1 kg. pasta formet som sér
1 flaske oliemargarine.
Fremgangsmåde:
Først klargøres gryden til pasta. En tommelfingerregel mht. salt er at vandet skal være lige så salt som havet i syden, det kan næsten ikke blive for meget. Når der er en god omgang salt i bundsen så hældes der ca. 2 “runder” oliemargarine ned i i cirkel (altså 2 cirkler). Dette gør at pastaen ikke klumper samt det får en “rig” smag.
Til sidst puttes der 3-4 pressede fed hvidløg i vandet. Det sættes over.
I mellemtiden klargøres suppen. 5 dl. piskefløde. Det svare ca. til ½ l. piskefløde/ en hel piskefløde. Ud opver fløden tilsættes 10 dl. vand og 5 hvidløgsfed - pressede. Ja 5 fløden ophæver hvidløgens skarphed
Så tilsættes de 2 poser pulvermix fra kartonen og røres grundigt sammen med vand/flødeblandingen. 1 tsk. salt tilsættes og vores hvidløgs-krydderimix.
når det er kommet op og koge passer det med at pastaerne har et par minutter tilbage så du har tid til at dække bord
Personligt plejer jeg at drysse lidt mozerella oven på mine pastaer før jeg hælder tomatsuppe ud over - serveres naturligvis i en dyb tallerken
Tja… en ting er at du desværre også er mælkeallergiker…
Men helt ærligt - alt det der FEDT ville simpelthen smadre min mave de næste par dage…
En hel flaske oliemargarine… ½ liter piskefløde… i hvad jeg sådan løseligt kan regne mig frem til ialt er ca 2 liter suppe -what
Godt nok sagde du at det ikke er slankemad… meeen alligevel det der er for meget!
Jeg elsker en god tomatsuppe, men synes nu at det er helt vildt at der skal SÅ meget fedt i… Det tænder mig godt nok af må jeg indrømme. Så hellere tilføje et par spsk. olivenolie og noget boullion istedet for…
Men nu har jeg da lyst til tomatsuppe Med brød til - tak for ideen
-Opvarm olivenolie i en stor gryde over middel varme. Tilsæt hakket løg, oregano, timian samt hakket hvidløg. Steg i 5 min. under jævnlig omrøring.
-Tilsæt hakkede tomater samt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Bring suppen i kog, skru ned for varmen og lad suppen simre i 15 min.
-Hæld halvdelen af suppen i en blender og purér den, til den er helt jævn. Overfør den purerede suppe til en skål. Gentag proceduren for resten af suppen.
-Servér suppen varm eller afkølet. Pynt med hakket basilikum.
Ifølge Jan er den vældig god (jeg kan ikke lide tomatsuppe)… og den tager ikke særlig lang tid at lave… ca ½ time fra start til slut. Kan nemt krydres fx med lidt karry, så der kommer lidt mere “bid” i den - og hvis man vil have lidt mælkeprodukt kan man fx lægge en spsk creme fraiche eller lignende på ved servering…
Og gider man ikke lave tomatsuppen selv, kan Heinz dåsetomatsuppe anbefales.
Alle de øvrige færdige - specielt de pulverbaserede - synes jeg ikke smager godt.