Jeg har lavet nogle rigtig lækre boller i dag:savle: det er foccaciaboller, men med noget pizza’isk ovenpå jeg selv har fundet på (næsten)
De er go’e:savle:
Der bliver ca. 14 boller:
Dej:
- 25 g. gær
- 3 dl. lunkent vand
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 2 dl. durummel
- Ca. 5 dl. hvedemel
Fyld:
- 1 dåse tomatpure
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. olie
- salt
- peber
- timian
- oregano
- revet ost
- 1 pak pepperoni
Gæret opløses i vandet.
Tilsæt salt og olien.
Tilsæt durummelet og 2 dl. af hvedemelet.
Hæld dejen ud på bordet og ælt resten af melt i.
Derefter skal dejen hæve 1 time et lunt sted.
Dejen deles i 14 stykker og formes runde.
Kom dem på en plade og mas dem flade ca. 1 cm.
Lad dem hæve 15 min.
Fyld
Kom tomatpureen i en skål og tilsæt hvidløgen.
Tilsæt olien for at få en blødere konsistens.
Smag til med salt, peber, timian og oregano.
Dette smøres på bollerne.
Ost og pepperoni kommes ovenpå.
Så skal bollerne i ovnen (250 grader) i 12-15 min.
Også er de bare mums:savle: perfekte til en hurtig frokost, eller som vi gør, til at tage med i bilen på vej til Italien:D