Hellig Birma - Pels Pleje

Hej,

Jeg har for nogen uger siden købt Cigurd som er en vidunderlig Hellig Birma :wink:

Efter noget søgning på nettet, synes jeg at jeg er blevet endnu mere forvirret omkring pelsplejningen af en Birma… Derfor opretter jeg nu en tråd herinde i håb om at der sidder en erfaren birma ejer derude, som kan komme med nogen super gode råd… Jeg udstiller ikke Cirgurd, men tænker nu mere at der må jo været noget arbejde med at holde den fine pels de har…?

Hvordan gør i?
Hvad bruger i? (Kom gerne med navne på hvad de forskellige ting hedder)
Hvor tit gør i det?
Skal de bades, og hvis ja hvilken shampoo bruger i?

Håber at få nogen gode råd…
På forhånd tak

Gav opdrætter dig ikke pels pasning vejledning :? Vil da umiddelbart tro opdrætter kender sine linier bedst og ved hvad pels struktur osv netop deres killinger har :slight_smile:

Nej, det gjorde hun ikke. Det er jo derfor jeg spørg herinde :slight_smile:

Metiela - Lyder underligt, har du prøvet at spørge hende?

Men en god stålkam (de dårlige blivere nemmere ru og ødelægger kattens pels) og en god børste, og så lærer katten det fra den er killing, også selvom det ikke er nødvendigt at gøre det, så mindst en gang om ugen. Så er du ret langt.

Er bad til show eller alm. derhjemme?

Det kan svinge meget med birma pelser … nogen skal børstet meget andre skal ikke.

Min birma har en meget kraftig pels jeg må børste ham tit … jeg giver ham bad 2 gange om året altså skift mellem sommer/vinter pels og omvendt.
Han elsker så også bad derfor for han også badet.

jeg bruger fra Anju en balsam spray når jeg børste ham (ikke hver gang ) for at forbygge at pelsen bliver elektrisk og hvis der er en lille knude.
Jeg bruger også Anju shampoo og balsam som jeg er rigtig glad ved.

Det er vigtig at du starter nu med at vende katten til kammen (bemærk jeg skriver ikke karte ) en kam er bedst …

R500, okey tak :slight_smile: Jeg læste nemlig på nettet noget om en karte, og en furminator, men furminatoren fandt jeg frem til at den var til kort pels. Er der nogen særlig kam der er god? Og kender du en hjemmeside hvor man kan købe nogen?
Det der shampoo man kan købe som hedder KW er der nogen der har erfaring med det til katte? Vi brugte det til vores hund en enkelt gang, men synes hendes pels blev rigtig fedtet af den :confused:

Eife, nej har ikke spurgt hende… Tænkte at jeg ville spørge herinde først… Ved at jeg altid er velkommen til at ringe til hende, så det havde jeg også tænkt mig at gøre hvis jeg ikke fandt nogen gode råd herinde :slight_smile:

Metiela - Okay :slight_smile:
Jeg handler selv her
http://www.mysterycoons.dk/mcpetshop/mcpetshop-front.htm
for kam og børste, se under diverse. Ann-Dorrit er i øvrigt rigtig god at spørge, hun ved rigtig meget om det at vaske kat :slight_smile:

I øvrigt kan en schæfer strigle også anbefales, den er super til at fjerne overflødig/løs underuld :slight_smile:

Edit: Mht KW shampoo så har jeg prøvet den der hedder minkolie shampoo, ikke lige så god synes jeg. :slight_smile:

Såvidt jeg har forstået variere Birma pelsen rigtig meget hvor nogle næsten står i perser pels(håber i ved hvad jeg mener;) ) og andre i en meget kortere pels men stadig i semi langhår. :?

Er Cigurd ikke en voksen? Så er han sikkert vant til at blive børstet/kæmmet. Hvis det bare er daglig pelspleje, så behøver du slet ikke spekulere på at vaske. Langt de fleste birmaer kan selv holde sin pels, men i fældningsperioden kan det være nødvendigt at hjælpe dem lidt med en grovtandet kam. Enkelte birmaer har (ukorrekt) ulden eller vattet pels, som skal børstes jævnligt - du kommer stadig langt med en grovtandet kam. Er pelsen korrekt silket, så kan de selv holde pelsen og kommer aldrig til at filtre, så er det bare et spørgsmål om at fjerne lidt døde hår, så der ikke dannes helt så mange hårboller. De fleste birmaer er ganske plejelette - og de fleste af dem eeeelsker opmærksomheden ved lidt pelspleje, man er vel lidt småhellig :slight_smile:
VH
Susanne

Susanne, voksen og voksen ved jeg nu ikke om jeg vil kalde ham… Han er fra d. 15 maj 2010 :slight_smile: Så han er vel stadig en killing :slight_smile: Men tak for svaret, kan se du selv har birma, har du en hjemmeside man kan få lov at kigge lidt rundt på :slight_smile: Cigurd skal jo helst have en legekammerat på et tidspunkt :slight_smile:

Eife, hvem er ann-dorrit?
Men tak for dine råd og linket vil jeg da lige prøve at tjekke ud :slight_smile:

Tzari, ja det er også sådan at jeg har har forstået det :slight_smile:

Metiela - Ann-Dorrit er hende der har den side jeg linker til :slight_smile:

Hvis du trykker på den grønne eller blå (grøn=online, blå=offline) runde knap efter Susannes navn, så kommer der en lille menu op, hvor du kan vælge “Besøg Susanne Ws hjemmeside” :slight_smile:

Så er han stadig ikke helt voksen :slight_smile:
Og mine forkælede bimser bor her: www.wehnerts.dk - du er velkommen til at kigge forbi, måske du finder en passende legekammerat der hen ad vejen. Jeg er ikke såååå flittig med kameraet, bruger til gengæld en del tid på at nusse og forkæle killingerne :slight_smile:
VH
Susanne

Susanne det er også meget bedre at du bruger tiden på det, i stedet for at lege paparatzi :stuck_out_tongue:

Jeg er så heldig at ingen af mine birmaer filtrer. så de bliver børstet når de er så super kælne at man bare ikke KAN kæle dem nok i deres øjne. Jeg har jo en showkat og planer om at hive vores hankastrat med fordi de bare slet ikke kan klare at være adskilt. Så jeg vasker kun til shows. Der bruger jeg shampooer fra Jerob og de er super til mine katte. De får en super pels, ja jeg har næsten lyst til at vaske dem hver uge, så lækre bliver de. Jeg har nok en million forskellige børster, men deres yndlings er en grøn og blå børste med gummidutter jeg har købt hos dyrlægen og den er til semilanghår. Så spinder de helt vildt og gnubber sig op ad børsten :wehuu:

Har du et foto eller link til, hvad det er for en :?

Det sker, at opdrættere ikke informerer om pelspleje.
Jeg var på udstilling for nylig, hvor en dame udstillede en EXO, der nærmest ikke var redt, og under-ulden stod af katten, så snart der kom gang i en kam.
Og selvom ejer spurgte til pelspleje, så var det alligevel svært at nå igennem til hende - det var lidt en mærkelig oplevelse.
Måske har opdrætter forsøgt at informere hende uden held :?

Brug ikke en furminator til en birma pels …

Brug en kam med rullende tænder det er den bedste …

min fejl - den er blågrøn og gul.

Den hedder Slicka

billeder fra google

Sjovt, jeg har sådan en liggende mellem “ubrugelige pelsplejeting”. Fik den foræret af en veninde, der heller ikke kunne bruge den på sine - og den gør ikke noget godt for hverken pels eller humør hos mine 2 :slight_smile:

http://www.kattespecialisten.dk/kattekam-med-roterende-taender-p-1032.html

den her har vi og den er rigtig god syntes jeg

ja den gør ikke rigtig noget for pelsen… men de er af ukendte årsager helt vilde med den :øhmm::gruble::tihi: