Fedtfattig hvidkålsgryde - ret lækker :)

4 personer

800 g hvidkål
6 alm gulerødder
800 g oksekød, hakket, 3-6%
150 g løg
25 g vindruekerneolie
2 x 1 terning oksebouillon, terning, knorr
karry, paprika, salt og peber efter smag

Snit hvidkål i strimler, løg i tern og gulerødder i skiver.

Svits kødet i en gryde med løg, karry og paprika.
Tilsæt vand, bouillonterning, gulerødder, hvidkål, salt og peber, og lad retten simre i ca. 25 min.

Minder meget om en ret jeg laver. Men da jeg jo er vegetar skifter jeg kødet ud med kikærter, og oksebouillon ud med grøntsagsblouillon.

ummmm…
jeg laver nogenlunde samme ret,men med kalkun kød i stimler og en dåse tomater og pastinak

Jeg laver en nogenlunde a’la’det samme’ det er bare med skinkekød og porre og karry og det smager himmelsk.
Lav bare dobbeltportion, det forsvinder…

Vi skal have det til aften :slight_smile: Havde et hvidkål fra en kasse fra årstiderne, og en omgang fars i fryseren. Desværre spiser vi først klokken otte idag, for Stefan er på arbejde. Har glædet mig til det hele dagen. Dog bliver det uden gulerødder, dem kan Stefan ikke lide :S

Det er også noget, jeg forholdsvis tit laver.
Dog foretrækker jeg at komme noget mere i end hvad du har i din opskrift.
F.eks. porre, forårsløg, spinat osv

Men så bliver det tilgengæld også en kæmpe gryde som holder i mange dage. Og nørj der bliver “hygget” i gennem i hytten. :smiley: