Grønkål opskrift?

Helluu :juhu:

Jeg har fået noget grønkål i forbindelse med arbejde (stod og lavede kål-juice til kulturnatten)… Men jeg har aldrig brugt grønkål før.

Nogle ideer til hvordan man kan bruge det i en ret eller bare en god opskrift? Kæresten er ikke så vild med grønlangkål, så helst noget andet :tihi:

[QUOTE=Annika;961978]Helluu :juhu:

Jeg har fået noget grønkål i forbindelse med arbejde (stod og lavede kål-juice til kulturnatten)… Men jeg har aldrig brugt grønkål før.

Nogle ideer til hvordan man kan bruge det i en ret eller bare en god opskrift? Kæresten er ikke så vild med grønlangkål, så helst noget andet :tihi:[/QUOTE]

Er det frisk, rå grønkål eller kogt, hakket?

Man kan lave en lækker salat med rå grønkål - hak det fint, bland det med fintsnittet rødkål, valnødder og appelsinsaft - evt. også nogle appelsin’fileter’ uden skind.

Sundt og velsmagende. :slight_smile:

Den er frisk pt :slight_smile:

Rå kan du sagtens bruge det i en salat :slight_smile:
Ellers i en wok ret tænker jeg… men har ikke prøvet det som sådan :slight_smile:

Fintsnittet rå grønkål, æbletern, hakkede mandler og appelsinsaft henover.
…det smager supergodt! Men husk at snitte det meget fint, ellers kilder det
i ganen.

Fintsnittet rå grønkål, æbletern, hakkede mandler og appelsinsaft henover.
…det smager supergodt! Men husk at snitte det meget fint, ellers kilder det
i ganen.

Grønkål skal laves lange :slight_smile: Det er så absolut en spise til guder :slight_smile:

Vendsysselsk grønlangkål :savle::savle::savle:

Mormors grønkålssuppe, kogt på grisehaler og med kartofler i - hun kogte byggryn med, sikkert for at mætte men det gav også den korrekte konsistens. Grønkålen blev hakker på kødhakkeren. Åhhh, det vart så godt …

Min favoritgrønkålssalat - gerne med lidt bacon i og evt. tørrede tranebær.

ihh nogle lækre opskrifter på kål der kommer lige nu!! Dem må jeg straks skrible ned! Jeg ELSKER simpelthen bare grønkål, hvidkål, rødkål, spidskål, kinakål… :savle:

:savle: :savle: :savle:

Jeg har ikke smagt den, men ingredienserne siger det hele… mums altså!

[QUOTE=Helene C;962089]:savle: :savle: :savle:

Jeg har ikke smagt den, men ingredienserne siger det hele… mums altså![/QUOTE]

Den er så god til efterårs og julemad :slight_smile:

Uhh det kunne jeg godt forestille mig… æbler, honning og mandler, det skriger bare af efterår altså!!

Nemlig :slight_smile:

MUMS!! Tak for alle rådene!

Jeg skal så meget i gang med at lave en salat i morgen - tror det bliver Charlotte’s - den lyder bare super lækker! :slight_smile:

Har aldrig ejet grønkål før, så vidste ikke helt, hvad jeg skulle stille op med det!! :smiley:

Jeg laver en grønkålssalat af fintsnittede blade, æble i tern og rosiner. Det hele vendes i creme fraiche. Det er supergodt som tilbehør til svinekød.