Dej:
200 g. smør
200 g. flødeost
200 g. mel
1/2 tsk. salt
Lav fyldet først.
Svits kødet i olie. mens du rører i det med en gaffel, til det skifter farve. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen æg og rosiner og lad det snurre på lille blus, til al væden er kogt ind. Smag kødsaucen til - den skal være ret stærk - og hæld den op i en skål. Rør æg og evt. rosiner i, og lad den køle helt af.
Dej:
Bland flødeost og smør grundigt sammen med en gaffel, tilsæt mel og salt og ælt hurtig dejen sammen. Stil den i køleskabet en times tid. Del dejen i to dele og sæt den ene halvdel ind i køleskabet igen.
Del den anden halvdel i 5 lige store kuler, rul dem tyndt ud og læg et par skefulde fyld på hver. Fold dem sammen som halvmåner og pres kanterne godt sammen med en gaffel. Fortsæt på samme måden med resten af dejen.
Sæt dine empendas i køleskabet ca. 1/2 times tid, mens ovnen bliver varm.
Bag dem ved 180 grader i 25-30 min. til der gyldenbrune, og server dem varme med salat til.
Jeg plejer så at lave dejen først så den er helt kold at arbejde med. Jo stærkere sovs jo bedre
De er også fine med ris og en stærk sovs evt resterne af den sovs man brugte til ufoerne
Du kan udelukke æggene. Jeg udelukker selv rosiner kan slet ikke med dem
Der er forresten kød nok til dobbel dej portion eller til en god kødsovs til risen er jo smags sag hvad man vil spise til det:)
Det lyder virkelig godt… og skal klart prøves en dag, hvor jeg har gæster nok til at gide besværet
(Er jo som regel alene og så er det lige lovligt meget at gøre ud af sin aftensmad )
Hmmm det lyder som noget man med fordel kan fryse ned i mindre portioner og nemt til at tage op til at have med i madpakken, da jeg tror, at det også smager rigtig godt, når de er normalt tempereret (stue/tasketemperatur).
sidst lavede jeg dobbelt portion dej og frøs de fleste ned og spædede det sidste kød op til en sovs til risen. Så der er til en del dage alt efter hvormeget man forkæler sig selv. når de tøs op igen er det lige lune i mikrobølge ovn, har ikke smagt dem kolde men mon ikke de også er gode der
Jeg skal lige ha’ det ind med skeer… Bli’r der 5 eller 10 af den portion? altså hvad sker der med den halvdel af dejen man sætter tilbage i køleskabet? Er det bare fordi den er nemmest at arbejde med når den er kold?