God idé med endnu en kat?!?

Hej allesammen.

Jeg har jo skrevet herinde tidligere ang. min kat som har fået konstateret hyperthyreoidisme. Nu hvor hun heldigvis har fået det så godt, så spekulerer jeg på om det ville være en god idé at få endnu en kat. Klokke har det nemlig så godt nu, at hun er begyndt at ‘overfalde’ min anden kat - i leg og kedsomhed, tror jeg.

De er begge 8 år gamle, og problemet er at de er meget forskellige. Tigeren er så rolig og forsigtig af sig, og har slet ikke lyst til at lege - undtagelsesvis kan hun finde på at suse rundt med fx et lille stykke snor, men aldrig sammen med Klokkeblomst. Klokke er mere brydertypen :smiley: Men hun reagerer altså meget aggressivt overfor fremmede katte i haven… Min mors hankat har de jævnligt været på besøg hos, i forbindelse med pasning - og de drønede rundt og legede så godt da de var små, men nu er han både dominant og samtidig så a-socialiseret (tror jeg?) at han angriber dem og ikke kan finde ud af når de siger fra…selvom noget af hans adfærd også handler om leg, til tider.

Men Jeg tænker om det kunne give Klokke noget mere livskvalitet og bedre helbred også (hun er overvægtig og trænger til motion) med en anden kat at lege med. Det er indekatte jeg har. Hvad mener i herinde??

Det lyder som en god ide med en ny legekammerat. En stor han killing vil nok være en god ide, men den skal nok heller ikke være for voldsom. :slight_smile:

Jeg vil så hellere sige en livlig hunkilling/ungkat.Som mange herinde har oplevet leger pigekatte “fang mig leg” og drengekatte “nu skal vi slås leg”. En hankat kan nemt blive en pestilens for hunkatten, når han bliver større. Men se på temperamentet og den måde killingen leger på inden du beslutter dig.

Tak for rådene I to! Jeg er sådan lidt nervøs ved det, for tænk hvis nu det bliver til noget skidt og Klokke skulle blive mere stresset ved det, og man også skulle byde en lille ny en stressende oplevelse :frowning: Begge mine misser er jo faktisk bange for min mors kat :frowning:

Men har faktisk en kammerat som overvejer at skille sig af med sin kat, han er bare så ked af tanken så er ikke sikkert det bliver til noget. Men det er en ca 5 år gl hankat, rolig og god til at tilpasse sig. Har tidligere boet m anden hankat som dog var meget dominerende men de legede godt sammen. Tænker på om måske han var et godt match…

Og når Klokke forsøger at lege med Tigeren så springer hun på hende og nærmest ligger forbenet over skulderen på hende… Det lyder jo lidt som drengeleg så?!?

Lidt forvirret :ups:

Kan se, dit indlæg er nogle dage gammelt. Men jeg vil alligevel lige komme med en kommentar.

Selv om din vens kat er god til at tilpasse sig, så er det ikke sikkert, at dine katte vil være begejstrede for at få en lidt ældre tilføjelse til familien. Ikke at det ikke kan lade sig gøre, men så skal du være meget mere forsigtig med sammenføringen, end hvis det er en helt ung kat/killing. Og være forberedt på, at det kan tage tid, før de accepterer ham.

Det er heller ikke sikkert, de vil elske en killing ved første øjekast. Men de vil sandsynligvis acceptere, at den er der, fordi den ikke udgør en trussel (så længe den ikke er fertil), og de vil ikke angribe den, som de sikkert godt kan finde på med en voksen kat, hvis de beslutter sig for, de ikke kan lide den.

Det er slet ikke sikkert, det går så galt - det er bare lidt pros and cons at overveje :slight_smile:

Mange tak for indlægget Ingrid. :slight_smile:

Jeg kan godt forstå det du skriver og nu kan det jo også godt være han bestemmer sig for at beholde den - og så giver det jo sig selv. Hvor ung skal den være tror du, for ikke at opfattes som en trussel? Mere fordi da Klokke selv var killing da var hun en virkelig krudtugle - og bliver en lille smule træt ved tanken om at gøre det om igen… :smiley: