Chili

Er der nogen af jer, der ved, hvor man kan købe tørret chili, der rent faktisk smager af noget? Gerne til en kværn.

Jeg købte for snart mange år siden nogle tørrede chilier et eller andet sted, som jeg ikke kan huske, og man skulle knapt dreje en omgang på kværnen, før maden blev så stærk, at der næsten stod flammer ud af munden - se det var der noget ved!
Men nu er jeg løbet tør for det, og alt det andet jeg har prøvet - selv en lille, meget dyr pose fra vores lokale specialbutik smager af luft, trods praleri på posen med at være garanteret stærk :thumbdown:

Hva med selv at tørre nogle som du ved er stærke?

Det har jeg slet ikke tænkt på. Men jo, det kan man selvfølgelig også… Jeg er dog lidt i tvivl om, hvilke det skal være. Vejen er heller ikke ligefrem et chiliindkøbsmekka :stuck_out_tongue:

Men hvis man nu kan købe nogle tørrede, som er stærke, så vil det jo være helt fint :slight_smile:

Hos Chilihouse?

www.chilifan.dk - Kim har svar på alt om chili :slight_smile:

Hvis du kommer forbi en asiatisk købmand, så plejer de at have nogle gode chillier der. Jeg køber altid både tørret og frisk chilli sådan nogle steder…og de friske kan man bare smide i fryseren, så er der altid nogle på lager :slight_smile:

Jeg er meget glad for denne side, de har meget forskelligt med chili, du kan jo prøve at tage et kig der inden .

ChiliHouse

Jeg faldt også over chilihouse - kan I anbefale noget bestemt der?

http://www.chili-pepper.ch/index.php/2011-11-16-12-22-36/219-jellybean :smiley:

:tihi:

Jeg køber altid tørrede chilier i en thaibix - og de er fint stærke. :). (og billige, som regel får jeg en stor pose for ingen penge)

Det er jo næsten håbløst, når man ikke ved, hvad d skal bruge chilli til? :slight_smile:
Habanero er super til chilli con carne… men jeg ville aldrig bruge det til fx en curry eller chillichokolade…
Hvid chilli er godt til guacomole, men er kedeligt i varme retter…
Rød chilli har hos visse sorter en dejlig sødme, som kommer før det stærke - jeg bruger det mgeet til indisk dahl…
Og grøn chlli er jeg generelt bare ikke særligt begejstret for…
Tørret PiriPiri er uundværlig til min gode pasta arabiatta, når jeg ikke har frisk chilli hjemme…
Osv osv osv…
Der er simpelthen bare så mange lækre muligheder med chilli… og det er ikke altsammen brændende stærkt :slight_smile:

Jolokia :muhaha:

  • købte den til min kæreste, som ikke kan få det stærkt nok, sidste år. Vi har brugt det i chili con carne - eller rettere sagt: han har. Vi delte simpelthen retten i 2 gryder - hans og min, for verdens stærkeste bliver altså for stærk for mig, selvom man kun bruger et lille bitte stykke - og jeg kan ellers godt lide det stærkt :ok:

Men generelt bruger jeg helst frisk chili. Føtex har som regel Habanero og Brugsen har et godt mix med lidt for enhver smag ( i den stærke ende Habanero, Scotch Bonnet og Piri Piri)

Men Chilihouse kan bestemt anbafales - deres snacks er også gode :ok: Jeg har kigget på flere af saucerne, men ikke købt endnu, fordi jeg synes de er lige dyre nok :gruble:

Til chilifans med grønne fingre kan Gartneri Toftegaard anbefales. De er specialister i chili har endda udviklet deres egen sort :thumbup: + udgivet en fin lille chili-bog (dyrkning, brug osv.). Man kan købe alverdens planter hos dem og så holder de en årlig smagedag for chili-elskere :hjerte: Der er desuden en stor oversigt over forskellige chilier på hjemmesiden. Måske kan den vejlede lidt mht. styrke :slight_smile:

Vi har altså hverken føtex elller etniske grønthandlere her i Vejen (eller skodby, som min kollega kalder byen).

Jeg tror, de tørrede, jeg har købt i specialbutikken, er piri piri, men der er altså ingen smag i. Jeg er ikke så krævende Ann K, de må bare godt smage af lidt mere end ingenting. Jeg ved ikke, om mine smagsløg er sofistikerede nok til at opfange de finere smagsnuancer i chili :wink: Men jeg tror de små tørrede fra chilihouse skal afprøves.

Jane, det kan godt være i bor i en skod by, men har byen ikke et pizzaria?

Grunden til, at jeg spørg er selvfølgelig, at jeg selv henter Chili krydderi hos mit lokale Pizzaria - og Chilien der er i tørret og ukværnet form.

Jeg bruger det flittigt i diverse former for retter - og laver også egne chili olier til salat mv.

Knus Gitte

Jane, du skal da til at dyrke chili selv :slight_smile:

Det er taknemmelige planter, som oven i købet er flotte at se på.
Smukke grønne blade, dekorative blomster og frugter.

[QUOTE=DK Nemador;810758]Jane, det kan godt være i bor i en skod by, men har byen ikke et pizzaria?

Grunden til, at jeg spørg er selvfølgelig, at jeg selv henter Chili krydderi hos mit lokale Pizzaria - og Chilien der er i tørret og ukværnet form.

Jeg bruger det flittigt i diverse former for retter - og laver også egne chili olier til salat mv.

Knus Gitte[/QUOTE]

Nårh jo, du siger noget. Pizzeriaer har vi masser af :slight_smile:

[QUOTE=PiaR;810762]Jane, du skal da til at dyrke chili selv :slight_smile:

Det er taknemmelige planter, som oven i købet er flotte at se på.
Smukke grønne blade, dekorative blomster og frugter.[/QUOTE]

:klapper: :klapper: :klapper: :klapper:

Du overvurderer helt klart mine evner! De eneste planter, jeg kan få til at gro, det er ukrudt!

[QUOTE=En forhenværende bruger;810784]:klapper: :klapper: :klapper: :klapper:

Du overvurderer helt klart mine evner! De eneste planter, jeg kan få til at gro, det er ukrudt![/QUOTE]

Hvis du kan klare ukrudt, så vil du være en mester til chilier :slight_smile:
De har ikke brug for megen omsorg for at trives.

Lige en lille PS: Hvis man dyrker chili selv, kan man desværre ikke være 100% sikker på om de bliver stærke eller søde. Noget med “generne” :stuck_out_tongue: Har selv blevet meget skuffet et par gange. Ofte er der på samme plante blevet både søde og meget stærke.
Uuunderlig plante :stuck_out_tongue: