HJÆLP! Oksegrydesteg i römertopf? Hvordan? Hvor længe?

Jeg købte en stor lækker oksegrydesteg i Føtex… og vil lave den i min römertopf… MEN … den bog der fulgte med tingesten har ganske gemt sig… og jeg kan simpelthen ikke rigtig komme videre…

Jeg har 1 kilo oksekød. Løg. Porrer. Gulerødder. Små kartofler. Og går ud fra det skal ha’ et par timer i ovnen. Men skal den brunes først? Eller plupper jeg den bare i sammen med grøntsagerne og noget bouillon og putter det hele i ovnen ved… 180 grader?

Jeg har kun brugt den én gang før… så min erfaring med den lerfidus er meget begrænset. Den har stået i blød i vand i en time nu, det havde jeg en svag erindring om at den sku…

HILFE…

Jeg ville brune stegen godt af inden den kommer i.

hvornår skal vi spise??? :smiley:

Ja jeg fandt et par opskrifter. Der står den skal ha’ FIRE timer?! O.o Whoa. Det bli’r sen aftensmad i dag.

Jeg brunede den og smed den i sammen med små kartofler, porrer, gulerødder, hvidløgspeber, en dåse hakkede tomater og det meste af en flaske Schwartzbier. Det BØR smage godt! Det håber jeg i al fald. Men … FIRE timer? Jeg tror nu jeg tjekker den efter de tre…

:lol: det lydet rigtigt godt :smiley: Men det kan godt være du kommer til at servere natmad i stedet for aftensmad :wink: Jeg vil mene det bare bliver bedre efter 4 timer :slight_smile:

Du må holde os opdaterede om, hvordan det bliver :høhø:

Altså…når jeg laver ‘Portersteg’ (af gammeldaws oksesteg), så skal den koge i ca. 3 timer. Så 4 i en Römertopf er nok ikke helt galt… :slight_smile:

Altså et kilo kød forstegt og i ovnen på 150 grader i ca 3 timer :slight_smile:

Jeps. den fik 3½ time, så var jeg altså så sulten at den bare havde at være nok! Og det var den. Holddaop det var mørt! Og lækkert. Yumyumyum!

Nu har jeg oksesteg helt op til drøblen. Et kilo oksekød til to personer må siges at være nok L

Uhmmmmm det lyder til det var vellykket :slight_smile:

DET var det. Jeg ofrede en flaske Schwartzbier på projektet og den var givet godt ud L