Hjælp til at sikre altan uden overbygning

Foråret nærmer sig jo med hastige skridt (:kryds::bebe::kryds:), og så skal jeg gerne have gjort noget ved min altan, så misserne kan komme derud. Og så jeg selv kan komme derud, for det kan jo blive lidt svært, hvis kattene ikke må komme med.

Det er en altan på en villa, og der er ikke noget ovenover den, så man kan ikke bare hænge et “netgardin” op. Det er lidt mere involveret end som så. Min udlejer har egentlig sagt, at han godt vil gøre det. Han er tømrer, så det er ikke helt uden for hans område, men det er til gengæld så lille en opgave, at den ikke når ret langt op på hans prioriteringsliste, er jeg bange for.

Så jeg vil høre, om der er nogen her på KG, der ved, hvordan man kan gøre sådan noget, som vil komme at hjælpe mig med det - mod betaling, naturligvis! Eller om I kender nogen, jeg kunne kontakte. Jeg kunne selvfølgelig kontakte en anden håndværker, men det ville bare være rart, hvis det var en, der vidste noget om kattesikring. Min udlejer er villig nok til at gøre det, men jeg tror, han har lidt svært ved helt at forstå det :slight_smile:

Cinnamon fik lov til selv at løbe rundt derude i efteråret, og hun prøvede aldrig på at komme over eller bare op på gelænderet. Men det vil Magic helt uden tvivl forsøge. Han vil også kunne gøre det, og så følger Cinnamon efter i løbet af no time.

Det er ikke så meget for, at de ikke skal falde ned. Men der er tage og udhæng nedenunder, så de kan komme helt ned i haven - eller helt ud på gaden (meget trafikeret) :yikes: Og så er underboen allergiker og har helt små babyer, og jeg vil ikke udsætte hende for at komme ud at finde en stor, tyk, sort hankat på barnevognen :høhø:

Jeg kunne ikke drømme om at kaste mig ud i sådan et projekt selv, for det ville med garanti blive noget rod. Til gengæld vil jeg meget gerne sørge for god forplejning og betaling for såvel arbejde som eventuel kørsel m.m., hvis nogen melder sig :slight_smile:

Der findes noget ret godt net her :
http://www.kattespecialisten.dk/beskyttelsesnet-til-katte-cat-protect-med-montering-5-str-p-1269.html

Som bla. kan købes transparent, så det næsten ikke kan ses. Og der medfølger beslag står der, så måske du kan skrue det fast i muren ?
Jeg har nogle venner, som havde en altan lignende din. De brugte en skelet fra en villatellt og satte net på, derefter skruede de det op, og lod stativet gå fra over døren og ned langs med altanen - Deres misser var mægtig glade for det, og det funkede upåklageligt :slight_smile:

[QUOTE=Alice;545472]Der findes noget ret godt net her :
http://www.kattespecialisten.dk/beskyttelsesnet-til-katte-cat-protect-med-montering-5-str-p-1269.html

Som bla. kan købes transparent, så det næsten ikke kan ses. Og der medfølger beslag står der, så måske du kan skrue det fast i muren ?[/QUOTE]

De har også forskellige slags net og beslag inde på zooplus, men de fleste ser ud til at være beregnet på overdækkede altaner. Jeg skal jo også have en form for stolper sat op ude i hjørnerne. Det kan man muligvis også få på zooplus. Jeg kan bare ikke rigtig gennemskue det. Heller ikke hvordan man gør.

Det lyder godt nok smart :slight_smile:

Tine Ushoosinu herinde har indhegnet deres terrase. Hun har sat en stolpe op fra hjørnerne til ønsket højde (også i midten fordi hendes er ret stor), beklædt med trådnet, og så via hyldeknægte og mere trådnet, lavet et stykke lodret ind (i øvrigt har vi samme på vores træhegn) :slight_smile:

Jeg har lige ledt i mine gemmer, om jeg ikke havde et billede fra de venners altan som jeg omtalte tidligere …Og jeg kunne selvfølgelig ikke finde det billede jeg tænkte på.

Men forestil dig en anordning som dette …Uden teltdug, men hvor man bare bruger de galvaniserede stænger og sætter net på.

Stængerne kan bare skydes sammen, så det passer med længden på din altan - Det er let at fæstne med nogle bøjlebeslag. Og jeg tror man kan købe et skelet til ganske få penge ( kik i G&G eller den blå avis efter brugt fortelt. ). Jeg synes det er genial og pæn. Hvis vi ikke havde en glasdækket altan, hvor vi har fået lavet net til. så ville jeg helt sikkert bruge den løsning her.

Jeg tænker lidt, at det der hvide materiale rundt, det må der kunne bores i. Så sæt en stolpe i hvert hjørne (så højt som det nu tillades ind mod huset - gerne min. 2 m.), nogle vandrette tværbrædder imellem, og så er det ellers om at finde det net, der skal beklædes med :slight_smile: