Blister i mund

Min lille maine coon på 6 mdr har noget der ligner “menneske blister” i munden… Det er små, runde, gule ting. Han har så vidt jeg kan se 3 stk, og hvis jeg forsøger at trykke på dem, for at se om der er betændelse i, er det nøjagtig lige som “menneske blister” - altså der kommer ingen betændelse ud.
Først jeg så det, tænkte jeg at han er maine coon og det kunne være tandkødsbetændelse, men hvis jeg søger på billeder af det på google, ligner det slet ikke. Plus at de sidder i ganen og på indersiden af overlæben, ikke sådan ved tænderne.

Er der nogle der har en idé om hvad det kan være?

(billede af “menneske blist” til dem der ikke har set sådan en før, for det ligner ret godt, hans er bare mere gule end billedet)

Det kunne meget vel være en omgang calicivirus.

Mon det kan være hans spytkirtler, du kan se?

Mig bekendt er Calicisår røde og blanke!

[QUOTE=Mega;611000]Mon det kan være hans spytkirtler, du kan se?

Mig bekendt er Calicisår røde og blanke![/QUOTE]

Spytkirtler??
Det ved jeg såmænd ikke, men de sidder jo vilkårligt inde i munden på ham…

[QUOTE=Mega;611000]Mon det kan være hans spytkirtler, du kan se?

Mig bekendt er Calicisår røde og blanke![/QUOTE]

De kan være lidt forskellige af udseende. Både ligne blister, men ofte ligner de også at katten er “skåret” i tungen. En lille typisk trekantet “rift”.

Er killiingen vaccineret? hvornår og med hvad?

Hans tunge ser normal ud :slight_smile:

23/4 med Purevax RCP FeLV

Tænker også calici. Hvordan ser tungen ud? Evt. mærker efter at der kan have været sår? Sår i gangen er klassisk tegn på calici. Indersiden af overlæben ved jeg til gengæld ikke med, men jeg kan sagtens forestille mig, at det kan rammere bredere i munden.

Purevax er jo netop på calicidelen dræbt - så det burde ikke være det.

Nej, det er ikke en vaccinereaktion - slet ikke så lang tid efter.
Men katten kan jo godt have calici alligevel.

Calicisår kan ses i hele mundhulen.

Men hvordan har han det? For normalt er en calicikat jo mere eller mindre dvask.

[QUOTE=Vivi_Fletcher;611385]Nej, det er ikke en vaccinereaktion - slet ikke så lang tid efter.
Men katten kan jo godt have calici alligevel.

Calicisår kan ses i hele mundhulen.

Men hvordan har han det? For normalt er en calicikat jo mere eller mindre dvask.[/QUOTE]

Han har det fint… Han var lidt træt i Søndags, men der havde han også lidt feber,som nok skyldtes noget actavis som han var startet i behandling med… http://www.kattegale.dk/forum/showthread.php?30446-Opkast-og-feber Men han var allerede tilbage til det normale aktivitets niveau igår :slight_smile:

Har kigget på hans tunge og de andre kattes, og de ser alle normale ud :slight_smile:

Opkast og generel utilpashed, kunne i princippet også sagtens skyldes et caliciudbrud.
De kan variere fra nærmest ingen symptomer til meget syge katte.

Tak for jeres svar :slight_smile:
Jeg er lige kommet hjem fra dyrlægen, og hvad de kunne fortælle mig, som jeg ikke selv havde set, er at det er hans tænders skyld :frowning:
Det sår/blist der er ved overlæben skyldes en fortand rammer den, og de to bagved, skyldes 2 kindtænder, der støder på huden når han tygger.
Han har fået antibiotika til at slå betændelsen ihjel, også snakkede de om at han nok skulle have opereret nogle af tænderne ud :frowning:

Hvis jeg var dig, ville jeg vente med evt. at få fjernet tænder, til han helt er færdig med at skifte tænder, men det sagde dyrlægen vel også.

Hun sagde at vi lige skulle vente og se hvordan det så ud, efter antibiotikaen havde virket. Også fordi at han skal være helt fri fra ringorm, før de vil lægge ham i narkose…

Stakkels mis. Den tur med kindtænder der gnaver hul kender jeg godt. Da mine visdomstænder kom frem var lå de nærmest ned og pressede både de andre tænder og på kinderne, desværre for mig måtte jeg vente på specialist for at få dem opereret ud. Da jeg endelig kom ind til specialisten havde de gnavet et 5kr stort hul i kinden på hvert side(gammel størrelse 5kr). Av av ubehagligt, så jeg føler med missen og håber han slipper billigere end jeg.

God bedring missemand.

[QUOTE=kitiradk;612166]Stakkels mis. Den tur med kindtænder der gnaver hul kender jeg godt. Da mine visdomstænder kom frem var lå de nærmest ned og pressede både de andre tænder og på kinderne, desværre for mig måtte jeg vente på specialist for at få dem opereret ud. Da jeg endelig kom ind til specialisten havde de gnavet et 5kr stort hul i kinden på hvert side(gammel størrelse 5kr). Av av ubehagligt, så jeg føler med missen og håber han slipper billigere end jeg.

God bedring missemand.[/QUOTE]

Ja det ser heller ikke godt ud, og lugter :frowning: Men han spiser fint og virker ikke generet af det… Men lækkert ud, ser det ikke :frowning: