Er min kat fejlbehandlet?

Endnu et opslag om min ene kat Manja. Jeg mistænker min dyrlæge for bevidst at fejlbehandle hende hele 2 gange nu, selvom jeg tænker at sådan kan man da umuligt være som menneske. Hun er aldrig blevet sig selv efter sterilisation. 2 uger før selve sterilisationen fik hun slem slem øjenbetændelse med hævelse og smerter. Afsted til dyrlægen som udskrev øjndråber 2 gange om dagen i 6 dage med besked om jeg skal komme igen om 6 dage hvis det ikke er bedre… allerede der synes jeg det virker mærkeligt med så slem en betændelse at jeg kun skal dryppe 2 gange om dagen. Det viser sig også jeg har ret og der er ingen bedring. Jeg får fat i en specialist i øjne ved hunde og katte som siger jeg skulle have dryppet 6 gange om dagen. Jeg begynder at dryppe 6 gange om dagen og ganske rigtigt er der først forbedring da jeg satte dosis op. Problemet er hun kan blive resistent for den type øjndråber og nu har behabdlingen strukket sig over 14 dage. Det var vigtigt at der var blevet dryppet 6 gange fra start. Så der er helt kuk i behandlingen. Min dyrlæge siger bare nå og fortæller han har studeret med ham. Han glider af på det hele tiden.
Så skal de steraliseres og hun bliver meget syg. De tager hende ind og mistænker brok men vi får det udelukket da hun har afføring. Han udskriver penicillin til hende i 6 dage. Igen synes jeg det er en kort kur taget i betragtning af hvor dårlig hun er. Jeg får igen besked på at komme med hende hvis det ikke bliver bedre. Hun bliver bedre på 5 dagen af kuren cirka, men hun er aldrig blevet helt sig selv igen. Jeg mistænker at kuren er alt for kort og skulle være givet i 10 dage som der var i pakken. Hun virker irritabel og ikke som sig selv. Og sørme om hun ikke har øjenbetændelse IGEN fordi de ikke gav rigtig dosis til at starte med. Jeg ved ikke hvad jeg vil med det her indlæg, jeg er blot virkelig frustreret og trist :pensive: jeg har sådan en følelse af at de bevidst prøver at hive den ene konsultation efter den anden hjem. Det kan også være det bare er mig der er galt på den og de har gjort det rigtige, men min mavefornemmelse siger noget andet. Jeg har næsten besluttet mig for at skifte dyrlæge nu da jeg har mistet tilliden til dem. Hvad tænker i når i læser forløbet?

Jeg tænker, at at man altid skal følge sin mavefornemmelse og at det vil være en god ide at skifte dyrlæge - primært for at få en second opinion, hvilket der jo lyder til at være behov for, når hun fortsat ikke er OK.

Mht. fejlbehandling, så sker det jo desværre - men at det skulle være bevidst, tvivler jeg på…

Var det min kat, ville jeg fokusere på at få afklaret, hvad det er hun grundlæggende døjer med - der kan jo fint være en sammenhæng mellem de gentagne øjenbetændelser, og komplikationer efter operationen.
Og hvis du allerede har kontakt til en anden dyrlæge, lyder det som det oplagte sted at starte?

God bedring til Manja! :crossed_fingers:

7 Synes om

Normalt ville jeg heller ikke tænke det, og som sagt har jeg umådelig svært ved at forestille mig det skulle være tilfældet. Men jeg er simpelthen efterhånden i tvivl. Har kun haft dårlige oplevelser hvor han virker arrogant. Så jeg skifter uanset. Jeg er ny i hele dyrlæge gamet og havde derfor brug for at lufte mine tanker fordi det efterhånden fylder så meget, og jeg synes det er underligt den måde hun er blevet behandlet.
:pensive:

1 Synes om

Og det er også det eneste rigtige at gøre, når du har mistet tilliden til den nuværende - som jeg skrev, man skal følge sin mavefornemmelse… :wink:

2 Synes om

Åh sikke noget i er igennem :cry:

Rigtig god bedring til Manja

Jeg kan kun sige hvad jeg selv ville gøre, er mave fornemmelse fejl, så lyt efter den. Og jeg syndes det @DorteH skrive er så godt. Få en ny vurdering

Med venlig hilsen

2 Synes om

Jeg ville uden tvivl tage til en anden dyrlæge ja helt skifte dyrlæge … ens mavefornemmelse gør man oftest klogest i at lytte til …
Men jeg er også helt hysterisk siger alle der mener de kender mig … men det mener jeg nu ikke at jeg er men er jeg det mindste i tvivl reagere jeg ellers ksn jeg ikke finde ro og som regel tænker jeg altid tanken om hvis jeg nu havde handlet tidligere om så katten ville ha overlevet sådan vil det nok sltid være
Så jeg går med livrem og seler og katten er forsikret i hovede og røv har fast vetplan abonnement akut opsparing hos dyrlægen m.m så jeg altid kan få behandling til katten uanset om jeg har penge til det eller ej … det giver mig stor tryghed og jeg bruger den samme dyrlæge nu på 21. År og jeg kører gerne de ekstra kilometer for at komme til en god dyrlæge
Er flyttet til hobro men bruger fortsat dyrlæge i Aalborg …

Jeg forstår bare ikke at dyrlæger kan finde på ikke at give den bedste behandling alene for at tjene ekstra penge … de tjener jo en formue i forvejen og behandling for en simpelt lidelse kan jo løbe op i flere 1000 kr …

Så i respekt for din egen økonomi og ikke mindst din kats helbred - skift dyrlæge
Held og lykke og giv gerne opdate på hvordan det går med princessen :rofl:

2 Synes om

Det ville da også, ud over at være mærkeligt, være dybt uetisk - men det er der vel intet, der indikerer skulle være tilfældet…?

5 Synes om

Kan nogen herinde huske en dyrlæge, som huserede for nogle år siden og som der blev kraftigt advaret imod flere steder.
Jeg ved ikke om han stadig praktiserer, men det er bestemt en type, man skal passe på ikke at anvende. :blegne:

2 Synes om

Jens Breth-Hansen, noget helt andet end her

2 Synes om

Har du mistet tilliden, så skift. Det andet duer slet ikke, tillid og kemi er alfa og omega i forholdet til ens dyrlæge (eller læge) :smil:

Noget andet er at det ikke lyder helt håbløst, det din dyrlæge har valgt i situationen med maven. Nu har vi selvfølgelig ikke det fulde billede, men dyrlæger forsøger af fornuftige årsager (resistens fx) at mindske brugen af antibiotika. En 5-7 dages kur er nu om dage meget standard - og husk at jo mere AB du kommer i katten jo mere af kattens naturlige tarmflora slår du også ihjel. :smil:
I forhold til (medicinske) øjendråber, så er brugen af dem mindsket kraftigt i de senere år. Mennesker får dem nu om dage fx kun ved tydelig tegn på bakteriel infektion, ikke ved virus. Jeg tænker på ingen måde at din dyrlæge har valgt, hvad du opfatter som en ringere behandling, bevidst. Men at vedkommende enten ikke er så opdateret på feltet som specialisten eller vedkommende hælder måske til en anden medicinsk praksis end specialisten du rådførte dig med.
Ved du evt. hvad årsagen til hendes luftvejsinfektion var? Altså om det var herpes, mycoplasma eller chlamydophila? Eller? :smil:

Din kat lyder dertil desværre ikke til at have det bedste immunforsvar. Hvis øjenbetændelsen HAR været helt væk og er blusset op igen handler det ikke om at kuren var for kort, men at hendes immunforsvar ikke selv evner at bekæmpe det. Måske fordi hun har været udsat for rigtig meget indenfor kort tid: Flytning (så vidt jeg husker), luftvejsinfektion, neutralisering, komplikationer herefter inkl. tarmproblemer, og det hele er hårdt for kroppen. Jeg håber, at hun er ved at være kommet sig over det hele, og hendes krop får mulighed for rigtig at komme sig.

5 Synes om

Det er jeg fuldt ud klar over - men dårlige dyrlæger findes altså også :uha:

1 Synes om

Selvfølgelig gør der det. Vi har dog ikke ud fra beskrivelsen her noget belæg for at tro at denne dyrlæge er hverken dårlig, eller bevidst gør noget for enten at tjene penge eller fejlbehandle katten. Alle kan ikke være lige meget specialister i alting, og at være dyrlæge favner mange dyr og mange områder indenfor dyrene. Jens Breth-Hansen er i særklasse som et særdeles afstumpet menneske, og jeg har gudskelov aldrig mødt en dyrlæge som han.

