Anbefal en Chihuahua opdrætter

En af mine fantastiske killingekøbere (jeg vil selv være kat i hendes hjem i mit næste liv) er på udkig efter en Chihuahua opdrætter da hun muligvis gerne vil købe sådan en til næste forår.

Hun har spurgt mig om jeg kender en god kennel, men jeg kende intet til hundeopdrættere overhovedet og derfor spørger jeg her. Især fordi man hører så meget om “fabriksavl” når det kommer til de små populære racer.

Hendes krav er at det skal være en DKK registreret opdrætter.

Er der nogen der kender nogen? :slight_smile:

Jeg kender ingen opdrættere… men kan da sige så meget, som at hun bør være opmærksom på om hvalpene er fædt naturligt eller ved (planlagt) kejsersnit…
Chihuahua’en er efterhånden avlet så lille, at hvalpenes hoveder har svært ved at passere fødselskanalen på naturlig måde… og i min optik, bør hun undgå den slags hvalpe - mest for at støtte den sunde avl af racen…
Desuden skal hun i den grad være obs på forældrenes temperament og især på hvad opdrætter gør for at socialisere og præge hvalpene! Chi’s har været alt for populære i alt for lang tid og rigtig mange af dem har efterhånden et rædsomt temperament :frowning:

Lotte Teglers i Højby Sjælland opdrætter både BRI (Noers British Shorthair) og Chihuahua http://www.teglershunde.mono.net/ og www.teglers.net

Her opdrættes i Dansk Racehunde Union - DRU…

Det ved jeg ikke noget om:) Jeg ved bare, at Lotte har opdrættet nogle af smukkeste sølvtabby BRI gennem tiden:ok: Hvis jeg skulle have Chihuahua, ville jeg uden betænkeligheder snakke med hende først.

At opdrætte katte, er ikke det samme som at opdrætte hunde :wink:
Og jeg ville aldrig gå på kompromos med en DKKstamtavle!
Der *er’ nemlig kvalitetsforskelle på de forskellige stambogsførende organisationer i hundeverdenen…

[QUOTE=Ann K;883231]At opdrætte katte, er ikke det samme som at opdrætte hunde :wink:
Og jeg ville aldrig gå på kompromos med en DKKstamtavle!
Der *er’ nemlig kvalitetsforskelle på de forskellige stambogsførende organisationer i hundeverdenen…[/QUOTE]

Men det gør ikke DKK hunde bedre. Lige meget hvilken hund man vil købe så skal man åbne sine øjne, der er mange brådne kar der ude, uanset forbund :frowning:

Helt enig, der er også brådne kår i DKK så uanset hvad skal man holde øjne godt åbne og man skal sætte sig ind avlsrestriktionerne som DKK har lavet uanset hvad forbund man køber fra. På den måde har man en “vejledning” i hvad man bør være obs på i den pågældende race.

[QUOTE=DK Thomani;883183]En af mine fantastiske killingekøbere (jeg vil selv være kat i hendes hjem i mit næste liv) er på udkig efter en Chihuahua opdrætter da hun muligvis gerne vil købe sådan en til næste forår.

Hun har spurgt mig om jeg kender en god kennel, men jeg kende intet til hundeopdrættere overhovedet og derfor spørger jeg her. Især fordi man hører så meget om “fabriksavl” når det kommer til de små populære racer.

Hendes krav er at det skal være en DKK registreret opdrætter.

Er der nogen der kender nogen? :)[/QUOTE]

Annie nu ved jeg ikke om det er prøvet men der er en opdrættervejviser på www.hundeweb.dk :slight_smile:

Tak Camilla, jeg ville bare foretrække at få anbefalet én som anbefaleren vidste var ok :slight_smile:

Meget enig… men hos DKK har du i det mindste en ordenlig organisation bag, som også tager sig af køberne…
Fx er DKKs klagenævn så godt, at deres afgørelser holder i retten - rigtig mange har fundet ud af dette :wink:
Desuden har DKK som oftest avlsrestriktioner, som opdrætteren skal rette sig efter - det har man sjældent eller aldrig i andre organisationer.
(Fx er Nanna DRUhund - Cavalieren har en arvelig hjertelidelse, som der i DKK er avlsrestriktioner for… det har DRU ikke. Test er helt lagt op til den enkelte opdrætter - og der er en alt for stor del, som ikke tester! Nanna kommer dog fra et af de opdræt, som tester… )
Jeg ville aldrig selv købe en hund fra andet end netop DKK!

