December mad og inspiration

Kan ikke finde en tråd med mad i december, så nu laver jeg altså en. For jeg stod tidligt op i dag, for at sætte en ordentlig omgang suppe over. Hentede en godt tre kg. suppehøne i går og nu ligger den i min 15. l suppegryde, sammen med et kraftben, et stykke kalvespidsbryst og diverse grøntsager. Familien er inviteret til at komme og spise suppe og tarteletter den 20. og jeg håber jeg også har energi nok til selv at lave kød- og melboller.

11 Synes om

Det ser ud til der er ca 10 l. suppe. Nu skal det lige køle lidt af, inden jeg hælder det i fryseposer. I aften står den på nogle af de lækre grøntsager i en smule af suppen :savle:

7 Synes om

Vi skal også have suppe, dog karrysuppe. Kunnfordi det er den nemme fra Karoline, med tilsæt fra køleskabet :face_with_hand_over_mouth:

3 Synes om

Jeg planlægger en salat med laks, pak choi, syltede rødløg, tomat, agurk og syltede hvidløg.

3 Synes om

Lavede vafler til mig og Katja :smiley:

6 Synes om

ved ikk hvor det kom fra…men i aftes fik jeg en ubændig lyst til rosinbrød…så rosinbrød it is…

7 Synes om

Det lyder virkelig også lækkert! Nu begynder jeg også at overveje om jeg endnu en gang skal gøre forsøget, selvom de sidste opskrifter jeg har testet ikke har været ret vellykket :tihi:

4 Synes om

har aldrig bagt det…kan heller ikke huske hvornår jeg sidst her fået…+40 år min.
så fingers crossed

7 Synes om

I går blev det til madspildspizza - 4 aftensmåltider for ca. 6 kr. hver :smiley:

1 glas Tacosauce, 1 portion skinkestrimler, 3 champignons, 5 babymajs fra dåse, ½ chili og 1/3 “klump” mozzarella

7 Synes om

Vi havde bestilt mad fra en af byens slagtere julefrokosten i går med sild, fiskefilet, ribbensteg, frikadeller, laks, æg med rejer og glaseret skinke - enten spiser den venne gruppe en del mindre end andre mennesker, hvilket jeg egentlig ikke har indtryk af eller også laver den slagter kæmpe portioner :tihi:

Så fryseren er fyldt med rester og i dag står den på frikadeller på rugbrød med rødkål :savle:

7 Synes om

Vores anderledes julemenu. Culotte af elg og vi sprang risalamanden over :face_with_spiral_eyes: Vi kunne ikke spise det, for hold op, det kan anbefales!

11 Synes om

Her fik vi suvit stegt andebryst med stjerneanis, timian og rosmarin, samt flæskesteg (jeg gider normalt ikke and) men den der opskrift på and var vi også helt forelsket i… så tænker jeg skal se om jeg kan finde andebryster når butikkerne åbner igen

4 Synes om

Årh, den julemenu gad jeg godt have fået! :smiley:

Vi fik 100% død flæskesteg og andebryster, overkogte kartofler, lækker sovs og rødkål (fra kantinen på mit arbejde) og en meget grov rødkålssalat, som jeg ikke tog noget af.

Heldigvis bestilte jeg også et confiteret andelår fra kantinen (og fik endda ét i rabat), så jeg laver en julemenu som det passer mig i aften :slight_smile:

6 Synes om

Frokosten er netop indtaget :smiling_face_with_three_hearts:
Biks af rester :+1:t2:

9 Synes om

Jeg tog ingen billeder af maden, men vi fik lammekølle som desværre skrumpede en del under stegningen (så ingen rester til mig :pleading_face:) og de andre fik også and (andefedt generer min galdeblære, så rører den ikke) og så var der både brunede og hvide og franske kartofler, sovse af begge slags kød og syltede grøntsager.
Min eks. havde italiensk rødvin med og ellers var der øl og sodavand.

6 Synes om

Det lykkedes plejehjemmet at stykke en fin an(d)retning sammen, selv om min mor ikke havde fået bestilt til mig, så jeg slap for ostemaden. Det smagte glimrende. De får god mad.

9 Synes om

Dejligt at høre - det er så vigtigt for ældre :smiley:

5 Synes om

I dag står på rester. Jeg har rester fra min rådkålssalat og en lille rest and og frikadeller. Og så lidt risalamande til dessert.

4 Synes om

Heldigvis fik jeg sikret mig et confiteret andelår fra kantinen - og vores kantinechef gav mig et ekstra som “rabat” :wink:

Det var nemlig helt perfekt og mine små kartofler blev ikke udkogt som dem vi fik i aftes, så her er min “rigtige” julemiddag 2025:

7 Synes om

Helt normalt julemad (for vores jul)

Ænder og gik fat i ekstra vinger
Kartofler, alm, brunede de gik så i mos, jeg koger dmå Kartofler. Piller og brunet dem, 2 slags chips
Rødkål. Æble gele, sovs
Waldorfsalat uden valnødder. De var ikke gode, de havde en snert af et eller andet.

Risalamande og kirsebær dovs
Lavet på dessert kirsebær
Lavet alt for meget
Godt med rester med hjem til julegæster
Rester i går
Og lidt til i dag

3 Synes om