1 Synes om

Jeg kan heller ikke udtale mig om, hvorvidt dyrlægen har gjort noget forkert, men da Zenkat ikke har tillid til ham vil det rigtigste jo være at skifte til en anden.
Mon Jens Breth-Hansen stadig har praksis et sted i landet?
Jeg håber det ikke, for selv om jeg kun har læst om hans rædsesgerninger, så er det nok ti at ønske, at han aldrig igen får fingre i værgeløse dyr. :grrr:

Jeg synes, vi skal lade Breth-Hansen være. Han er lidt off topic i den her diskussion. @Eva_K er kommet med en fin, generel gennemgang af, hvordan en dyrlæge - især i forhold til antibiotika og resistens - forholder sig nu om dage.

I det konkrete tilfælde vil det uden tvivl - uanset om dyrlægen er god eller dårlig - være en fordel for @Zenkat at skifte til en ny dyrlæge og få genoprettet den tillid, som ikke længere eksisterer til den nuværende.

5 Synes om

Har ikke rigtig haft tid i løbet af ugen til at svare, men jeg er meget enig med det @Eva_K skriver

Man kan ikke bruge mængden af betændelse som et udtryk for hvor slemt det er. Det kan være både og. Jeg har endnu ikke i mine 12 år som først ejer og senere opdrætter haft en standard øjenbetændelse som ikke har været slået ned efter drypning 2X om dagen i en kortere periode med undtagelse af en enkelt gang.

[quote=“Zenkat, post:1, topic:240708”]
specialist i øjne ved hunde og katte som siger jeg skulle have dryppet 6 gange om dagen. Jeg begynder at dryppe 6 gange om dagen. [/quote]
Man skal også passe på med ikke at sammenligne specialisterne med de alm. mere generaliserede dyrlæger - de kan ofte ikke det samme og fordi specialisten ofte ser tilstande kun relateret til specifikke organ/kropsområder har de en helt anden erfaring som den alm. dyrlæge ikke har muligheden for at opnå

Lige præcis det som øjendyrlægen siger her kan godt være lidt selvmodsigende. For bakterier udvikler antibiotikaresistens når de udsættes for for høje doser af antibiotika, og det er en hårdfin balance mellem at give den rigtige dosis og at give for meget. Og ofte foreslås det ikke at teste for hvilken mikroorganisme det er er der forårsager betændelsen og ikke mindst en resistensundersøgelse så man får behandlet for det rigtig og med den rigtig dosis når standard state-of-the art antibiotika’en ikke virker

Men at hun ikke bliver sig selv igen har ikke nødvendigvis noget at gøre med at hendes behandling ikke har været lang nok - for så ville hun jo stadigvæk være syg. Som skrevet i det ovenstående handler det om at finde den rigtige dosis og det hurtigst muligt.

Det kan ligeså vel være at der ikke er givet det rigtige antibiotikum, som det kan være den forkerte dosis

Enig med Eva, og som skrevet længere oppe, så øger man resistensproblemet med et forøget brug af antibiotika

Enig, og det er direkte forkert at give antibiotika til en ren virus infektion, der er det kattens eget immunforsvar der skal arbejde

Hvis ikke I allerede har fået testet hendes øjenbetændelse? Hvis nej, så ville jeg synes det var næste trin, få testet hvad det er der giver hende den øjenbetændelse. Det kan være at øjendråber slet ikke er nok og at der i virkeligheden skal antibiotika til i pilleform for at slå det ned. Så hvis det var min kat ville jeg bede om at få lavet et PCR-panel på øjenbetændelse kombineret med en resistensundersøgelse

Enig, og når de vælter så kan de vælte ret hårdt.

En enkelt gang har jeg haft en kat som havde fået en kronisk mycoplasma infektion i hans øjne. Han fik gentagne øjenbetændelser. Nogle gange klarede han dem selv, andre gange måtte han have en kur af de øjendråber der udover antibiotika også indeholder binyrebarkhormon. Han fik taget et skrab af øjenslimhinden, sendt til PCR og resistensbestemmelse. Det var en mycoplasma, som desværre ikke reagerede på noget - heller ikke en langvarig behandling. Han levede dog fint med det og den blussede op når hans nyrer og gigt lavede lidt ballade. Der var ikke så meget at gøre ved den anden et passe ekstra godt på ham når det blussede op også køre på med alt hvad jeg kunne får at støtte hans eget forsvar i at bekæmpe det. Så nogen gange er der ikke så meget at gøre, ikke at jeg siger det nødvendigvis er det der er galt med din kat.

Så mit bedste råd vil være at få lavet en ordentlig test af hvad der foregår i de øjne så I ikke famler i blinde, det gør I jo eftersom det bliver ved med at komme tilbage. Også skift til en alm. dyrlæge som du har større tillid til. Det lyder som om tilliden er røget fuldstændig.

… og god bedring med katten

6 Synes om