Bruger du forskellige dyrlæger?

Synes det er en spændende snak, der er i en anden tråd (hvor den er lidt OT), så jeg starter lige et nyt emne.

Bruger du flere forskellige dyrlæger?
Og i så fald, hvorfor?

Jeg gør ikke… med mindre dyrlægen henviser mit dyr til dyrehospital.

Min dyrlæge er fagdyrlæge i hund og kat… lige det, jeg har brug for.

At han så også er hundedyr, det er en anden sag.

Jeg stoler i dén grad på min dyrlæge og skifter derfor ikke. Jeg kan også godt li´ at dyrlægen har en fuldstændig journal over, hvad der har været hændt mine dyr. Han kender dem ud og ind.

Ja, jeg bruger ca. 4 stks.

  1. Den ene kan jeg få fat i på alle tider af døgnet og han bor tæt ved.

  2. Min bror hvor jeg hurtigt kan få medicin og hjælp, hvis jeg altså kan få fat i ham. Og til vaccinationer og ting der kan vente til han kan komme forbi.

  3. En tredie til det hele i dagstid, der måske haster eller blodprøver.

  4. Tanddyreklinikken til tænder.

Hvem jeg vælger kommer helt an på hvad det drejer sig om, om det er om dagen, weekenden eller natten.

Og så har jeg også brugt en 5. da de andre ikke kunne give mig et tilfredsstillende løsningforslag og var gået i stå.

Ja

Normal bruger jeg Møldrup - men da Nemo skulle i røgent og jeg kunne fornemme på dyrlæger i det danske land, at SPECIALISTEN i knoglesygdomme lå i Vinkel, så kørte vi da til Vinkel i første hug i stedet for at gå omkring Møldrup først for alligevel måske at ende med en henvisning:-)

Da Nemo i sin tid havde noget med et forfaldent gebis så tog jeg direkte kontakt til Ruhnau. Hans svar gik til min dyrlæge - og i første omgang skulle vi forsøge med en tandrensning - herefter ville Nemo og jeg have rejst til Jens Ruhnau, hvis det ikke havde virket. Han er TANDspecialisten:-)

Ganske som jeg selv opsøger eksperter hvis der er noget galt med mig, så gør jeg det med mine dyr også.

MVH

Ja, hvis vagtdyrlæger tæller med :stuck_out_tongue:

Ellers nej! Jeg skiftede for nogle år siden fra en i Glostrup, hvor vi bor, til Skovlunde Dyreklinik, og dem har jeg en helt anden tillid til, end jeg nogensinde har haft til andre dyrlæger.

Som hovedregel bruger jeg 2 forskellige dyrlæger.

  1. De kommer herhjem 1-2 gange årligt og laver sundhedstjek og vacciner m.m - eller hvis jeg har behov for hjemmetilsyn af nybagt mor med killinger.

  2. Min fagdyrlæge som jeg bruger når jeg står med en kat som skal indlægges, neutraliseres, kastreres eller andet som kræver akut behandling.

Jeg mente egentlig heller ikke, hvis man kommer ud for noget, der kræver specialist - så bruger vi forhåbentlig alle en anden dyrlæge :slight_smile:

Da jeg startede opdræt brugte jeg selv Anna Cramer, der kører hjem og vaccinerer mv.
Desværre stod jeg et par gange og havde akut brug for dyrlæge, så jeg skiftede til en anden i stedet for hende.

Flere gange er jeg blevet spurgt om jeg virkelig kører helt fra Amager til Skovlunde, bare for at få vaccineret. Og ja … det gør jeg, for jeg mener rent faktisk de “alm” undersøgelser netop er der, hvor en dygtig dyrlæge vil opdage fejl/sygdom, hvor en mindre dygtig ikke vil opdage noget.

Nej, vi bruger en dyrlæge og han er valgt ud fra hvor vi bor, samt at han er utrolig dygtig og vidende.
Jeg synes det er vigtigt at han ser vores katte og ‘kender’ dem, og dermed har en bedre føling med dem. Vi er så heldige at selvom det er en lille klinik, så har de meget udstyr selv og kan derfor klare det meste for os. :thumbup:

KH

Sofie

Jeg startede også med at bruge Anna Cramer. Da jeg stod med et vanskeligt tilfælde kørte jeg til Skovlunde Dyreklinik. Den super venlige og proffessionelle behandling både min kat og jeg fik - gjorde mig til fast klient. Jeg ved mine dyr er i de allerbeste hænder - jeg er taknemmelig for den ildhu de lægger for dagen når det brænder på.

Klikken har rigtig mange opdrættere, et krævende folkefærd, så de er nødt til at være med på den nyeste viden.

Ja, jeg bruger en til småting som ormekur og lignende , fordi han bor tæt på … Ellers bruger vi Vordingborg dyrehospital hvor der er flere dyrlæger tilknyttet …

[QUOTE=Charlotte Oeh.;123121]
Ellers nej! Jeg skiftede for nogle år siden fra en i Glostrup, hvor vi bor, til Skovlunde Dyreklinik, og dem har jeg en helt anden tillid til, end jeg nogensinde har haft til andre dyrlæger.[/QUOTE]

Sjovt … en jeg kender, har i flere år brugt en lille dyrlæge et sted i området. Flere gange, når hun har haft noget, som jeg synes var for “avanceret”, har jeg opfordret hende til at søge til Skovlunde. Ganske uden held.

