Det foder vi bruger ny evt andet?

Hej…

Lige nu bruger vi Hills Urinary c/d Urinary stress. Købte det da vi hentede hende.

Men tænker at hun har ikke noget med hendd urin veje så vidt vi ved, kan man så sagtens købe Hills til sterilisere katte uden at skulle blande det? Eller tænker i at det er bedst at købe det vi bruger nu.?

Hvis hun ikke fejler noget, er der ingen grund til at give hende dyrt, medicinsk specialfoder.

Det er dog en god idé at lave en kort overgang, hvor I blander mere og mere af det nye foder i. Så er risikoen for, at hun får dårlig mave af skiftet, mindre.

1 Synes om

Medmindre katten har fået konstateret urinvejsproblemer med stendannelse så burde I sagtens kunne skifte… har hun haft problemer med det siden hun får foderet (kan ikke huske hvor I har hende fra?)

Hvis hun får foderet primært af forebyggende årsag, så kan I ligesågodt sørge for at hun får masser af vådfoder, det vil være bedre for hendes nyrer. Når katten får nok væske (fx. ved at give rigeligt væske iform af vådfoder), så vil der ikke ske udfældning af krystaller som vil føre til dannelsen af urinsten.

Jeg ville gå efter et foder med et protein-indhold fra ca. 38-45%, 15-20% fedt med kød som de primære bestanddele i ingredienslisten. %-angivelserne herover er dem du finder i foderets analytiske bestanddele - dvs. hvor meget er protein, fedt etc. når foderets vandindhold er trukket fra.

Den primære anbefaling fra mange er et fedtindhold på 20%. Min erfaring er dog at det langtfra er alle der kan spise et foder med et indhold af fedt på 20% uden at blive for tykke, så igen, der må du prøve dig frem. Nogen katte bliver også lidt triste i pelsen hvis fedtindholdet er for lavt - men igen det er en balancegang

Som Ingrid skriver, hvis I skifter så gør det langsomt så I ikke ødelægger hendes mave. Der er også nogen katte der ikke så godt tåler det høje protein-indhold i +40%-foder mht. analytisk protein-indhold (de får dårlig mave af det), så der må I prøve jer lidt frem

Tak. Jeg tænker vi fortsætter med Hills bare til sterilisere katte, det er også med til at gøre de ikke bliver tykke.

Alt det med protein og alt det, føler sket ikke jeg har et overblik på det.

Manden vil gerne hun fortsætter på Hills så det gør vi… tænker bare at hun ikke behøver noget mod urin veje.
De nævnte ikke noget på internatet da vi hentede ikke og der står ikke noget i hendes sundhedsbog om det.

Men når vi vil beholde Hills skal vi så stadig blande det? 🤦 sorry

2 Synes om

Ja, altid introducere nyt foder langsomt, også selvom det er indenfor samme mærke :slight_smile:

Hill´s C/D er et fremragende fuldfoder, som hun kan leve fint på hele sit liv. Versionen Urinary Stress er tilsat tryptofan (kendt fra modermælk) og noget mælkeprotein, som kan være med til at nedsætte stress. Det er såmænd det hele :slight_smile: Det er med til at nedsætte risikoen for stressinduceret urinvejs bøvl (FIC - felin idiopatisk cystitis, som bare er træls). Hun kan fint tømme posen, for der er ikke noget hokus-pokus i det, eller stoffer hun ikke har behov for / ikke bør få. Og hvis I vil fortsætte på Hills, så bør hun også kunne skifte uden de mange dages graduering. En velfungerende tarm kan normalt godt tåle at få noget nyt fra samme producent, fordi der ikke er den helt store forskel :slight_smile:
VH
Susanne

1 Synes om

Tror du, det er derfor, de bruger det på internatet - for at forebygge stress-lidelser i et forholdsmæssigt stresset miljø? Der må vel være en grund til, at de vælger det, hvis kattene ikke lider af urinvejsproblemer.

Helt sikkert. Det er jo typisk et sted, hvor kattene let kan blive stressede. Den eneste øvrige virkning af C/D - udover at det jo er MAD - er at det gør urinen så tilpas sur, at det er sværere for urinvejssten at opstå. (C/D er simpelthen frontrunneren her, det er det første produkt der målrettet blev lavet til at forebygge dannelsen af urinsten og var simpelthen en sensation, da det i sin tid ramte markedet - og hvor var der vel nok brug for det dengang, i cirka midt-firserne)
Urinary Care støtter så yderligere med tryptofan og mælkeproteiner, sådan at en stresset kat MÅSKE kan slippe for at udvikle FIC, der jo ikke som sådan er en sygdom, men et symptom. Det er en målrettet diæt - lidt ligesom når en diabetiker vælger en bestemt kostretning for at støtte kroppens funktioner bedst muligt uden medicin :slight_smile:
VH
Susanne

1 Synes om