Fedtet pels og skæl?

Jeg ved snart ikke :S
Var jo til dyrlæge med Hermie pga. Hun har tabt sig og ikke rigtigt gider at spise noget…
Min dyrlæge mærkede på hende og sagde, "altså hun er jo ikke faretruende tynd. Men hendes pels virker altså lidt uhumsk. Som om hun får et rigtigt dårligt foder. " (Næsten ordret, noget i den stil i hvert fald)

Så her i morges sad Hermie og jeg og kælede, og jeg kunne se små stykker skæl over alt i hendes pels. Jeg kan ikke vaske hende lige nu, da hun er dækket ind med loppekur.
Hvad gør jeg? Supplere med olie? Hun drikker jo meget…
Hun gider ikke sit foder mere. Hverken Porta 21 finest, eller maincoon foderet jeg har købt, eller noget som helst vådfoder, og har endda købt hendes yndlings… Gourmet med diverse lækre sovse… Men hun slikker kun, hvordan skal jeg få lokket noget lækkert i hende? Hun vil end ikke tage store flotte grønlandske rejer :frowning:
Og hvordan gør jeg hendes pels bedre? …

Sparta behøver vi ikke tale om, hendes pels stråler, hun æder også alt…

Må nok lige tilføje. Hermie er GLAD for bamses mad, men jeg “jager” hende væk fra det når jeg hører hende spise det, da hun helst ikke skal spise sig mæt i det…

Hvis hun ikke vil spise noget som helst så er der altså noget galt! Gjorde dyrlægen slet ikke noget ved hende? Blodprøve f.eks.? At hun ikke er faretruende tynd, jamen doh… Det afhænger sgi da af hendes startvægt, og hvor længe en ejer lader gå inden man kommer til dyrlægen…

Han sagde at hjalp dette ikke, antibiotika og renset tænder og nyt foder. Skulle jeg vende tilbage inden særlig længe, da han så tror det kan være hendes lever/nyre, også ville han tage blodprøver. Han havde faktisk allerede tændt og klargjort maskinen, men han ville hellere vente lidt.
Hun spiser jo også. Bare kun Bamses mad:(

det der lyder som ondt i tænderne… det bliver gradvist værre…

måske en tur til ruhnau er første skridt på vejen!

Han sagde hendes tænder var fine og gode, men at han ikke kunne redde tandkødet… Der havde været en gammel infektion i det… Der havde permanemt tilbage trukket tandkødet :frowning:

Hvad/hvem er Ruhnau?

[QUOTE=Blunky;684335]Han sagde hendes tænder var fine og gode, men at han ikke kunne redde tandkødet… Der havde været en gammel infektion i det… Der havde permanemt tilbage trukket tandkødet :frowning:

Hvad/hvem er Ruhnau?[/QUOTE]

det er dyrlægen på tanddyreklinikken… http://www.tanddyreklinikken.dk/

han har lige fjernet tænder på 3 af mine

Jens Ruhnau har Tanddyreklinikken - han er tandspecialist og han er dygtig! :slight_smile:

Mon ikke at hermie simpelthen spiser for meget af Bamses mad - hvis altså han har mad stående fremme hele dagen?
Fjern hans mad og så så om ikke hun bliver sulten nok til at spise sit eget :slight_smile:

Og Bamse tager ikke spor skade af at nøjes med at spise en gang i døgnet…

[QUOTE=Ann K;684338]Jens Ruhnau har Tanddyreklinikken - han er tandspecialist og han er dygtig! :slight_smile:

Mon ikke at hermie simpelthen spiser for meget af Bamses mad - hvis altså han har mad stående fremme hele dagen?
Fjern hans mad og så så om ikke hun bliver sulten nok til at spise sit eget :slight_smile:

Og Bamse tager ikke spor skade af at nøjes med at spise en gang i døgnet…[/QUOTE]

Oftest får han kun mad 1 gang om dagen… Og det er når jeg kommer hjem, ikke altid han spiser op, også æder Hermie det, eller nogen gang går hun til fadet før Bamse, og Bamse venter pænt på at hun er færdig.
Jeg vil prøve at ringe til Ruhnau… Problemet er betaling og er han ikke villig til at knække regningerne ud kan det godt blive et problem:(

Men vil prøve at ringe :slight_smile: Første ting jeg gør mandag:)

[QUOTE=Blunky;684342]Oftest får han kun mad 1 gang om dagen… Og det er når jeg kommer hjem, ikke altid han spiser op, også æder Hermie det, eller nogen gang går hun til fadet før Bamse, og Bamse venter pænt på at hun er færdig.
Jeg vil prøve at ringe til Ruhnau… Problemet er betaling og er han ikke villig til at knække regningerne ud kan det godt blive et problem:(

Men vil prøve at ringe :slight_smile: Første ting jeg gør mandag:)[/QUOTE]

det vil han gerne - han er super sød hvad det angår…

jeg skulle lægge 7,5 k - jeg kunne betale over mange gange hvis jeg ville

Hvis jeg var dig, tror jeg, at jeg ville gå tilbage til dyrlægen og bede om at få taget den blodprøve. Hvorfor ikke få det tjekket med det samme i stedet for at trække pinen ud? Og hvis der er noget med nyrerne, så er det da med at opdage det så tidligt som muligt - ville jeg tro :?

Jeg ved selvfølgelig ikke, hvorfor han ville vente. Men du kan jo bruge en masse tid og energi på at prøve at finde en løsning for at få hende til at spise og få hendes pels pæn - for så bare senere at finde ud af, at det var forgæves, fordi hun i stedet skulle behandles for nyrerne.

Nu prøver jeg at ringe til Ruhnau imorgen, og se hvad han siger. Og hvis han vil se os, skal jeg finde en måde at fragte os derind.

Mandag ringer jeg selvfølgelig… ikke imorgen:)