Dvs hørt i radioen ;) - er der nogen lastbilchauffører på forum?

PRESSEMEDDELELSE

  1. marts 2010 11:20
    Chauffører dyster om ny lastbil til kr. 750.000!

Verdens største konkurrence for lastbilchauffører indledt i Danmark:

Den svenske lastbilkoncern Scania tager nu hul på den 4. udgave af verdens største konkurrence for lastbilchauffører, ”Young European Truck Driver”. Konkurrencen sætter fokus på trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil og indgår i Scania-koncernens verdensomspændende arbejde med trafiksikkerhed gennem forbedret chaufføruddannelse. ”Young European Truck Driver” chaufførkonkurrencen støttes af EU-Kommissionen og afvikles parallelt i 21 europæiske lande, herunder også i Danmark.

Teori og praksis
Den danske del af Scanias ”Young European Truck Driver” chaufførkonkurrence indledes med en teoriprøve for alle tilmeldte chauffører. De dygtigste chauffører fra teorirunden inviteres derefter til at deltage i regionale runder hos de danske Scania-forhandlere. Her står der bl.a. manøvrekørsel med 16,5 meter lange sættevogntog på programmet, hvor chaufførerne på lukkede manøvrebaner virkelig tvinges til at vise, at de kan tumle de store vogntog med centimeters nøjagtighed. Et andet konkurrenceelement er økonomi-kørsel i normal trafik, hvor det gælder om at udnytte hver dråbe brændstof optimalt inden for færdselslovens rammer.
De bedste chauffører fra de regionale runder mødes i en dansk finale, hvorfra den samlede vinder bliver Danmarks repræsentant i den europæiske finale på Scania-fabrikken i Sverige til oktober. Her er der virkelig noget at køre om, for 1. præmien er en splinterny Scania R-serie lastbil til en værdi af kr. 750.000!

Fakta om konkurrencen
Scania anser chaufføren som den vigtigste person, når det gælder sikker og økonomisk kørsel med lastbil. Scania ønsker med chaufførkonkurrencen at inspirere lastbilchauffører til at yde en ekstra indsats bag rattet. Samtidig er det Scanias mål at tiltrække unge, ansvarsbevidste mennesker til branchen og løfte anseelsen af chaufførerhvervet.
Scanias ”Young European Truck Driver” chaufførkonkurrence er åben for alle chauffører, uanset hvad lastbilmærke de kører til daglig, så længe de opfylder følgende betingelser:
• er født i 1975 eller senere
• har stort kørekort til lastbil med påhængsvogn
• arbejder eller er under uddannelse som lastbilchauffør
Tilmelding til konkurrencen sker på Scanias hjemmeside www.scania.dk. Tilmeldingsfristen udløber den 9. maj, hvorefter de regionale konkurrencer afvikles fra slutningen af maj til slutningen af juni. Den danske finale afvikles til september, hvorfra vinderen kvalificerer sig til den europæiske finale på Scania-fabrikken i Sverige til oktober.
Scania afvikler ”Young European Truck Driver” chaufførkonkurrencen i samarbejde med EU-Kommissionen og en række partnere, der alle støtter arbejdet med at sætte fokus på trafiksikker og miljørigtig kørsel med lastbil. I Danmark er det bl.a. vognmandsorganisationen DTL, dækproducenten Michelin, trailerproducenten Schmitz-Cargobull, kamera-producenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring.

Har set den ved at uddannelser steder og andre steder de hænger det op . Ved også de lastbil forrum at jeg er på har de også lavet reklame for det plus lastbil magasinet

  1. marts 2010 11:20 ??

Det må være en fejl, da der kører en reklamekampagne for konkurrencen i radioen NU.

Det er rigtig nok det er i år konkurrence køre .