Endnu et madspørgsmål

Jeg har flere opskrifter, som alle indikerer brugen af husblaspulver.
Er der nogen herinde, som enten ved hvor i alverden jeg får fingrene i sådan noget… eller alternativt kan sige, hvor mange blade man skal bruge til fx 1 tsk pulver?

:tak:

mon ikke man kan få det i føtes bilka og den slags.
Og jeg vil gærtte på at doseringen står på posen. Men jeg ved det ikke, for jeg har aldrig hørt om husblas pulver

Man kan købe husblaspulver her http://delikatesserne.dk/show_item.php?itemID=116

:?:?

Nu har jeg aldrig haft det sorte bælte i husblas - men kan man ikke bare kværne sådan et ark husblas til atomer i en morter ???

:?

Jeg tror det er noget man skal fiske op igen? Ej det ved jeg faktisk heller ikke LOL

Men ville lige spørge om nogen kender en online butik til den vegetabilske gelatine?? Den der ager agar eller noget…

[QUOTE=Elisabeth;198780]Jeg tror det er noget man skal fiske op igen? Ej det ved jeg faktisk heller ikke LOL

Men ville lige spørge om nogen kender en online butik til den vegetabilske gelatine?? Den der ager agar eller noget…[/QUOTE]

Der er åbenbart to former for stivelse - agar og gelatine/husblas: http://www.biblioteksvagten.dk/videnbase_svar.asp?qaid=22583

Om agar - aka agar-agar: Suhrs Højskole - Tag på højskole i hjertet af København.

Kan købes online her: http://helsehelse.dk/shop/agar-agar-pulver-100-1913p.html
Og som flager: http://shop.duft-natur.dk/foedevarer/clearspring_produkter/japanske_varer/agaragar_flager_veg_geleringsm_tang_28_gram_7396_da.html eller http://www.puregreenshop.dk/clearspring-agar-agar-flager-p-1826.html?osCsid=9079ea2bd570a5b16493447a20c3c9b2

Agar kendes også under flg navne http://www.asiafood.org/glossary_2.cfm?wordid=2345:
Burma: kyauk kyaw
China: dai choy goh
Indonesia: agar-agar
Malaysia: agar-agar
Japan: kanten
Philippines: gulaman
Sri Lanka: chun chow
Thailand: woon

Hvad skal det bruges til, så kan jeg fortælle dig hvor mange blade husblas du skal bruge.

Jeg er jo HAUSFRAU til fingerspidserne!!!

[quote=Dk Kefir Annette;198889]Hvad skal det bruges til, så kan jeg fortælle dig hvor mange blade husblas du skal bruge.

Jeg er jo HAUSFRAU til fingerspidserne!!![/quote]

Kan du så ikke bare fortælle mig hvor mange blade der svarer til 1 tsk pulver? :slight_smile:

Opskrifterne er både fiskeopskrifter, kødopskrifter og desserter/kager…

[QUOTE=Ann K;199456]
Opskrifterne er både fiskeopskrifter, kødopskrifter og desserter/kager…[/QUOTE]

Fiskeopskrifter:?:confused: Hvorfor:? Dem kan du jo ikke spise:confused:

Næ - men derfor kan de jo godt være gode :slight_smile:
Jeg har faktisk mange fiskeopskrifter… en del af dem, er fra min mosters tid i USA og England - og i disse optræder husblaspulver, ligesom at de ofte bruger kondenseret mælk i desserter og kager…

Det aner jeg ik Ann… men hvis du eks skal bruge 3 tsk i en jordbærmousse svarer det til 4 blade… griner