Adoption og alder?

Hej til jer alle.

Vi er en familie på 5. Mor, far. Lillebror på 2 år, mellemste mand på 6 år og storebror på 9 år.

Vi kigger på kat fra et internat, og vi tænkte at den kat vi gerne vil have skulle være under 1 år.

Men med tiden kan jeg faktisk læse og se, at de katte der er 2-3 år måske vil passe bedre ind i en familie som vores, hvor tonerne godt kan gå lidt højt nogle gange. Og det ikke skal være en kat der er bange for en hurtig bevægelse.

Vi skal selvfølglig nok fortælle og lære ham på 2 at mand skal ae stille og roligt, men alligevel, så kan jeg ikke 100% garantere at han gør det hver gang.

Min mand vil dog stadig gerne have en under 1 år. Er der nogle med erfaring? Vi kigger på kat fra Brande dyreinternat og skal derud på onsdag og kigge.

Hvis I vælger en voksen kat, skal I nok så vidt muligt sikre jer, at den er vant til børn. Ellers kunne det godt være, den netop ikke havde det så godt med hurtige bevægelser og små børn, der glemmer at være forsigtige - for selvfølgelig kan man ikke garantere det.

Jeg tænker egentlig - og her må alle I andre rette mig, hvis jeg tager fejl - at killinger er mere robuste i forhold til at vænne sig til det ukendte, i dette tilfælde børn. Men en lidt ældre kat, der er vant til børn og har et roligt temperament, er et godt bud.

Jeg har jo selv haft hittekatte fra internat og min helt ærlige holdning er at hold jer fra killinger hvis det ikke kan garanteres at de er blevet menneskesocialiceret fra de er 2 til de er 7 uger. Det kan godt gå godt, men sandsynligheden er at det ikke går godt.

Til en så aktiv familie som jeres vil jeg klart anbefale en kat der er voksen og kender til børn. 2-3 år lyder godt, men klart ikke under 2. Grunden til det er at “vildkatte” kan maskere meget mens de er unge og når de så vokser til bliver deres virkelige sind afsløret. Igen det kan gå godt, men det kan også meget vel blive en virkelig trist oplevelse.

Så en 2-3 års kat som kommer fra et aktivt hjem og er vant til at der sker meget og som har det godt med det, vil give den størst mulige chance for at I får en god oplevelse og ikke mindst at katten får en god oplevelse.

Stressede katte er bare ikke for sjov.

@FinnFrode kan sikkert fortælle meget mere om hvordan de udvælger deres hittekatte.

5 Synes om

Jeg er også åben overfor ældre katte. Men håber han får øjne op for de måske lidt ældre. Det er fordi han er lidt bange for at man ikke kan “præge” dem når de er ældre.

Dem der ejer internatet vil nok kunne fortælle mere om de forskellige katte og fortælle om de har nogle som passer ind i vores familie.

Det er også med at mærke efter når man er inde ved dem. Vi tager vores børn med, det sagde de fra internatet var vigtig, for at se hvordan katten/ kattene vil reagere når vi besøger dem

2 Synes om

Brande dyreinternat, har lagt en video op på deres Facebook side af en han kat på lidt over 3 år der hedder Django.

På video virker han som en kat der er kælen. Hvis han ikke er væk på onsdag når vi skal derud, tænker jeg at vi skal besøge ham. Så kan vi se hvad han siger til vores børn. Kan slet ikke vente til på onsdag kl. 12. Bliver så mega spændende.

8 Synes om

Jeg er all in på voksne katte. I forhold til at præge, så kan I alligevel ikke gøre ret meget, når de er over 7 uger :slight_smile: Hvis han med præge tænker på at lære katten ikke må gå på borde osv, så er det også sin sag med en killing :tihi: Vores går ikke på bordene, når vi er der OG er indenfor en arms længde - og den værste har vi haft siden, han var killing, og han kommer fra en opdrætter :tihi:

Med hensyn til børn og dyr, så er vores erfaring, at det er SÅ vigtigt, at se kat og børn sammen for at vurdere, om det går. Vi har 5 katte. De 4 havde vi også før, vi fik barn. De er alle fra opdrættere, hvor der ikke bor børn. De 3 gider ham ikke. Det er blevet bedre med tiden, så et par kan finde på at sove i nærheden af, hvor han leger, og han må gerne ae med mellemrum. De har aldrig gjort ham noget, de er bare gået, når han kom i nærheden. Vi har dog måtte omplacere en, der desværre bed ud efter ham, når han kom tæt på.

Den sidste af de gamle… Han eeeeelsker vores søn, og det er katten, vi skal passe på, ikke barnet. Han er også fra opdrættere uden børn i hjemmet, men alligevel elsker han børn. Han var næsten 2, da sønnen kom til verden.

Vi havde også en anden kat fra dem, da sønnen var helt lille, som var vild med ham (desværre mistede vi katten til sygdom). Han har været cirka 5 år, da sønnen blev født.

Den sidste kat, vi har, flyttede ind som killing. Hans mor gik fra ham, da han var en 6 uger, og siden er han vokset op sammen med andre killinger hos en plejefamilie. De to er buddies! Katten er sådan en, hvor man virkeligt skal være over børn, fordi han finder sig i alt fra dem. Sønnen og katten har lige brugt en halv time på at lege med drillepind :slight_smile:

Sønnen er forresten 2 år nu.

Undskyld for smøren, men håber den giver dig lidt ift ældre katte og killinger og børn. Det gik måske også lidt galt med billeder :ups:

14 Synes om

Mange tak… tænker vi må have is i maven og vigtig at vi tager den tid det tager.

Udefra det su skriver, forstår jeg at der er fordele og ulemper ved både voksne og killinger.

1 Synes om

@Lykke
Undskyld men.
Sikke en mere dejligt fortælling om ældre katte fra dig af. :relaxed: :klappekat:

Godt være jeg er blød :flushed: men bliver helt rørt på den gode måde .

Du er så god til og fortælle en dejlig salgstale om voksne katte :blush:

Med venlig hilsen beimis ejer

3 Synes om

Her kommer lige et par billeder af en killing fra samme opdrætter :wink: Det er IKKE børn af egen avl - killingen er sidste sommer flyttet ud i nyt hjem og har her lært at bo sammen med børn, som han aldrig før havde set og derfor ikke havde noget forhold til. Efter min bedste overbevisning går det helt fint :slight_smile: Og jeg ville kunne finde flere billeder af andre killinger, der kan det samme :slight_smile:
VH
Susanne

12 Synes om

Det sidste billede er bare så skønt - dybt koncentreret killing : Hmm, det der kan jeg da også finde ud af :joy:

2 Synes om

Ja, de har bare så meget fornøjelse af hinanden :slight_smile:

2 Synes om

Begge dele har fordele og ulemper, ja :slight_smile: Havde vi ikke haft en flok, så var jeg dog altid gået efter voksne katte for der kender man temperamentet.

Is i maven er vigtig. Der er mange lækre katte, men det skal være den rigtige :heart: Måske den ikke sidder der ved første besøg, måske var det ikke den, man troede.

Har været med et vennepar på internat. De skulle have en lille blå hunkat. De endte med at komme hjem med en stor stribet hankat :tihi:

Tak :ups: Jeg er bare så vild med voksne katte. Når vi har fået killinger er de altid virkeligt valgt, men jeg venter mest på, at de bliver voksne. Hvilket måske er heldigt nok, for de er killinger i så kort tid :slight_smile:

5 Synes om

Pretty much den omvendte af, hvad der skete den dag Mille flyttede ind her :joy: Lige bortset fra at der ikke var nogen holdninger til hankattens udseende :slight_smile:

Ingen af mine to har så vidt vides været vant til børn, men så længe de ikke er alt for urolige fra første sekund (hopper, danser og larmer), så er min hankat på 10 år overraskende tilpas med børn, og når han først har set dem an, kan han også tolerere at de er urolige omend han så holder lidt afstand :slight_smile:

De to store børn i min familie syntes han er helt fine at have besøg af :slight_smile:

8 Synes om

Selvfølgelig gjorde de det … :rock:
#rigtigekatteerstribede

4 Synes om

Jeg er opdrætter til 2 af de katte som ikke har nogen interesse i Lykkes dreng, men vil sige at langt de fleste af mine killinger går ud til familier, der allerede har børn, hvor de ofte knytter tætte bånd. Så jeg tror at den manglende lyst til at interagere kan skyldes at sønnike ikke har været der fra starten. :smil:

Jeg vil helt sikkert også se på hvordan katten reagerer på børnene når I er ude at se på dem. Ift at præge dem så er der ikke så meget der skal præges hverken når katten er ½, 1 eller 3 år :smil: Den primære socialiseringsfase ligger nemlig i 2-7 ugers alderen, og der er det meget vigtigt at katten bliver vant til at blive håndteret, møde flere (mindst 5) forskellige mennesker og helst børn for at få en god socialisering. Noget er arv, noget er socialisering. Ved en voksen på 2-3 år er det nemmere at se det “færdige” resultat.

3 Synes om

Jeg er helt enig - jeg tror slet ikke, de havde undgået ham, hvis de var vokset op med ham. Min beskrivelse var bare ud fra reaktionen fra 4 voksne, der aldrig havde været vant til børn.

Som sagt bliver det også bedre. Det elendige billede er fra januar :slight_smile:

13 Synes om

Jeg fik Oddy hjem som 10 dage gammel killing. Hans mor havde afvist ham, og det var enten hjem til mig eller aflivning.
Min abyssinierhunkastrat og min Cavalier King Charles Spaniel og jeg formede en god treenighed, hvor hunkatten lå hos killingen, hunden vaskede numse og ansigt… og jeg gave mælkeflaske hveranden time de første uger, derefter hver tredje time, så hver fjerde etc… med andre or ofrede jeg min nattesøvn og en god del af mit sociale liv i knap tre måneder!

Oddy voksede op til en fin og dejlig killing… der elskede min mand højt :rofl:

Killinger præges kun i alderen fra ca 2 til 6 uger…så I er meget for sent ude allerede når I får en 12 ugers killing :smirk:

En voksen kat knytter sig gerne til nye mennesker… og det er så her, jeg desværre ikke kan finde ud af sætte billeder ind… for jeg ville så gerne have vist dig båndet mellem :
Oddy og hans nye far… omplacering som femårig
May og hendes elskede Jan (min mand)… omplaceret som knap treårig.
Fanni og hendes nye ejer… omplaceret som treårig.
Brian og mig… omplaceret som knap toårig. Brian blev aflivet for et par måneder siden - og jeg savner ham inderligt… min dreng💔

2 Synes om

@MajaH har faktisk fået den smukkeste lille tortie, Mille, der lynhurtigt har lært både hende og familien, hvem det er, der præger hvem :wink: Har jeg ikke ret, Maja? :slight_smile:

3 Synes om

Jo hun ved skam godt hvem hun skal gå til både dag og nat…

Hun er en meget kælen og kontakt søgende kat… vi knus elsker hende…

Vi har et bord med en plade der ligger løst, en plade under bordet. Der gik hun ind under og rejste sig op, så flyttede pladen sig, og Mille var tilfreds. Tosset kat. :grin:
@Ann_K

12 Synes om

Måske hun ønsker sig sådan et bord her? :hoho:

7 Synes om