Så lige et af de få kokkeprogrammer, jeg nyder: Masterchef Australia.
Det var så et afsnit, der virkelig bød på ren galskab IMHO: En “de-konstrueret” gourmet-version af en australsk (ham-)burger.
Det var ikke så meget det, at det hele blev tilberedt med div. eksakt tempererende maskiner, der mere lignede noget, der var blevet snuppet fra et fysiklokale.
Men ingredienserne ?? ?:S
Når man brokker sig over, at der bliver puttet alt muligt uvedkommende i klassiske opskrifter (og jeg ryger selv op af stolen, når man vil putte gulerod og selleri i Ratatouille - man kan jo heller ikke lave Bouillabaisse uden fisk og muslinger), så må jeg også måbe over, at rødbede - rødbede! - åbenbart er uundværligt i en rigtig Aussie-burger eeuuuu.
Der blev lavet et rundt farsbrød med æg i midten via ‘sous-vide’-metoden, i vakuum-pakket plast kogt i 65gr fysik-vandbad.
Sesambollen blev ristet, dybfrosset, og blendet, så den lignede ‘soil’, altså med jord-agtig struktur. Krymmelagtig eller rasp var nok ikke fint nok.
Friterede løgringe har jeg intet at indvende mod, spøjst tilberedte kirsebærtomater ejheller.
Men nu kommer vi til rødbeden - den uundværlige ?:S
Den blev pureret med fetaost og olivenolie…
Velbekomme, siger jeg bare. Får kvalme ved tanken. Uha.
Nå, to each his own, og Chacun à son gout (apostroffen vender sikkert forkert, og der mangler en ^ et sted).
Og SPQR kom ind i billedet, fordi forkortelsen for Senatus PopuluQue Romanum (det romerske senat og folk) blev fortolket på italiensk til Sono Pazzi, Questi Romani (der er da noget galt med kasus her?), dvs. ‘De er skøre, de romere’!
Helt som i Asterix, blot på den anden side af kloden:
De er skøre, de australere