Indtil for nylig, da hun stod med noget den anden dyrlæge ikke kunne klare. Og efterfølgende meddelte hun mig, at hun aldrig nogensinde har haft så stor tillid til en dyrlæge, som hun havde til dem derude :slight_smile:

[quote=Vivi_Fletcher;123146]Sjovt … en jeg kender, har i flere år brugt en lille dyrlæge et sted i området. Flere gange, når hun har haft noget, som jeg synes var for “avanceret”, har jeg opfordret hende til at søge til Skovlunde. Ganske uden held.

Indtil for nylig, da hun stod med noget den anden dyrlæge ikke kunne klare. Og efterfølgende meddelte hun mig, at hun aldrig nogensinde har haft så stor tillid til en dyrlæge, som hun havde til dem derude :)[/quote]

:slight_smile: …ja, hvis det er den samme, som vi brugte i Glostrup, så var udgangspunktet ALTID indlæggelse i mindst en uge -what …måske lige med udtagelse af den årlige vaccination :tihi:

Vi havde for nogle år siden en killing, der blev syg og hostede og nærmest ikke kunne få luft - han var indlagt i 12 dage (12 dage!!!), og det viste sig at være orm - og det kostede omkring 6000 kr. :besvimer: :besvimer: :besvimer:

I Skovlunde har jeg kun oplevet, at udgangspunktet er, at katten skal være i eget hjem, eller i hvert fald hjem hurtigst muligt. I Glostrup blev der sagt, hver dag man ringede, “aiiihhh - jeg synes lige, jeg vil beholde ham en dag mere, men prøv at ringe i morgen igen ved samme tid”. :rock::rock:

DET ER BARE SÅ VIGTIGT AT HAVE TILLID TIL SIN DYRLÆGE :slight_smile:

[QUOTE=Charlotte Oeh.;123152]
I Skovlunde har jeg kun oplevet, at udgangspunktet er, at katten skal være i eget hjem, eller i hvert fald hjem hurtigst muligt. I Glostrup blev der sagt, hver dag man ringede, “aiiihhh - jeg synes lige, jeg vil beholde ham en dag mere, men prøv at ringe i morgen igen ved samme tid”. :rock::rock:

DET ER BARE SÅ VIGTIGT AT HAVE TILLID TIL SIN DYRLÆGE :slight_smile:[/QUOTE]

Det var ikke den samme, men hvor vildt -what
Jeg tror aldrig jeg har haft kat indlagt i Skovlunde, men jeg tror også det afhænger meget af, hvor meget man selv kan - i forhold til observation/medicinering.

Desværre har jeg indtryk af, at rigtig, rigtig mange dyrlæger udnytter, hvis de ser deres snit til at tjene lidt ekstra :S

I Frankrig bruger jeg en dyrelægeklinik hvor der er tilknyttet to dyrelæger. Jeg er kun hos den ene hvis den anden ikke er der. De er begge specialiserede i hunde og katte og har ikke andre dyr som patienter.

I Danmark har jeg brugt en i ebeltoft men tror at skulle der opstå noget akut så vil jeg bruge Grenå dyrehospital.

Ja og nej. Vi bruger dyrlægerne i Vesthimmerland og det er en hel masse klinikker, der har slået sig sammen, så der er omkring 40 forskellige dyrlæger, så det er ikke så tit, at vi ender hos den samme- heller ikke i et behandlingsforløb.

Orv … det lyder da ikke smart :?

Selvom der er 4 dyrlæger på klinikken jeg bruger, beder jeg altid om at komme til hos den samme dyrlæge. Jeg føler mig langt mere tryg, hvis det er samme dyrlæge, gennem hele forløbet :slight_smile:

:pote::pote::pote:

Jeg har haft den samme dyrlæge i ca. 12 år - og heldigvis har jeg endnu ikke haft brug for akut hjælp.

:kryds::kryds:

Jeg havde en i Glostrup for mange år siden, men hver gang der var vanskelige tilfælde så blev man losset videre til Københavns Dyrehospital, og indlæggelse af katte. Mit indtryk var, at der ikke var så mange penge i specielle problem, og så var der et par fejlbehandlinger så efter det fandt jeg en ny dagligdagsdyrlæge.

[quote=Vivi_Fletcher;123196]Orv … det lyder da ikke smart :?
[/quote]

Nej, jeg synes nu heller ikke, at det er særlig smart. Man skal ofte rende rundt til forskellige klinikker og dyrlægerne roterer også rundt, så derfor er det svært, at fange den samme dyrlæge.
Var afsted 2 gange i sidste uge og der var det også to forskellige dyrlæger- den ene har jeg set før, men den anden var helt ny for os. De arbejder jo herfra og hele vejen rundt så langt væk, som Ålborg og Hobro- det er ca. 60 km. i forskellige retninger herfra.

Nej… Det er altid den samme dyrlæge (-klinik ihvertfald…)… Nogle gange kan vores dyrlæge være syg ell. have en fridag, så får vi en anden på klinikken… Men de er begge/alle (har haft to af dem) meget søde og venlige…
De er altid klar med gode råd og akut-tider. Nu har jeg jo også nærmest klippekort derned til for tiden… :argh:
Sidst var for en uges tid siden hvor han havde udviklet en meget stor byld på haleroden. :S
Men har så også oplevet at de sagde jeg skulle komme over med ham en gang jeg ringede og fortalte han havde kastet op og ikke rigtigt spist i et par dage. Viste sig at være orm - værdi 700,-

Men jeg har tillid til dem. Det er den samme dyrlæge som mine forældre har brugt de sidste mange år…