Allergi?

Jeg har lige snakket med en person der har en abyssinier der slikker og bider sig på maven og op ad benene - med småblærer og småsår. Der er ikke noget i og omkring hovedet eller på brystet. Hun har ikke følt at hun har fået den hjælp fra dyrlæger hun havde forventet ( andet end cortison).

Det viser sig nu, at hendes katte har lopper så mit første svar til hende er, at hun sikkert har en kat med loppeallergi. Så har bedt hende om at bruge Advantage effektivt de næste par måneder ( hun har forsøgt sig med Frontline men det har ikke virket effektivt nok).

MEN - jeg har også lovet hende at jeg dels vil spørge omkring en god specialist omkring hudproblemer hos katte OG vil forhøre mig om evt. diet hvis katten skulle have en foderallergi ( det ene udelukker jo ikke det andet).

Interessant nok fortæller hun at hendes katte ligger meget direkte på en varm radiator så hun mente måske at problemet var en form for varmeallgi ?
Nu tror jeg ikke at katte kan blive allergiske overfor varme MEN de kunne måske blive allergiske overfor den evt. maling der bliver udskilt fra radiatoren når den bliver varm ?

Hvis nogen har ideer omkring hvad problemet kan være, ideer til fodring omkring foderallergi og/eller kontakt information til en fornuftig hudspecialist indenfor katte - så hører jeg meget gerne nærmere.

Tak

Jeg solgte en kat for et års tid siden, hvor symptomerne var det samme - dog ikke helt så udpræget, men han slikkede sig på mave og ben.
Dyrlægen foreslog Feliway i kontakten og jeg må indrømme, at jeg var mere end skeptisk - men fakta er, at han er stoppet med det. Åbenbart har det været en eller anden stressfaktor, der har gjort det.
Nu er Feliwayen udløbet og vi afventer spændt om han begynder igen.

Så før der bruges penge på hudspecialist (som jeg må indrømme jeg ikke har den store fidus til, da 90% af alle tilfælde er foderallergi, loppeallergi eller stress), ville jeg prøve en Feliway. Det koster ikke alverden.

Og jeg kan også anbefale at forsøge Feliway i stikkontakten.
Min nevøs kat havde samme problem, det var hypersoignering og han (katten altså :høhø:) stoppede med det 2 dage efter Feliway var sat op.

Det var meningen katten skulle undersøges hos dyrlægen, men det var onsdag før påske, så jeg købte en Feliway med hjem til at forsøge med påsken over og allerede fredag ringede en meget glad nevø til mig.
:slight_smile:

Prøv at kigge billedet på side 5 og 8 i denne artikel

http://www.sverak.se/SVERAK/Om_SVERAK/Artiklar/foderall.pdf

Er det sådan noget det ligner?

Ved loppeallergi starter de som regel med at få sår over haleroden.

Det lyder for mig meget vel som om det kunne være nervøst betinget, selvom jeg må indrømme det ikke er et af mine kompetence-områder.

Mht varme-allergi tænker jeg noget a’la nældefeber hos mennesker. Det er et rent gæt, men det kan udløses af alt muligt og er egentlig et udtryk for en uspecifik lokal allergisk reaktion.
Det er bare et skud fra hoften.

[QUOTE=Ann R;765389]Prøv at kigge billedet på side 5 og 8 i denne artikel

http://www.sverak.se/SVERAK/Om_SVERAK/Artiklar/foderall.pdf

Er det sådan noget det ligner?[/QUOTE]

Hej og tak. Jeg har ikke selv set katten men har sendt linket videre.