[QUOTE=Ann K;883305]Meget enig… men hos DKK har du i det mindste en ordenlig organisation bag, som også tager sig af køberne…
Fx er DKKs klagenævn så godt, at deres afgørelser holder i retten - rigtig mange har fundet ud af dette :wink:
Desuden har DKK som oftest avlsrestriktioner, som opdrætteren skal rette sig efter - det har man sjældent eller aldrig i andre organisationer.
(Fx er Nanna DRUhund - Cavalieren har en arvelig hjertelidelse, som der i DKK er avlsrestriktioner for… det har DRU ikke. Test er helt lagt op til den enkelte opdrætter - og der er en alt for stor del, som ikke tester! Nanna kommer dog fra et af de opdræt, som tester… )
Jeg ville aldrig selv købe en hund fra andet end netop DKK![/QUOTE]

Vi kan sagtens blive både enige og uenige om dette :slight_smile:

Men igen det gælder om at åbne sine øjne :slight_smile: Vi havde fx et kuld Tibetanske Spaniel hvalpe på Klarissa, hun er DKK og hanhunden er DKK og avlsgodkendt i DKK. Men det er Klarissa ikke. Hun er testet som de skal, hun har en første plads, men manglede som minimum en anden plads.
Men nu er hundeudstillere for de små racer ind i mellem nogen være k… så hende der gik bagved os hun “kom” lige til at træde Klarissa bag i så hun tabte halen og blev angst for dem bag hende, og fik derfor ikke sin anden plads og blev derfor ikke avlsgodkendt. For den dag var jeg færdig i det forbund.
Så Klarissa’s hvalpe har DHL stamtavle, og de blev jo ikke dårligere af at de fik den tavle end at de havde fået som planlagt DKK tavler.
Klarissa fortsatte da heldigvis sin udstillings karriere i DHL og den dag vi stoppede med at udstille hende i DK og udlandet, havde hun 28 BIS :slight_smile:

Det er fint at du har gode oplevelser i DHL og med hunde derfra… til lykke med BIS - det er en bedrift.
Og det var så alt det diplomati, som jeg orker omkring den forening.

Jeg ved udmærket at der foregår diverse sjove ting og sager i ringene… men I kunne jo have taget endnu en udstilling - der er tre forsøg :wink:
Har hunden allerede en førsteplads så havde I ikke behøvet mere… i hvert fald ikek efter de gamle regler, som jeg ved at I har været underlagt (simpel hovedregning baseret på Klarissas alder)…

Kunne vi måske holde denne tråd til anbefalinger af Chihuahua opdrættere og så kunne i eventuelt oprette en “DKK vs. alle de andre klubber” tråd og fortsætte jeres debat der?? :wink:

Det har der skam været tidligere… vi bliver aldrig enige…
Og jeg vil stadig slå et slag for DKKhundene - som jo også er det din killingekøber har valgt at ville købe :slight_smile:
Jeg kan ikke bidrage med egentlig kennelnavne - men jeg har givet et par generelle råd, som hun bør have med i baghovedet… og ellers kan jeg kun råde til at tage kontakt med Klubben for små selskabshunde og tage en god lang snak med racerepræsentanten for Chihuahua… Vedkommende vil sikkert ikke give direkte anbefalinger, men h*n vil kunne give endnu flere råd om, hvad man skal være opmærksom på ved hvalpekøb og besøg hos opdrætteren :slight_smile:

Det kan jeg godt forstå Annie :slight_smile:

Noget jeg har tænkt over… for det gjorde sig i høj grad gældende med en race som Am Staff…

Prøv at finde frem til opdrættere, som har opdrættet i 10 år eller helst længere… De er sjældent med på hele modebølgen omkring tea-cup-hundene og vil derfor ofte have noget godt avlsmateriale. De brænder for deres race og ser individerne som hunde fremfor små søde tilbehørsdimser…

Med Am Staff gjaldt det at de der gamle opdrættere ikke havde racen, fordi den kunne æde alle andre, men fordi de elskede brugsegenskaberne… Mange af dem var dybt ulykkelige over det ry deres elskede race havde fået!
Jeg kunne forestille mig at de gamle Chi-opdrættere har det lige sådan…

Jeg har spurgt mig lidt for ved min veninde som har 2 chihuahuaer, hun anbefaler gerne http://www.desertdiamonds.dk/

Mvh
Gitte

http://www.allunique.dk/index.htm

Dette er min x-tante. Min onkel og hende blev skilt sidste år, eller var det forrige? Husker det ikke. Men er ret sikker på, at hun stadig opdrætter! :slight_smile:

Jeg har en veninde som har to skønne skønne chihuauaer… Den ene - Isabella - er købt her http://www.labelloschihuahua.dk/8153961 hvad jeg har hørt er det et ret skønt sted… Bella er en skøn skøn hund, som elsker hele verden, og hun har vundet lidt præmier hist og her… Bl.a. en BIS hvalp… Desværre udstiller hun ikke mere… Den anden, Miley, er hentet i Rom, Italien, ved det som VIST NOK betragtes som Europas ypperste Chihuahua opdræt. Meen… Der er dælme temmelig langt til Italien for at hente en hund :stuck_out_tongue: Men - synes det siger meget om min venindes viden inden for den verden, at hun henter en i Italien, så er ret sikker på det andet sted er temmelig godt… Hendes forældre har btw også hentet et par hunde hos http://www.labelloschihuahua.dk/8153961