Er det synd at holde en udekat alene?

#1

Hej kattegale mennesker. Jeg har lavet en profil her, nærmest bare for at få svar på dette spørgsmål. Håber I kan hjælpe med at afklare om det er okay, at holde kat sådan.

Jeg bor på en gård og overvejer at købe en voksen kat, der skal bo i et opvarmet fyrrum i forbindelse med stalden, med egen kattelem i døren. Meningen er at den skulle jage mus og andre gnavere, og leve et helt frit liv her. Her er en god blanding af lidt skov og krat og åbne marker. Jeg kan se at der er flere katte i området der sniger sig rundt, så måske ville den socialisere lidt med dem? Jeg ville selvfølgelig sørge for at den er neutraliseret.
Jeg har tidligere haft kat indenfor, men er blevet allergisk, så der er slet ingen mulighed for at den kan komme ind i huset. Og heller ikke noget med kæl. Men det er måske alligevel også lidt dumt at vænne den for meget til hygge med mennesker hvis den skal være alene?
Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er synd for en kat at leve sådan. Jeg kan læse mig til at katte der bor sammen, alligevel har hver deres jagtterritorie.
Ville det være bedre at have to? Hvad hvis de ikke blev gode venner?
Og så er der også lige problematikken med at finde en voksen kat, der ikke i forvejen er vant til at blive nusset af mennesker og bo sammen med dem.
Ja der er mange ting der hober sig op her, men det vigtigste er at finde ud af om det er okay ifølge en kats natur at holde kat på den måde?

2 Likes
#2

En forvildet kat, der kan leve trygt og godt hos dig, og have mad og varme er ikke nødvendigvis dumt. Kontakt evt. internaterne og hør dem ad om de får sådan en ind :slight_smile:

7 Likes
#3

Hvis du sørger for opsyn med den, så den med sikkerhed får føde nok og dyrlægehjælp, hvis den kommer til skade, så er det egentlig bare et spørgsmål om at finde den rigtige kat. Jeg er ret sikker på at de fleste internater har lidt at vælge imellem af voksne, der ikke er voldsomt interesserede i en hel masse kontakt, men som kan have mange gode år med fast job som musejæger.
https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/adopter/kat/brande-internat/20bk-0529
https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/adopter/kat/roskilde-internat/20rk-5290

VH
Susanne

3 Likes
#4

Tak for svar. Det lyder godt. Den vil selvfølgelig få mad og blive holdt øje med mht. til diverse orme og loppekure, og taget til dyrelæge hvis der sker den noget.

1 Like
#5

Nå nu læste jeg lige dette jeg har sat ind nedenunder. Fra Inges Kattehjem.

Det er en gammel men udbredt misforståelse, at katte ikke er sociale dyr. At katte jager alene er ikke det samme, som de ikke bryder sig om social kontakt med andre katte eller dyr. Katte lever gerne flere individer sammen i naturen, hvis det er til deres fordel. Så man kan roligt vælge at holde to katte sammen, som kan aktivere hinanden. Det anbefales at vælge to katte, som matcher hinanden alders- og sindsmæssigt.

Så måske er det bedste med to alligevel? Er det bedste med to hun/han/en af hvert køn?

1 Like
#6

Når jeg sælger killinger anbefaler jeg generelt altid to af hvert køn, da han- og hunkatte ikke leger ens. Men det er nok ikke så aktuelt med voksne fritløber katte :smil: Dog skriver du jo selv at der er andre katte i området, så hvis det er en der gerne vil have en ven, mon så ikke den finder det? Men ellers så synes jeg du skal snakke med internatet/erne om det, det kan jo være de får to ind sammen :slight_smile:

1 Like