Er der nogen forskel

Min mor er begyndt at give hendes kat hunde mad

Hill's Prescription Diet z/d Food Sensitivities | zooplus.dk dyrelæge sagde hun skulle havde den her, men så så min mor på Hills at den til hund er der akurat det samme i MEN til meget billigere pris.

Har i andre bemærket det, syntes man sagde der var forskel på hunde /katte mad men jeg kan intet se i forskel på de 2 poser .

det er slet ikke det samme. Det har samme navn, men der er stor forskel på indholdet på hunde og kattefoderet! :slight_smile:
hundefoderet har kun 18,5% protein mod 39,5% i kattefoderet! :slight_smile:

så nej - de må IKKE leve af hundefoderet - der er slet ikke det katten har brug for i det.

ja det kan jeg se undre mig dyrelæge siger så længe hun trives så er det fint til katten.

Tja ved første øjekast ikke den store forskel, men katten, der er specialiseret kødæder; har behov for et større proteinindhold hvor hunde, som er altædende, kræver mere kulhydrat. En hund der æder kattefoder kan få proteinforgiftning og en kat der får hundefoder får ikke nok næring. En anden væsentlig forskel er mængden af tilsat taurin, som katten ikke selv kan danne.
Håber dyrlægen tager et ekstra kursus i ernæring af kat og hund:)
Marina

ja det tænkte jeg også Marina . Syntes der var noget med det med hunde foder /kattefoder.

Kattemad er tilsat Taurin, som katte IKKE selv kan danne. De skal have det fra deres foder.
Taurinmangel går bl.a. ud over kattens hjerte og syn.

prøv og se her Hill's PRESCRIPTION DIET z/d tørfoder til hunde der er taurin i .

Men undre mig de kalder de protein for der er ikke skyggen af protein

Jeg er snot forvirret over den her artikel prøv og lig mærke til hvor lav protein de anbefaler

http://www.netdyredoktor.dk/kat/tema/mno/naeringsstoffer.aspx

[QUOTE=hmm;1140001]Jeg er snot forvirret over den her artikel prøv og lig mærke til hvor lav protein de anbefaler

http://www.netdyredoktor.dk/kat/tema/mno/naeringsstoffer.aspx[/QUOTE]

Høh, hele tonen i den artikel der lugter liiiidt… Jeg fandt dette studie, hvor abstraktet fortæller hvad katte lever af i det fri (jeg har gjort tallene fede)

Abstract: Cats are strict carnivores and in the wild rely on a diet solely based on animal tissues to meet their specific and unique nutritional requirements. Although the feeding ecology of cats in the wild has been well documented in the literature, there is no information on the precise nutrient profile to which the cat’s metabolism has adapted. The present study aimed to derive the dietary nutrient profile of free-living cats. Studies reporting the feeding habits of cats in the wild were reviewed and data on the nutrient composition of the consumed prey items obtained from the literature. Fifty-five studies reported feeding strategy data of cats in the wild. After specific exclusion criteria, twenty-seven studies were used to derive thirty individual dietary nutrient profiles. The results show that feral cats are obligatory carnivores, with their daily energy intake from crude protein being 52 %, from crude fat 46% and from N-free extract only 2%. Minerals and trace elements are consumed in relatively high concentrations compared with recommended allowances determined using empirical methods. The calculated nutrient profile may be considered the nutrient intake to which the cat’s metabolic system has adapted. The present study provides insight into the nutritive, as well as possible non-nutritive aspects of a natural diet of whole prey for cats and provides novel ways to further improve feline diets to increase health and longevity.

Edit: linket til artiklen (kun abstrakt) er her i øvrigt: Estimation of the dietary nutrient profile of free-roaming feral cats: possible implications for nutrition of domestic cats - PubMed

[QUOTE=hmm;1140001]Jeg er snot forvirret over den her artikel prøv og lig mærke til hvor lav protein de anbefaler

http://www.netdyredoktor.dk/kat/tema/mno/naeringsstoffer.aspx[/QUOTE]

14%?? Gad vide om det er det absolutte minimum? Ligesom et menneske f.eks. som absolut minimum skal ha’ 700 ml væske i døgnet for ikke at tage varig skade (så vidt jeg husker). Det er ikke det samme som at det er klogt at holde sig så langt nede.
Ellers ved jeg ikke… det lyder meget anderledes end hvad jeg ellers har læst :gruble:

når man læser om forfatteren, så ved man da hvilken dyreklinik man skal undgå! :S

den dyrlæge skulle måske tage og sætte sig lidt mere grundigt ind i katte ernæring :S

jeg er rystet over alt det jeg finder og sgu ikke mærkelig folk er forvirret hvad katte skal havde

Jeg undrer mig over denne her:

Gennem mange generationer har de tilpasset sig til at leve sammen med mennesker og en diæt kun bestående af mus giver sjældent et langt katteliv.

Siger de at kattes fysiologi er blevet fundamentalt ændret fordi de i nogle generationer er blevet fodret på en måde, de ikke oprindeligt er beregnet til? Jeg ville jo mene at evolutionen ikke går helt så hurtigt. :gruble:
Jeg mener - så burde der jo ikke være livsstils sygdomme, for vi ville allesammen bare tilpasse os i løbet af nogle generationer?

[QUOTE=Ann R;1140013]Jeg undrer mig over denne her:
Siger de at kattes fysiologi er blevet fundamentalt ændret fordi de i nogle generationer er blevet fodret på en måde, de ikke oprindeligt er beregnet til? Jeg ville jo mene at evolutionen ikke går helt så hurtigt. :gruble:
Jeg mener - så burde der jo ikke være livsstils sygdomme, for vi ville allesammen bare tilpasse os i løbet af nogle generationer?[/QUOTE]

Ja, det samme gjorde jeg. Også fordi at tørkost jo altså er en temmelig ny opfindelse, og det jo er det der fodres med som primær foder i de fleste hjem med kat??

Og hvad er lige kilden til at en diæt kun af mus ikke giver et langt katteliv? Er det fordi den bliver kørt over, eller?

Tjaa hvis hun fodre med hundefodre vil hun opdage at katten taber sig, pelsen bliver mat, den kan også få sår og skæld. Jeg kender tilfælde hvor katte i en længere periode har spist hundefoder. Ved uheld og nej det er ikke godt. Så skift til kattefoder, ja det er dyrere men så er katte til gengæld billigere på andre områder