gode Omgangstone

Du har selv en høj grad af indflydelse på, hvor grænsen for Den Gode Omgangstone går.

Hvis du synes, at et indlæg er groft, stødende eller spam, kan du markere indlægget med et flag. Hvis tilstrækkeligt mange brugere markerer et indlæg, bliver det skjult. Herefter er det kun administratorerne og forfatteren selv, der kan se indlægget.

Forfatteren får en chance for at redigere indlægget, så det bliver bragt i overensstemmelse med retningslinjerne. Er de øvrige brugere stadig utilfredse med indlægget og markerer det på ny, vil det igen blive skjult og denne gang forblive skjult, indtil administratorerne har vurderet det. Forfatteren har også mulighed for at slette sit indlæg.

At indlæg kan redigeres og slettes betyder IKKE, at man kan lave et hurtigt ninja-angreb, hvorefter man skynder sig at redigere eller slette indlægget. Administratorerne kan stadig se og sanktionere tidligere offentliggjorte versioner af redigerede og slettede indlæg og i øvrigt gøre dem offentligt tilgængelige i den pågældende sektion, hvis det anses for at være i fællesskabets interesse.

Sådan bidrager du til Den Gode Omgangstone

Den Gode Omgangstone er ikke på forhånd præcist defineret, men hvis du holder dig til de følgende tommelfingerregler for god opførsel, så går det sikkert ikke helt galt.

  • Vær høflig. Lad være med at poste noget, som et almindeligt, fornuftigt menneske ville anse for at være stødende, fornærmende eller hadefuldt.
  • Hold indholdet sobert. Lad være med at poste uanstændigt eller sexuelt eksplicit indhold (billeder til kønsbestemmelse af killinger og omtale af katteparringer er undtaget :wink:)
  • Respekter hinanden. Lad være med at mobbe eller gøre nogen kede af det, at give dig ud for at være en anden eller at udstille andres private oplysninger.
  • Respekter vores forum. Lad være med at poste spam eller på anden måde vandalisere forum.

Vær uenig på en konstruktiv måde

Emnerne, der bliver diskuteret på KG, er vigtige for deltagerne. Udvis derfor respekt for både emner og personer, også selv om du er uenig i noget af det, der bliver skrevet.

Det er helt i orden at give udtryk for sin uenighed, men kritik skal være rettet mod indhold, ikke personer. Undgå venligst følgende:

  • Brug af skældsord
  • Personangreb
  • At svare på tonen i et indlæg i stedet for indholdet

Fremfør i stedet fornuftige modargumenter i en ordentlig tone og bidrag dermed positivt til diskussionen.

Marker problematiske indlæg med et flag

Hvis du støder på dårlig opførsel i et indlæg, så lad være med at svare. At anerkende dårlig opførsel er bare med til at opmuntre den. Det dræner desuden din energi, og det spilder alles tid.

Sæt i stedet et flag ved indlægget. Hvis der kommer flag nok, vil indlægget blive håndteret enten automatisk eller ved, at administratorerne griber ind.

For at beskytte og opretholde fællesskabet på Kattegale forbeholder administratorerne sig ret til at fjerne enhver form for indhold og enhver bruger af en hvilken som helst grund på et hvilket som helst tidspunkt.

Respekter administratorerne

Administratorerne er frivillige, der donerer deres tid til at hjælpe med at gøre forum så rart og behageligt og velfungerende for dig og de øvrige medlemmer som muligt.

Administratorerne er nødvendige for at få Kattegale til at fungere, men ingen ønsker at parkere ret længe på øretævernes holdeplads. Behandl derfor altid administratorerne med respekt, også selv om du skulle være uenig i deres afgørelser.

Deres opgaver er at sørge for

  • den tekniske og praktiske administration
  • at opretholde ro og orden og skabe trygge rammer på forum

Det er IKKE administratorernes opgave at udøve millimeterretfærdighed. De vurderer fra gang til gang, hvordan de bedst kan genskabe roen i de tilfælde, hvor det er påkrævet, at de griber ind.

Har du brug for hjælp?

Hvis du skal have hjælp af praktisk eller teknisk karakter, så opret et indlæg i en af kategorierne under Feedback og support. Så vil administratorerne eller andre brugere forsøge at hjælpe med problemet.

Betingelser og vilkår

For at bruge Kattegale, skal du læse og acceptere at overholde vores Betingelser og vilkår

Vi håber, du får glæde af vores forum. God fornøjelse!