Toms skildpadder
Salt lakrids
Haribo slik
Bonbonland slik
Dumle
Chips med salt. Chips saltes mere i Danmark end i mange andre lande.
Flødeboller spangsberg
Romkugler fra bageren
Piratos helt sikkert - men så alligevel ikke, for stærk saltlakrids er helt sikkert en såkaldt aquired taste - noget man skal lære at kunne lide. Jeg fik piratos tilsendt, da jeg boede i Skotland, og jeg havde dem helt for mig selv! Men selvfølgelig - hvis det er for at vise noget typisk og ikke nødvendigvis noget, der skal spises, er det sikkert fint
Jeg har lige set en herboende amerikaner lave en smagstest med hhv danskere og amerikanere af Kitkat og andre typer chokolade, som kan købes i begge lande. De er nemlig sødet meget forskelligt. Så måske det var en idé.
Ja det var faktisk lidt pga det her jeg tænkte piratos. Fordi hvis man kan lide det, så vil det være den man vil have sendt fra Danmark fremover. Og hvis ikke så er reaktionen “Og det kalder I SLIK?!” ret sjov. Så den skal nok komme med en advarsel.
Jeg havde en amerikansk kollega engang, som kom til Danmark et par gange om året og det eneste han skulle have med hjem hver gang var Piratos. For han ELSKEDE dem, men det er ikke til at opdrive i USA. I USA er salmiak nemlig nærmest kun en ingrediens i afløbsrens og lignende, og tanken om at vi spiser det er ufattelig for dem.
Det er vist primært salmiak-lakrids, der er en dansk tradition - tror bla. englænderne og finnerne ville blive lettere pikerede, hvis vi tog æren for lakrids generelt…