Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
125 gram Hvedemel
200 gram Løg, pillet vægt
2 Æg
2.5 dl. Sødmælk
Salt
Peber
1000 gram Spidskål, frisk
Salt
Peber
25 gram Smør til formen eller bagepapir hvis man hellere vil det
Et ildfast fad ca 25*15 cm eller lidt større efter hvad man nu har…
Sådan gør du:
Hakket svinekød, hvedemel, revet løg, æg, mælk, salt og peber røres til en fars.
De yderste grove kålblade fjernes og kasseres. Kålen deles i halve og stokken skæres ud hvorefter de blancheres et par minutter i spildkogende vand.
De største blade af den blancherede kål tages fra og den grove midterribbe fjernes. Bladene bruges nu til at fore den smurte form med. DU kan også bruge bagepapir i bunden for en mere fedtfattig variant
Halvdelen af farsen fordeles i bunden af formen, så lægges halvdelen af kålen over og der krydres med salt og peber. Så resten af farsen og kålbladene der blev foret med foldes hen over og der krydres igen med salt og peber. Smørklatter lægges på toppen og fadet sættes i ovnen i vandbad ved 200 grader C varmluftsovn i ca. 55-60 minutter.
Der kan lægges et stykke folie over når kålen begynder at tage farve hvis man ikke syntes om en sprød skorpe.
Serveres med hvad man kan lide - men frosne hvidløgskartofler der kan varme med de sidste 20 min mens farsen bager er super tilbehør Ketchup gør sig godt til
Retten her er til 4 personer hvis det er med tilbehør - uden passer farsbrødet til 2 max 3 mennesker og kan sagtens spises alene