Fra udekilling- indekat

Hej, vi står og skal have en lille killing på 13 uger. Den har dog fra opdrætteren været vant til at kunne gå ind og ud af kattelem, men da vi bor i lejlighed vil vi ikke kunne give den mulighed. Vi har venner der har fået staldkatte, som nu er indekatte og trives. Har I gode råd til at give killingen den bedste start og undgå en stresset kat, der vil længtes udenfor?
Det er en hankat, som skal kastreres og killingerne har ikke fået så meget menneskekontakt.

3 Synes om

Velkommen til :slightly_smiling_face:

Og tillykke med den lille nye beboer

Jeg har ikke lige gode råd

Med venlig hilsen

Velkommen til og tillykke med ham. Min kat Nalle var i samme situation som jeres killing da jeg fik ham. Jeg fik ham da han var 16 uger og havde været vant til frit at kunne gå ind og ud. Umiddelbart prøvede jeg at tilgodese så mange af de aktiviteter og behov han fik stillet udenfor.

Han fik mulighed for at træne sit jagtinstinkt, med forskellige former for legetøj. Der findes drillepinde, tunneller, mus/fisk der kan bevæge sig. Prøv dig frem med hvad din kat synes er sjovt og leg/aktiver ham flere gange dagligt.


Katte elsker at være højt oppe så jeg fik et klatretræ som jeg satte lige ved et vindue. Så kan han træne sin klatring og ligge oppe i toppen og overskue både lejligheden samt følge med i livet udenfor.


Han skal også have et sted hvor han kan kradse og hvæse kløer. Det skåner også jeres møbler.

Held og Lykke med ham

10 Synes om

Velkommen til.

Begge mine er født på en gård, dog hver deres.

Min ældste Simba var dog lige hos en anden før han kom her.

Men den yngste Aslan kom herhjem.

Jeg har ikke gjort noget ekstra… Han får bare ikke liv til at komme ud, mens Simba kommer ud i sele.

Aslan er ALT for nervøst anlagt til jeg tør det :slight_smile:

Aslan fandt helt selv ud af hvad man bruger kattebakken til, det er næsten indkodet i katten :smiley:

3 Synes om

På gården havde vores katte over 300m2 løbegård og mange af vores killinger kom ud og bo i lejlighed. Vi har endnu ikke hørt at det har været et problem, selv nogle af vores voksne er flyttet ud og blevet 100% indekatte og har aldrig gjort tegn på de ville ud.

Det at katte flytter til nye mennesker og nyt sted gør at de acceptere det.

Nu ved jeg godt du ikke spørger til det, men jeg er faktisk mere nervøs for om katten bliver det du drømmer om, når de ikke er socialiseret ordentlig.
Killinger skal præges mellem de er 3 og 7 uger gammel, det er inden for dette tidsrum, det er så vigtig de kommer i menneskehænder flere gange daglig, for at blive de kærlig, kontaksøgende mislinger vi ønsker os.

Håber alt det bedst for dig og mislingen

9 Synes om

Også velkommen herfra! :grinning:

Kan ikke bidrage med så meget, da jeg altid har haft fritløbskatte, men @FinnFrodesNevoe’s anbefalinger kan jeg 100 % tilslutte mig - og aktiveringen har vi brugt, når vi har haft killinger der var for unge til udelivet, og katte der af anden årsag har været groundede i perioder…

Men… vi overtog også engang en tidligere staldkilling, der var indleveret til aflivning af forrige ejere, der havde kastet håndklædet i forsøget på at konvertere ham til indekat.
Han var - ud over at være helt fantastisk :broken_heart: - ikke mulig at få til at trives indendørs; det blev bla. forsøgt da han efter et af sine mange stunts havde brækket en knogle i en bagpote, og iflg. dyrlæge skulle holdes i ro i 6 uger… :hear_no_evil: :see_no_evil:
Kompromiset blev - mange! - daglige timers ledsagede gåture, klikkertræning m.m., men det havde ikke været realistisk i længden, så indekat var han aldrig blevet…

Ikke for at kaste malurt i bægeret, udelukkende for at sige at hvis det - mod alle gode odds - ikke lykkes, er det ikke nødvendigvis fordi I gør noget forkert. :+1:

Held og lykke med jeres killing - og husk da lige at smide billeder herind! :wink:

6 Synes om

Som andre har skrevet så behøver det ikke at være et issue at gøre en kombineret ude/indekat til ren indekat.

Jeg har meget større issue med at I skriver den ikke er vant til menneskekontakt, det vil sige I kan risikere at få en kat hjem der ikke gider jer, fordi den ikke har lært at mennesker er rare at være sammen med. En del af det ligger i den del af genetikken der er deres personlighed og resten kommer fra socialiseringen på mennesker startende fra de er 3 uger gamle. Der er staldkatte som kan være udmærket og fantastiske kælekatte, men så har de haft det med i personligheden. Jeg ville personligt være lidt nervøs ved at tage sådan en kat ind medmindre jeg selv havde oplevet dens temperament og fx. siddet sammen med den og set at den godt gad mennesker på trods af manglende menneskekontakt.

Hvad med kattebakke, er den vant til at bruge det og med samme slags grus som I vil bruge i lejligheden? Hvis ikke den er vant til det kan I også risikere at få en urenlig kat som ikke kan/vil bruge bakke.

4 Synes om

10+ års opdræt. Killinger har adgang til have her. Størstedelen flytter ud som rene indekatte. Aldrig nogen problemer.

Jeg kan dog ikke anbefale at få en killing som alenekat i lejlighed :smil: De keder sig og er ensomme. Samt manglende menneskekontakt ville få mig til at løbe langt væk - medmindre katte og killinger glade kommer løbende når I kommer på besøg og kan løftes og håndteres uden problemer.

5 Synes om

Tusind tak for jeres anbefalinger, vores bekymringer er heldigvis gjort til skamme. Vi har fået den sødeste killing hjem, han er svær at komme ind på, men han er en energibombe uden lige, utrolig legesyg og madglad, med lidt vådfoder, leg og en masse opmærksomhed er han også utrolig kærlig og vil gerne op og putte når man har vundet hans tillid. Han kommer nu selv op og vil gerne så tæt på så muligt

21 Synes om