Dyrlægers forpligtelser ift Dyreværnsloven

Man hører tit om, at dyreejere ikke kan få deres dyr behandlet akut, fordi de ikke har råd til det - de dyrlæger, der bruger den praksis, bryder dyrlægelovens paragraf 9.

§ 9. En praktiserende dyrlæge er forpligtet til på anmodning at yde den første fornødne hjælp til alvorligt tilskadekomne dyr eller dyr med smertevoldende sygdomme eller fødselshindringer, når hurtig hjælp efter de foreliggende oplysninger må anses for nødvendig. Dyrlægen er dog fritaget for denne forpligtelse, hvis den pågældende har gyldigt forfald eller rettidig hjælp kan ydes af en anden, som efter forholdene er nærmere dertil.

Dette kommer nok ikke bag på særligt mange herinde, men det kan være godt at huske på, når man diskuterer med andre.

Denne udlægning kommer muligvis bag på dyreejere: http://infolink2003.elbo.dk/DVT/dokumenter/doc/14194.pdf

Dyrlæger er ikke forpligtet til at foretage en hvilken som helst behandling. Hvis ejeren ikke har råd til ex operation, kan dyrlægen tilbyde aflivning. At ejeren så fravælger dette, er ikke dyrlægens ansvar.

[QUOTE=dkkorat;1238981]Man hører tit om, at dyreejere ikke kan få deres dyr behandlet akut, fordi de ikke har råd til det - de dyrlæger, der bruger den praksis, bryder dyrlægelovens paragraf 9.

Dette kommer nok ikke bag på særligt mange herinde, men det kan være godt at huske på, når man diskuterer med andre.

Denne udlægning kommer muligvis bag på dyreejere: http://infolink2003.elbo.dk/DVT/dokumenter/doc/14194.pdf[/QUOTE]

Ja aflivning er den utilmative ‘løsning’ på smerter …
Og ja, dyrlæger er forpligtet, jeg forstår dog godt dem der hiver sig i tøjret, når folk ikke kan eller vil betale kontant for en dyr behandling/operation.
Jeg har stået på den side, hvor pengene ikke kommer.

Bla derfor er det en rigtig god idé med sygesikring, så kan evt medbringe police, så dyrlægen kan se betaling burde være sikret

:slight_smile:

[QUOTE=Filur;1239449]Fik en hund syet i går aftes hos en for os helt ny dyrlæge.

Ingen spørgsmål omkring vores adresse m.m., før hunden var helt færdig behandlet og så vil hun maile regningen til os.

Synes det var super god behandling, for vores nærmeste dyrlæge var vi afsted til i sommers med en døende hund og de ville have alt info før de behandlede, vi ventede på dem i ½ time og blev så sendt hjem imens de skulle behandle- hunden blev aflivet ½ time senere, da vi lige var kommet hjem og så vil de have at vi kom ned og betalte med det samme- det gjorde vi så også- også for at få sagt ordenligt farvel…[/QUOTE]

Man lærer at vælge sin dyrlæge med omhu :kram:

Ja, har haft Falck abonnement, så vi stadig kan bruge vores gamle dyrlæger 130 km. væk, men ind imellem kommer der jo akutte ting, hvor man gerne skulle kunne komme til lidt hurtigt.

Bliver glad, når dyrlægerne virker glad for dyr ( selvom det egentlig burde være en selvfølge ) - de havde også en klinik kat, som de havde reddet fra aflivning for 3 år siden.

Fik en hund syet i går aftes hos en for os helt ny dyrlæge.

Ingen spørgsmål omkring vores adresse m.m., før hunden var helt færdig behandlet og så vil hun maile regningen til os.

Synes det var super god behandling, for vores nærmeste dyrlæge var vi afsted til i sommers med en døende hund og de ville have alt info før de behandlede, vi ventede på dem i ½ time og blev så sendt hjem imens de skulle behandle- hunden blev aflivet ½ time senere, da vi lige var kommet hjem og så vil de have at vi kom ned og betalte med det samme- det gjorde vi så også- også for at få sagt ordenligt farvel…