Allergi hos katte

Min ene kat, der er 12 år gammel, har fået en tid til dyrlægen (Universitetshospitalet for Familiedyr) på tirsdag, men jeg ville gerne vide hvor meget jeg nogenlunde skal af med, i tilfælde af at han er allergisk. Det kunne være at nogle af jer har oplevet at have en allergisk kat. Her tænker jeg på både selve priktest/blodprøve, samt medicin fremover.

Han er ikke allergisk overfor foder, da han har været på Hills Feline Z/D Low Allergen diæt, men stadig har problemer med kløe og sår, så jeg mistænker at det er husstøvmider han ikke kan tåle. Han blev for et års tid siden tjekket for øremider og infektioner i ørerne, da det var det man først mistænkte, men der var intet, udover lidt fortykkede hud i øregangene.

Nu har han så udover kløe og sår ved ansigt og specielt ører, fået acne på hagen (plastikskåle er fjernet) og igår fandt jeg en lille byld/knude ved hans underlæbe, ved hjørnetanden.

Er der nogen der har erfaring med noget af dette?

Jeg ved at nogle af dem med allergi katte herinde har erfaring med at de splittede molekyler i z/d og andre lign. simpelthen bare ikke er godt nok. Deres katte reagerer stadig på kyllingeproteinerne selvom de er splittede til atomer, og de kan derfor Kun bruge foder der ikke indeholder kylling, æg eller andet fjerkræ i nogen afskygninger…

Mere end 90% af allergiske katte har allergi overfor enten foder eller lopper.
Hvornår har han sidst fået en loppekur?

Hvad prisen er, afhænger jo af den enkelte dyrlæge, de undersøgelser katten skal igennem osv.

Tak for dit svar, men det foder han får nu er UDEN nogen form for fjerkræ :frowning: Det hedder James Wellbeloved og er med lam og ris. Jeg har undersøgt ingredienserne, men kan ikke se at der skulle være æg eller fjerkræ i:
White rice (min 26%), lamb meat meal (min 26%), maize gluten, lamb gravy, potato protein (min 2.5%), olive oil, tomato pomace, omega-3 oil supplement, chicory extract, carrot, cranberry extract (min 0.05%), DL methionine, lysine hydrochloride, taurine, threonine, zinc methionate, yucca extract, rosemary oil.

Tak, men han er indekat og har slet ikke lopper. Han klør sig ikke ofte, sådan egentlig, men når han gør kradser han sig til blods. Det har efterhånden stået på i 1½ år, hvor dyrlægen har sagt at det ikke er øremider eller lopper, og at det må være foderallergi, men det har så ikke virket med forskelligt hypoallergent foder.

Katte kan som mennesker være allergiske overfor alverdens ting. En kat, der klør sig til blods i perioder, har det ikke godt i de perioder. Jeg ville kontakte en hudspecialist fx www.vethudklinik.dk v/Flemming Kristensen i Bagsværd.

Indekatte kan sagtens have lopper - og de kan være svære at se, hvis angrebet ikke er stort.
Jeg ville klart give en loppekur, hvis det var min kat. Det koster ikke alverden og tænk, hvis det virkede :slight_smile:

Darkling - Hvor længe har han fået JW? For det er netop den udgave med lam at jeg har læst at folk bruger i stedet…
Og mht at være indekat og lopper. Det kan være så umådeligt lidt der skal til for at en sådan kat slår ud overfor lopper, men hvor en loppekur alligevel virker…

Men det er svært at finde ud af uden en ordentlig dyrlæge og en ordenlig plan. Det duer jo nemlig ikke at prøve flere ting af gangen, for så ved man ikke hvad virker…

Uanset hvad skal han til dyrlægen på tirsdag.
JW har jeg brugt både inden og efter jeg har prøvet Hills Z/D i tre måneders tid (for at være sikker). Men Z/D indeholder jo kyllingelever, så tænkte at det ville være bedst at undgå det helt med JW istedet.

Hvis han har haft lopper i 1½ år, så burde jeg, min kæreste og vores anden kat (som vi har haft i snart et halvt år) også have lopper eller? Men begge katte kan godt få en loppekur alligevel :slight_smile:

[QUOTE=Darkling;613226]Uanset hvad skal han til dyrlægen på tirsdag.
JW har jeg brugt både inden og efter jeg har prøvet Hills Z/D i tre måneders tid (for at være sikker). Men Z/D indeholder jo kyllingelever, så tænkte at det ville være bedst at undgå det helt med JW istedet.

Hvis han har haft lopper i 1½ år, så burde jeg, min kæreste og vores anden kat (som vi har haft i snart et halvt år) også have lopper eller? Men begge katte kan godt få en loppekur alligevel :)[/QUOTE]

Jeg ved ikke, om din kat har lopper, men jeg kan af erfaring bekræfte, at indekatte altså godt kan få dem :S Så man kan ikke udelukke det alene på baggrund af, at de er indekatte.

Der sker aldrig noget ved at prøve en loppekur! For man hører om, at det faktisk hjælper, selvom katten ‘ikke har nogen lopper’. Problemet for en loppeallergiker er, at den slår ud af bare et enkelt loppebid.
Hvor tit står det på, det her? Er det ‘konstant’, eller går det nogle gange over og kommer så igen kort efter?
Ærlig talt lyder det ikke til at være foderallergi, når du både har prøvet Z/D og JW Lam - men du skal selvfølgelig have kørt fuldstændig rent med JW Lam også i 6-8 uger min. for at være helt sikker på, at det heller ikke har effekt. Jeg kan ikke lige tyde, om du har prøvet det længe nok. Og selvfølgelig ingen godbidder eller mulighed for at slikke tallerkner eller noget andet i perioden! :slight_smile:
Hvis du vil have udført priktest ville jeg helt sikkert opsøge en dyrlæge med speciale på området, for det er ikke helt billigt at få udført, og da det er et meget tyndt hudlag på katten, der skal priktestes i, skulle det være ikke helt ukompliceret. Så jeg ville ikke risikere at spilde penge på at lade en alm. dyrlæge gøre det. Blodprøve skulle i følge Lene boysen som oftest være spild af penge, da den typisk intet fortæller.
Gener i ørerne er klassisk ved allergi. Min Amira får det af kylling/foderallergi.

Acnen på hagen har i øvrigt ikke nødvendigvis noget med allergien at gøre. Det er et ganske almindeligt problem.

Måske du kan have glæde af at læse materialet fra et møde afholdt af Racekatten af hudspecialist Lene Boysen.
Det er godt nok nogle år gammelt, men det meste gælder nok endnu :slight_smile:

http://racekatten.dk/default.aspx?pageid=91

Det står konstant på, hvis han lader sårene hele, så kradser han hul i dem hurtigt igen. Det er dog kun omkring ørerne og anisgtet, der er ingen problemer med resten af hans krop. Han virker ikke selv påvirket af det, og han gnider sig ikke op af ting for at klø sig og han klør sig egentlig normalt, men bare voldsomt hårdt. Han bevæger ørerne meget, som om der er noget der generer ham, men der er ikke smertetegn fra ham hvis jeg rører ørerne eller hvis jeg klør dem med mine fingre for at undgå flere sår.

Spændende med det materiale :slight_smile:

Hm… altså symptomerne får mig godt nok til at tænke foderallergi (sår i ansigtet og kløende ører) frem for f.eks. loppeallergi, der typisk viser sig på mave og bagparti. Men det er godt nok utroligt, at du slet ingen bedring ser efter nogle uger på hverken Z/D eller JW Lam. Og du giver slet intet andet? Han kan ikke stjæle noget nogen steder?
Pollen er nok ikke rigtig en option, når det er ‘konstant’. Jeg aner ikke, om husstøvmider kan variere?

Får han egentlig sår på overlæberne?

Nej, ingen sår på overlæben.

Han har fået JW fra slut november til slut januar, derefter Hills fra februar til midt april, og så JW igen indtil nu, så ja, det er sært. I starten af JW og mens han fik Hills fik han intet andet ved siden af, men det har jeg så droppet nu efter der intet fremskridt var. Nu forkæler jeg ham med lidt rejer og skinke af og til.

Har han fået anden behandling i kombination?
Nogle katte skal have kløestillende for at få kroppens “kløetrang” ned - først derefter kan de fungere på allergifoderet.

Nej, det har han ikke fået. Det er der ingen dyrlæger der har fortalt mig :S