Dumme valentinsdag

Da Mysli kom ind her til aften kunne vi se at han havde masser af indtørret blod på halen og bagbenene og han havde tydeligvis ondt i bagpartiet, han jamrede hvis vi rørte og løftede ham, så vi regnede med at han måske var blevet påkørt. Vi ringede rundt til dyrlægerne i området, indtil vi endelig fik fat i vagtdyrlægen. Den halve time i bilen til dyrlægen, var det mest stille han nogen sinde har været i en bil, ikke et pip hørte vi fra ham.

Nå men vi ankom til dyrlægen, som var rigtig flink og dygtig. Han vurderede at han ikke var blevet påkørt, men derimod havde været i slåskamp med en anden kat. Han barberede lidt pels væk fra halen, hvor man tydeligt kunne se at der havde været en katteklo i og fortalte at det var derfor at han havde så ondt. Men at der ikke var noget galt med hans ben, heldigvis. Men det var alligevel godt at vi kom med det samme, da der åbentbart nemt kan gå infektion i sådan et sår, og at det faktisk var endnu værre når det var halen, pga der ikke er megen “overskudsplads”. Da der nemt kan gå betændelse i “haleledene”, hvilket kunne resultere i amputation. Han mente at fordi vi kom her til aften, havde vi nok reddet ham fra at få amputeret halen. Det lyder nu ret vildt at der så hurtigt skulle kunne gå betændelse i halen, men alligevel der er jo meget skidt og jord under kattens klør.

Nå men vi har fået antibiotika i pilleform med hjem, som han skal have de næste 10 dage. Dyrlægen gav ham selv et skud antibiotika og beroligende. Og det beroligende virker RET godt, han ligger og sover og sover og sover, men det er jo kun godt, så mærker han jo ikke at det gør ondt.

Mit lille pus, jeg har så ondt af ham, men det var bare godt at det ikke nåede at udvikle sig til noget mere alvorligt.

Stakkels mis :trøste:

Øv, stakkels dreng… God bedring til ham, håber han kommer sig helt uden mén…

Åhhhh nej dog - God bedring til misse fyren. :slight_smile: Og sikke heldigt i fik ham tjekket her til aften! :slight_smile:

Rigtig god bedring til ham.

Hvordan ser såret ud?
Har i også fået noget med til at rense det og evt antibiotika salve?

Godt i kom hurtigt afsted og fik ham ordnet.

ej altså - stakkels misling :frowning:

godt i kom afsted så hurtigt… han skal nok blive fin igen!

:kram:

Åh, stakkels misling dog… :frowning:
Men hvor er det godt, at han ikke var blevet påkørt!

Rigtig god bedring med ham. :trøste::hjerte:

Øv, hvor ærgerligt.
Desværre skal du nok begynde at holde mere øje med ham nu - har han fået sig en rigtig uven, kan du (eller måske snarere katten) risikere, at dette vil ske gang på gang.
Tjek ham meget jævnligt igennem for om han skulle have fået sår og skrammer - sårene udvikler sig tit til bylder og de kan være svære at opdage tidligt.

Åh nej da det lille pus…
Men godt du var så hurtig på aftrækkeren, og han kom i behandling :wink:

God bedring Mysli, og stakkels “far”, man er jo ved at gå til, når ens misseven er sløj.

Tak for alle de søde hilsner, det går bedre med ham, men har har stadig lidt ondt, vi må helst ikke røre ved hans hale, men det er jo forståeligt. Dyrlægen fortalte at han engang havde fået en klo dybt i armen, så han kunne godt forstå at katten synes det gjorde ONDT.

[QUOTE=danpia;549489]Rigtig god bedring til ham.

Hvordan ser såret ud?
Har i også fået noget med til at rense det og evt antibiotika salve?

Godt i kom hurtigt afsted og fik ham ordnet.[/QUOTE]

Såret ser nu fint ud ikke mere en ca 1½ cm i længden, lidt rødt men ellers vil jeg vurdere at det ser ok ud.
Nej vi har ikke fået noget til at rense det med eller salve. Blot antibiotika piller han skal have morgen og aften i 10 dage.
Vi har fået af vide at vi ikke må lade, der komme fast skorpe på såret før om nogle dage, da såret skal kunne hele sig indefra og så ud, så der ikke skulle kunne ophobe sig evt betændelse.

Nå nu vil jeg ud og give misserne en masser lækkert mad og masser af kys.

Måske lidt flydende Metacam ville lindre?
Eller er der en grund til, at han ikke har fået noget for smerterne?

Han fik noget smertestillende ved dyrlægen der skulle virke i 48 timer.

Metacam hvor skaffer man det, er det på recept? Han virker nu ikke som om at han har meget ondt, han spiser, går på bakken og har endda hoppet op på kradsebrættet og leget lidt. Vi må bare helst ikke røre såret.

Metacam er på recept, eller udlevering hos dyrlægen. Men det lyder lovende at han ikke virker som om han har så ondt længere - katte er ret gode til at håndtere smerte, så de kommer sig heldigvis som regel hurtigt over det.

God bedring til ham!

IH hvor trist, godt at det går bedre med ham.

Myslis hale gør heldigvis ikke så ondt mere, vi må godt røre ved den nu, så det er jo dejligt. Men han har fået tynd mave af antibiotikaen og da han skal have det i 7 dage endnu, kunne det være rart hvis man kunne gøre noget for at hjælpe ham. Jeg har læst om at man kan give katte A-38, hvis de har tynd mave. Hvad mener i andre, generelt bør man jo ikke give katte mælke produkter, da det jo netop giver dårlig mave…

Du kan købe Zoolac på apoteket - det kan afhjælpe en del af problemet.

De bedste ønsker til ham.

Teresa